Tolkien és a fantasy

Több
11 éve 11 hónapja #405243 Írta: Gandalf
Gandalf válaszolt a következő témában: Tolkien és a fantasy

Gyerekeknek szóló fantasy könyveken dolgoznak együtt Tolkien és Dickens leszármazottai

London, 2012. április 18., szerda (MTI) - Gyerekeknek szánt két fantasy könyvön dolgozik együtt JRR Tolkien (1892-1973) legidősebb fiúunokája és Charles Dickens (1812-1870) ükunokája.

A költő Michael Tolkien, A hobbit című világhírű regény szerzőjének unokája, két regényt fog írni azon történetek alapján, amelyeket még gyermekként hallott a nagyapjától. Gerald Dickens, a viktoriánus kor egyik legnagyobb írójaként számon tartott Charles Dickens ükunokája pedig a regények hangoskönyv változatainak lesz a narrátora - olvasható a BBC brit közszolgálati tartalomszolgáltató honlapján ( www.bbc.co.uk ).
Mindkét verzió még az év vége előtt a boltok polcaira kerül. A Thames River Press nevű kiadó szerint a Wish (Kívánság) címen megjelenő első könyvet Florence Bone 1923-as műve, a The Rose-Coloured Wish című írás inspirálta. A történet két gyermekről szól, akik meg akarják menteni alpesi völgyüket, és közben számos kalandba keverednek. Michael Tolkien ez előtt a mára elfeledett mese előtt szeretne tisztelegni, és "új köntösbe csomagolva visszaidézni annak eredeti szellemiségét".
"Ez egy időtlen mese, amelyet hála Michael Tolkiennek, most ismét évtizedeken keresztül élvezhetnek majd a gyerekek" - idézte Gerald Dickenst a BBC.
A Rainbow (Szivárvány) című második könyv Bone 1910-ben megjelent, The Other Side of the Rainbow című regénye alapján készül.

kka \ kut

MTI 2012. április 18., szerda 14:51

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
13 éve 1 hónapja #393873 Írta: Finwe
Finwe válaszolt a következő témában: Tolkien és a fantasy
én szerintem a szerző gondolhatta volna hogy ez lesz... De lehet hogy gondoltam, viszont nem biztos hogy hozzájárultak volna a kiadáshoz, tehát inkább szó nélkül kiadta. Ahhoz el kellene olvasni a könyvet, ha értékes és valóban tisztelettel ír Tolkien alakjáról akkor én neki adok igazat. Persze jogi szempontból nézve valószínűleg egészen más a helyzet

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
13 éve 1 hónapja #393752 Írta: Gabor97
Gabor97 válaszolt a következő témában: Tolkien és a fantasy
hmm érdekes szerintetek kinek van igaza?

A haláltól nem kell félni.Ha nem félsz tőle lágyan rád mosolyog és továbbáll.De ha félelmet mutatsz iránta...mint egy kiéheztetett vadállat úgy veti rád magát.

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
13 éve 1 hónapja #393589 Írta: Gandalf
Gandalf válaszolt a következő témában: Tolkien és a fantasy

Perelnek Tolkien örökösei

A Gyűrűk Ura világhírű írójának örökségét és szerzői jogait kezelő szervezet egy amerikai írót perel amiatt, hogy Tolkient választotta regénye főhőséül.


Egy texasi bírósághoz fordult a Tolkien Estate, amely Steve Hillard: Mirkwood: A novel About JRR Tolkien című regénye kiadásának felfüggesztését, valamint az eddig megjelent példányok bezúzását szeretné elérni.

A 450 oldalas történetben egy fiatal nő rájön, hogy nagyapja ismerte Tolkient, sőt az eddig ismeretlen dokumentumokat is adományozott neki.

A Tolkien Estate jogászai szerint Hillard nem kapott rá engedélyt, hogy J.R.R. Tolkien nevét és karakterét felhasználja, és az elhunyt író nevével, személyiségével és hírnevével visszaélve anyagi hasznot szerezzen magának.

A megvádolt Steve Hillard úgy érzi, az 1973-ban elhunyt Tolkien - akiről könyvében tisztelettel emlékezik - a vitában az ő oldalán állna, és hogy joga volt az író életéről képzeletbeli jeleneteket írni. "Regényem egyike a számtalan szépirodalmi műnek, amely valóságos személyeket elképzelt környezetbe helyez. Képzeljék el, mi lenne, ha Winston Churchill ezentúl nem szerepelhetne egy második világháborúról szóló regényben sem. Ha a bíróság a Tolkien Estate-nek ad igazat, ez is előfordulhat...", tette hozzá.

"Megértjük, hogy törékeny az egyensúly a szerzői szabadság és a személyiségi jogok védelme között. A Tolkien-név felhasználása ebben az esetben átlépte tisztesség határait.", nyilatkozott a perről Steven Maier, az örökösök képviselője.

A Mirkwood: A novel about JRR Tolkien január óta kapható, és eddig mindösszesen 900 példány fogyott belőle
.

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
16 éve 9 hónapja #333013 Írta: Encsi
Encsi válaszolt a következő témában: Tolkien és a fantasy
De úgy igazán játszani nem szeretnék... úgyhogy akkor marad az :)

'Can't you see? It's coming through the wall! It's coming right through the wall!'
'A lot of things come through the wall after your first drink of scrumble. Green hairy things usually.'

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
16 éve 9 hónapja #333010 Írta: Gelmir
Gelmir válaszolt a következő témában: Tolkien és a fantasy
valóban így van, de önmagukban is érdekesek pl: Klánok ura

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
16 éve 9 hónapja #332973 Írta: Encsi
Encsi válaszolt a következő témában: Tolkien és a fantasy

Tulkas írta: És ismeri valaki a Warcraft történeteket? Szerintem a Gyűrűk Ura után a legjob fantasy történetek!


Már hallottam róla, de azt mondták nekem, hogy úgy érdemes olvasni, ha már nagyjából otthon vagyok a játék világában.. Ezt ki támasztja alá?

'Can't you see? It's coming through the wall! It's coming right through the wall!'
'A lot of things come through the wall after your first drink of scrumble. Green hairy things usually.'

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
16 éve 9 hónapja #332924 Írta: _Hanna_
_Hanna_ válaszolt a következő témában: Tolkien és a fantasy

Szméagol írta: Bevallom, teljesen Beagle-dilis lettem, most olvasom a novellagyűjteményét (Tükörbirodalmak, ebben szerepel a Two hearts is), illetve az Egy csendes zugot, amiről pedig az mjegyzendő meg, hogy 19 évesen írta. 8O 8O Szerintem elég nagy szám. Viszont olvastam több kritikát is, és egyesek nagyon dicsérték Kleinheincz Csillát, a fordítót. Én ezen teljesen megdöbbentem, mert a saját szógyártmányai mellett értelmetlen mondatokkal, és valóban rossz fordításokkal is találkoztam. A Két szívben például Schmendrick Smendriknek, Molly Grue Zsémbes Marcsának fordította, ami nem is lenne önmagában rossz, de ezt nem teheti meg azokkal az olvasókkal, akik olvasták az Utolsó egyszarvút (kíváló fordításban). Na, kezdek kicsit offba menni, úgyhogy leállok.


Szia!

Úgy érzem, ezt meg kell magyaráznom. A Két Szív fordítása kapcsán komoly dilemmába kerültem. Egyrészről ott volt a megjelent fordítás, másrészről ott volt az enyém (amiről csak annyit, hogy lett volna esélye a megjelenésre is, ha nem két hónap késésssel tudom meg, melyik kiadó vette meg Az utolsó egyszarvú jogait) - a kettő között lényeges különbség (nyilván a stilisztikai jellegzetességeken túl) a beszélő nevek fordítása.

A Két szív fordításakor már élt Peter ajánlata: a második kiadás valószínűleg DV-s lesz, és szeretné, ha egységesen az én fordításomban jelenne meg az életmű. Mivel a fordításomban a beszélő nevek le vannak fordítva, illetve a fantasy nevek magyar kiejtés szerint vannak átírva, ugyanazt a terminológiát ill. elvet próbáltam a Két szívben is alkalmazni. Ez a szerkesztővel közös döntés volt, és bár nem ideális, követi az eddigi fordítási gyakorlatot.

Függetlenül attól, hogy Peter is támogatja a magyar megfelelők használatát (ez a problémakör már A fogadós énekében előjött), az én véleményem is az, hogy fantasy regény esetén, különösen, ha ifjúsági ill gyerekkönyvként adják el, fontos, hogy a beszélő nevek le legyenek fordítva. A gyerekek nagy része nem tud olyan jól angolul, hogy jelentésvesztés nélkül olvassa az angolul maradt, hangulati pluszt adó neveket. Molly Grue, Haggard király és Cully kapitány olyan nevek, amelyek egy angol anyanyelvű számára plusz információt hordoznak, egyből fel is idézik a karakter személyiségét, még a jellemábrázolás előtt. Ha angolul hagyjuk ezeket a neveket, nem "élnek" annyira, mint ahogy az eredetiben. Ez ugyanolyan, mintha Karinthy Winnie-the-Pooh-nak hagyta volna Micimackót, Eeyore-nak Fülest. A mese attól még élvezhető, de mégis más így, magyarul. (Nem beszélve arról, hogy gyerekként csak könnyebb elolvasni a magyar neveket.)

Sajnos amiatt, hogy Az utolsó egyszarvú magyar olvasói más néven ismerték meg a szereplőket, várható volt, hogy nem fog mindenkinek tetszeni ez a megoldás - lehet, hogy ilyen szempontból hibás volt a döntés, ám a történet, úgy gondolom (és Peter is így szerette volna), önmagában is megállja a helyét.

Az esetleges rosszul fordított mondatokért pedig elnézést kérek. Sajnos van, amikor fáradtan becsúsznak ilyenek, és az utólagos szűrésnél nem vesszük észre őket. Törekszem azért arra, hogy ilyenek ne forduljanak elő.

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
16 éve 10 hónapja #328994 Írta: Szméagol
Szméagol válaszolt a következő témában: Tolkien és a fantasy

cortez71 írta:

Szméagol írta:

cortez71 írta:

Szméagol írta: Ismeri vfalaki a Beagle: Az utolsó egyszarvú-t? Szerintem nagyon jó.

Az egyszarvút a Gyűrűk Ura után a második legjobb fantasynak tartják az egyik felmérés alapján :) Én nagyon szeretem, de Beagle többi műve is igazán ott van a topon (A karakoszki varázsló, A fogadós éneke, Tamsin, Egy csendes zug)


Ezeket a könyveket lehet valahol kapni?
Egyébként Beagle mostanában nem túl népszerű, nemrég elszegényedett.

Mindegyik könyv az elmúlt egy évben jelent meg a Delta Vision gondozó gondozásában, akik elég jól terjesztenek, szóval a nagyobb könyvesboltokban lennie kell ezeknek a könyveknek (ja, a Tamsint ne keresd, mert az magyarul még csak most fog megjelenni január környékén).
Az egy dolog, hogy elszegényedett, attól még népszerű. Csak az a baja, hogy túlságosan művészlélek, egy-egy művén évekig ül, aztán így tényleg nehéz abból a kevés honoráriumból megélnie... Ráadásul az anyukája súlyos beteg volt, és Beagle fizette a gyógyíttatást is. Szegény édesanyja azóta elhunyt :( Viszont népszerűségének töretlenségét jelzi, hogy Two Hearts című novellája nyerte a Hugo-díjat novella kategóriában ;)


Bevallom, teljesen Beagle-dilis lettem, most olvasom a novellagyűjteményét (Tükörbirodalmak, ebben szerepel a Two hearts is), illetve az Egy csendes zugot, amiről pedig az mjegyzendő meg, hogy 19 évesen írta. 8O 8O Szerintem elég nagy szám. Viszont olvastam több kritikát is, és egyesek nagyon dicsérték Kleinheincz Csillát, a fordítót. Én ezen teljesen megdöbbentem, mert a saját szógyártmányai mellett értelmetlen mondatokkal, és valóban rossz fordításokkal is találkoztam. A Két szívben például Schmendrick Smendriknek, Molly Grue Zsémbes Marcsának fordította, ami nem is lenne önmagában rossz, de ezt nem teheti meg azokkal az olvasókkal, akik olvasták az Utolsó egyszarvút (kíváló fordításban). Na, kezdek kicsit offba menni, úgyhogy leállok.

A hideg rögök tenyértörők, talpunkhoz komiszak. Sziklák, kövek: mint cont-rideg, nem eleven anyag.

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
16 éve 11 hónapja #324187 Írta: Tulkas
Tulkas válaszolt a következő témában: Tolkien és a fantasy
És ismeri valaki a Warcraft történeteket? Szerintem a Gyűrűk Ura után a legjob fantasy történetek!

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
17 éve 4 hónapja #305777 Írta: cortez71
cortez71 válaszolt a következő témában: Tolkien és a fantasy

Szméagol írta:

cortez71 írta:

Szméagol írta: Ismeri vfalaki a Beagle: Az utolsó egyszarvú-t? Szerintem nagyon jó.

Az egyszarvút a Gyűrűk Ura után a második legjobb fantasynak tartják az egyik felmérés alapján :) Én nagyon szeretem, de Beagle többi műve is igazán ott van a topon (A karakoszki varázsló, A fogadós éneke, Tamsin, Egy csendes zug)


Ezeket a könyveket lehet valahol kapni?
Egyébként Beagle mostanában nem túl népszerű, nemrég elszegényedett.

Mindegyik könyv az elmúlt egy évben jelent meg a Delta Vision gondozó gondozásában, akik elég jól terjesztenek, szóval a nagyobb könyvesboltokban lennie kell ezeknek a könyveknek (ja, a Tamsint ne keresd, mert az magyarul még csak most fog megjelenni január környékén).
Az egy dolog, hogy elszegényedett, attól még népszerű. Csak az a baja, hogy túlságosan művészlélek, egy-egy művén évekig ül, aztán így tényleg nehéz abból a kevés honoráriumból megélnie... Ráadásul az anyukája súlyos beteg volt, és Beagle fizette a gyógyíttatást is. Szegény édesanyja azóta elhunyt :( Viszont népszerűségének töretlenségét jelzi, hogy Two Hearts című novellája nyerte a Hugo-díjat novella kategóriában ;)

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
17 éve 4 hónapja #305754 Írta: Szméagol
Szméagol válaszolt a következő témában: Tolkien és a fantasy

cortez71 írta:

Szméagol írta: Ismeri vfalaki a Beagle: Az utolsó egyszarvú-t? Szerintem nagyon jó.

Az egyszarvút a Gyűrűk Ura után a második legjobb fantasynak tartják az egyik felmérés alapján :) Én nagyon szeretem, de Beagle többi műve is igazán ott van a topon (A karakoszki varázsló, A fogadós éneke, Tamsin, Egy csendes zug)


Ezeket a könyveket lehet valahol kapni?
Egyébként Beagle mostanában nem túl népszerű, nemrég elszegényedett.

A hideg rögök tenyértörők, talpunkhoz komiszak. Sziklák, kövek: mint cont-rideg, nem eleven anyag.

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
17 éve 4 hónapja #305307 Írta: cortez71
cortez71 válaszolt a következő témában: Tolkien és a fantasy

Szméagol írta: Ismeri vfalaki a Beagle: Az utolsó egyszarvú-t? Szerintem nagyon jó.

Az egyszarvút a Gyűrűk Ura után a második legjobb fantasynak tartják az egyik felmérés alapján :) Én nagyon szeretem, de Beagle többi műve is igazán ott van a topon (A karakoszki varázsló, A fogadós éneke, Tamsin, Egy csendes zug)

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
17 éve 4 hónapja #305305 Írta: Szméagol
Szméagol válaszolt a következő témában: Tolkien és a fantasy
Ismeri vfalaki a Beagle: Az utolsó egyszarvú-t? Szerintem nagyon jó.

A hideg rögök tenyértörők, talpunkhoz komiszak. Sziklák, kövek: mint cont-rideg, nem eleven anyag.

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
17 éve 6 hónapja #302076 Írta: Sil
Sil válaszolt a következő témában: Tolkien és a fantasy

Belchír o Lorien írta: A History of Middle-Earth csak angolul található meg nálunk vagy létezik magyarul is?

Az első két kötete jelent meg csak magyarul (Az Elveszett Mesék Könyve I-II.), 1996-ban, az azóta megszűnt Holló és Társa Kiadónál. Ma már ritkaságszámba megy, antikváriumokban isteni szerencse kell hozzá, de könyvtárban általában hozzáférhető.

Noldor, blood is on your hands
Tears unnumbered
You will shed and dwell in pain

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
17 éve 6 hónapja #302072 Írta: Belchír o Lorien
Belchír o Lorien válaszolt a következő témában: Tolkien és a fantasy
A History of Middle-Earth csak angolul található meg nálunk vagy létezik magyarul is?

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
17 éve 8 hónapja #299282 Írta: normanka
normanka válaszolt a következő témában: Tolkien és a fantasy
Bocs, ha már szerepelt: ha a sci-fi fogalma a téma, és fölbukkan Lem, akkor mindenképp érdemes elolvasni a Tudományos-fantasztikus irodalom és futurológia című esszékötetét (magyarul Gondolat, Bp, 1974). Tolkiennel nem foglalkozott, de a klasszifikálással igen.

normanka

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
17 éve 8 hónapja #298816 Írta: Alcarcalimo
Alcarcalimo válaszolt a következő témában: Tolkien és a fantasy

Hajdó Réka írta: sziasztok!
Valaki tanacsot tud adni arrol hogy mi a metafikcio. :oops: Es hol olvashatok tobbet rola (dolgozatot kellene irjak)
Segitseg!!!!!!!!!

A kérdések topicban már rég kaptál választ ugyanerre a kérdésedre.
Ha felteszel egy kérdést valahol, kérlek nézd meg tán, kaptál-e rá választ. Így elkerülhető az, hogy egy topicban újra felmerüljön ugyanaz a kérdés, totál feleslegesen. Okés?

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
17 éve 8 hónapja #298812 Írta: Hajdó Réka
Hajdó Réka válaszolt a következő témában: Tolkien és a fantasy
sziasztok!
Valaki tanacsot tud adni arrol hogy mi a metafikcio. :oops: Es hol olvashatok tobbet rola (dolgozatot kellene irjak)
Segitseg!!!!!!!!!

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
18 éve 1 hónapja #287310 Írta: Rosamarin
Rosamarin válaszolt a következő témában: Tolkien és a fantasy
Tudna valaki segíteni Tolkienról és a fantasy-ról írt kritikák érdekelnének (könyvcím, weblap, cikk-angol vagy magyar nyelven). Előre is köszi.

Sam

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
18 éve 3 hónapja #281526 Írta: icke
icke válaszolt a következő témában: Tolkien és a fantasy
Üdvözletem!

Ez a fórum a Tolkien HU, a Magyar Tolkien Társaság weboldalának fóruma. A tolkien.lap.hu weboldalát (tudtommal) nem a Társaság szerkeszti, hivatalosan valószínűleg semmi köze hozzá, ergo felelősséget sem vállal az ott található hivatkozásokért és tartalmakért.
Mindettől függetlenül ezen a fórumon tilos bármilyen, a Magyar Köztársaság törvényeibe ütköző cselekmény, kísérlet, vagy azokra történő felbujtás. Továbbiakat itt találhatsz.

icke

ignis sum quae contra frigus ardet

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
18 éve 3 hónapja #281521 Írta: Zaknafein Do'Urden
Zaknafein Do'Urden válaszolt a következő témában: Tolkien és a fantasy
Ez éldekes, mondaná Pilátus, mert a tolkien.lap.hu-n nyíltan fent van egy csomó ilyen link... hát kik szerkesztik azt :?: :nono:

(Bár az a rengeteg elírás a Szilben.... ááá.)

Többször azért már nem halok meg!

Zak

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
18 éve 3 hónapja #281330 Írta: Alyr Arkhon
Alyr Arkhon válaszolt a következő témában: Tolkien és a fantasy
Illegális tartalmat megjelenítő honlapot NEM reklámozunk és linkelünk ezen a fórumon!

"Eala Earendel engla beorhtast
ofer middangeard monnum sended"
/Cynewulf/

"Nem táncol többé pázsiton
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
18 éve 3 hónapja #281325 Írta: Elros Tar - Minyatur
Elros Tar - Minyatur válaszolt a következő témában: Tolkien és a fantasy
Köszönöm a linket, már megszereztem a könyvet.

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
18 éve 3 hónapja #281017 Írta: Randír
Randír válaszolt a következő témában: Tolkien és a fantasy
Nekem megvan, de honlapcímem nincs.
Ha megadod az e-mail címed akkor elküldöm.
(kb. 6MB ZIP fájlként)Itt van néhány sci-fi és fantasy, de a Narnia nincs.

A szívünk mélyén mindannyian utazók vagyunk – vagy futók./Dominic Vernius gróf(Dűne)/

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
18 éve 3 hónapja #280991 Írta: Elros Tar - Minyatur
Elros Tar - Minyatur válaszolt a következő témában: Tolkien és a fantasy
OFF (Most jutott szembe ezt kiírni :oops: )
Sziasztok!
Nem ismertek véletlenül olyan weboldalakat, ahonnan fantasy könyveket lehet letölteni? Most konkrétan a Narnia Krónikái érdekelne. Előre is köszönöm!

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
18 éve 4 hónapja #278902 Írta: Alyr Arkhon
Alyr Arkhon válaszolt a következő témában: Tolkien és a fantasy

Panniii írta: És akkor az MVP generátor még szóba se került :lol:

Bár az én személyes kedvenc részem amikor nekiállnak társadalmat alapítani a földön a lezuhant űrhjó utasai :lol: (tűz, kerék, falevelek inflációja)
Ott látszik a legjobban a paródia jellege.


Hé, az őseinkről beszélsz!!
:D :D :D

"Eala Earendel engla beorhtast
ofer middangeard monnum sended"
/Cynewulf/

"Nem táncol többé pázsiton
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
18 éve 4 hónapja #278889 Írta: Annis
Annis válaszolt a következő témában: Tolkien és a fantasy
És akkor az MVP generátor még szóba se került :lol:

Bár az én személyes kedvenc részem amikor nekiállnak társadalmat alapítani a földön a lezuhant űrhjó utasai :lol: (tűz, kerék, falevelek inflációja)
Ott látszik a legjobban a paródia jellege.

Nem minden vándorút céltalan /J.R.R. Tolkien/

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
18 éve 4 hónapja #278879 Írta: Arzeen
Arzeen válaszolt a következő témában: Tolkien és a fantasy
Szedj darabokra, szedj darabokra!
Isteni klassz lebegés!
De ha szétszedve juthatok csak el oda,
Elhagy a kanremegés!Teleportáltunk az egyik éjjel,
Én, meg Tony, meg Mary, szegény,
Mary a mellét Tonynak adta,
S püspökfalatját kaptam meg én.


:biggrin2:

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
18 éve 4 hónapja #278865 Írta: Felagund
Felagund válaszolt a következő témában: Tolkien és a fantasy

Idhren írta:

Alyr Arkhon írta:

Idhren írta: Kihagytátok a lényeget! 42!!!
A GALAXIS UTIKALAUZ STOPPOSOKNAK tesz be aztán igazán a sci-fi-meghatározásoknak :twisted: 8) (könyv :!: )
Éljen a Valószínűtlenségi hajtómű :mrgreen:


Tekintve, hogy Douglas Adams, főként a további köteteiben egy olyan világot írt le amiben gyakorlatilag lehetetlen élni, én nem tartanám túl jó scifinek a könyvét.
Paródiának nem rossz, de mivel nem hű a maga által felállított szabályokhoz, scifinek nem nevezném.


Én se nevezném sci-finek, a paródia jó szó, mert az is. Az ő könyvei jórészt azok... De ha nincsenek szabályok (márpedig nála nincsenek igazán), azokhoz nem kell hűnek lenni :lol:
[size=9:1w12wqpy]És a Hooloowoo (a kék egy szuperintelligens árnyalata) mekkora nagy ötlet már! :mrgreen: [/size]


"Ó, ne tölts többet az ó-Janx-szeszb

Our knees do not bend easily

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Moderátorok: GandalfAlyr ArkhonKincsőMetafloraAlew
Oldalmegjelenítési idő: 1.290 másodperc

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére