fbpx
 
 
Fordítás és lektorálás

Fordítás és lektorálás

A Magyar Tolkien Társaság 10 éves fennállása alatt mindig is kiemelten kezelte és lehetőségeihez mérten támogatta és segítette a Tolkien művek és az azokhoz kapcsolódó adaptációk egységes nyelvezetű, pontos magyar fordításainak létrejöttét.
"Mi az a HoME és miért nem jelenik meg magyarul?"- Minden, amit a "Középfölde Históriája" című könyvsorozat kiadásáról tudni lehet.
A korábban A Gyűrű keresése címmel megjelent mű most átdolgozott, javított magyar fordításban került kiadásra Befejezetlen regék Númenorról és Középföldéről címmel az Európa Könyvkiadónál. Peter Jackson újabb filmjei kapcsán különösen érdekfeszítőek lehetnek Az erebori kutatás részletei, A Fehér Tanácsról, a mágusokról (istarok) és a palantírokról szóló tanulmányok, amelyek az olvasók számára számtalan háttér-információt adhatnak a moziban látottakhoz.
Megjelent az Európa Könyvkiadónál A hobbit művészete magyarul! Immáron mi is páratlan gazdagságban csodálhatjuk meg a festő J. R. R. Tolkien kísérleteit elképzelt világa megragadására, Wayne G. Hammond és Christina Scull magyarázataival.
Újra megjelent magyarul az Elveszett Mesék Könyve, azaz a Középfölde Históriája (History of Middle-Earth, HoME) sorozat első két része! Az eredeti Tandori Dezső fordítás szövegét a Magyar Tolkien Társaság javította ki és dolgozta át. Két kötet helyett ezúttal egyetlen könybe kötve adta ki a Cartaphilus Könyvkiadó.
A mű első megjelenésének ötvenedik évfordulója alkalmából alaposan felújított angol kiadás nyomán az MTT gondosan ellenőrizte és átdolgozta a könyvet, ennek eredménye ez az indexszel és újrarajzolt térképekkel ellátott, pontosabb magyar szöveg. 
Húrin gyermekeinek története, a végső, legteljesebb változatban. Egybefüggő, gyönyörűen illusztrált elbeszélés, mindenfajta szerkesztői megszakítások nélkül.
A Hobbit új magyar fordításban jelent meg az Európa Könyvkiadónál. A 2006-os, Alan Lee által illusztrált változatot 2011-ben egy felülvizsgált, javított terminológiájú változat követte.
 Alan Lee rajzokkal és szavakkal mutatja be, hogyan születtek a gyönyörű vízfestmények A Gyűrűk Ura centenáriumi kiadásához. Ezek a képek olyan hatásosak voltak, hogy végül Peter Jackson filmtrilógiájának a látványvilágát is meghatározták.

Alkategóriák

Bejelentkezés

Keresés

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére