fbpx
 
 

A Magyar Tolkien Társaság 2018. augusztus 2. és 12. között immár tizenhatodik éve rendezi meg Nyári Táborát, aminek idén Parádfürdő ad otthont. Szeretettel várjuk nem csak az MTT tagjait és a Tolkien.hu regisztrált felhasználóit, hanem mindenkit, aki érdeklődik a Tolkien által megalkotott világ iránt. Ha Téged is elvarázsolt J.R.R. Tolkien világa, akkor a Magyar Tolkien Társaság Nyári Tábora Neked szól!

A táborról általában

99 éves korig bárki részt vehet: a sok egyetemista és középiskolás között gyakran látunk kis fürtös gyermekfejet, vagy épp komoly érett arcot, és kisgyermekes családok is gyakran látogatják a táborainkat. Azonban közös bennük, hogy hagyományosan a mindennapok szürkeségén túlmutató vágyak kapcsolják össze őket, és az együttes tevékenység eredményeként szoros emberi kapcsolatok, és páratlan ifjúsági kisközösségek kovácsolódnak közöttük a közösen töltött napok alatt. A táborba idén 130-150 főt várunk, hogy elvarázsolódjunk közösen erre a tizenegy napra.

Hogy miben rejlik a táboraink titka? Azért varázsolja el a résztvevőket, mert olyan élményeket ad, amelyekre szívesen gondolunk vissza a hétköznapok során. Olyan közösségi élmény, amelyet a Gyűrű Szövetsége vagy a törpök érezhettek az útjuk alatt.

A tábor helyszíne: Parádfürdői Ifjúsági Tábor (Térkép)
A tábor időpontja: 2018. augusztus 2-től augusztus 12-ig
Rövidített időtartam: 2018. augusztus 2-től augusztus 8-ig

Idén ismét lehetőség lesz a rövidebb, hétnapos részvételre is, mely a kisgyermekesek vagy a kevés szabadsággal rendelkező fiatalok számára is ideális lehet. A rövidített időtartamra érkezők a tábor első hét napját töltik velünk.

A közösségekről

Idén a táborozókat hat különböző identitású csapatba osztjuk be. Gondor tartományainak képviselői a harmadkorban, az 1400-as évek közepén gyűlnek össze, hogy ki-ki a maga tudása szerint nézzen szembe a polgárháború bonyodalmaival. A délutánokat a táborozók ezekben a csapatokban töltitek majd. A népeket két-két vezető irányítja, ők képviselik a tartományok nemesi családjait ezekben a vészterhes időkben.

Bővebben a csapatokról

Táborozóink a csapatok mellett még egy közösségbe fognak tartozni a tábor során, az ún. rendekbe, amelyek az általuk választott mozgásos vagy alkotó tevékenység alapján szerveződnek. Idén hét rendi pár – szakács&cukrász, képzőművész&iparművész, író&bölcs, musical&táncos, kósza&fényképész, harcos&telepes és színész&zenész ikerrendek – közül választhatnak. A táborban hat egymásra épülő alkalmat töltenek majd a rendi tevékenységgel, végül pedig bemutathatják a megszerzett tudásukat, alkotásaikat a többi táborozónak.

Rendi bemutatkozók

Szabadidőben, sziesztában ki-ki vérmérséklete szerint elnyújtózhat a napsütötte domboldalon, de akár intrikával és gyümölcsöző kapcsolatainak szorosabbra fűzésével is töltheti az időt.

Az idei tábor programjának is részét fogják képezni a kifejezetten közösségekre kihegyezett programok, amik során az ismerkedés és a közös élmények kerülnek előtérbe a keretjátékkal és a tolkieni mitológia élményeit kiegészítve. A csapatok és a rendi alkalmak mellett nem marad el az izgalmas versengés a csapatok között és a népek sokasága és különbözősége is bőven elég kihívást fog nyújtani mindannyiunk számára.

A keretjátékról előzetesen

Háború, árulás, szerelem: egy birodalom sorsa forog kockán az idei táborban.

A gondori Rokonviszály idején a Rhovanionból visszatérő Eldacar király háborúra hívja a hozzá hű nemesi családokat unokatestvére, Castamir ellen. Célja azonban nemcsak az árulók és cselszövők legyőzése: Gondor felvirágoztatása érdekében kiváló mesterembereket hív, hogy átadhassák tudásukat mindazoknak, akik részt kívánnak venni az ország újjáépítésében.

Az északról jött király vajon új aranykort hoz vagy még több viszályt?

Bővebben a keretjátékról

Tábordíjak és jelentkezési információk

A tábor alapdíja 60.000 Ft. (Május 31-ig 5000 Ft előjelentkezési kedvezménnyel csak 55 000 Ft!)

Elsőtáborozó kedvezmény!

Ha még sosem táboroztál velünk, az alapdíj 20%-át elengedjük!

Bővebben a szállásról, érkezésről, utazásról és a részvételi díjakról és kedvezményekről: Bővebben a logisztikáról

A műhelybeosztásnál és a különböző komfortfokozatú szállásoknál figyelembe vesszük a jelentkezési sorrendet, így ha mindenképp szeretnél az általad kiválasztott műhelybe, illetve szállástípusba kerülni, úgy érdemes minél hamarabb jelentkezned!

A jelentkezés 2018. március 10-én 20 órakor indul!

JELENTKEZÉS

Ha kérdésed, kérésed van felénk, keress minket a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. email címen vagy a tábor Facebook oldalán!

Táborszervező csapat

Szállás, étkezés, utazás, befizetés infók egy helyen :D
Háború, árulás, szerelem: egy birodalom sorsa forog kockán az idei táborban. A gondori Rokonviszály idején a Rhovanionból visszatérő Eldacar király háborúra hívja a hozzá hű nemesi családokat unokatestvére, Castamir ellen. Célja azonban nemcsak az árulók és cselszövők legyőzése: Gondor felvirágoztatása érdekében kiváló mesterembereket hív, hogy átadhassák tudásukat mindazoknak, akik részt kívánnak venni az ország újjáépítésében. Az északról jött király vajon új aranykort hoz vagy még több viszályt?  
Bemutatkoznak a 2018-as tábori csapatok.
A 2018-as tábor rendjeinek bemutatkozása.
Az idei táborban hat csapat lesz: Osgiliath, Minas Anor, Lossarnach, Ithilien, Umbar és Pelargir. Lássuk, kik vezetik őket!

Bejelentkezés

Keresés

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére