• Kategóriák
  Kategóriák Megjeleníti a blogban található kategóriák listáját.
 • Címkék
  Címkék Displays a list of tags that have been used in the blog.
 • Szerzők
  Szerzők Keress rá a kedvenc bloggeredre.
 • Csoportblogok
  Csoportblogok Találd meg kedvenc blog csoportodat.

Gondor Dicsősége Blog

A Magyar Tolkien Társaság 2014 évi táborának hivatalos blogja.

programos team

Zsolt - Elrenor - Miri és Yzak.

És hogy ki mit csinál?

Miri a csapatokkal foglalkozik sokat, hogy mit, azt majd meglátjátok.
Eszter gondoskodik mindenféle kellékről, díszítésről és arról, hogy ne unatkozzunk szakadó esőben sem.
Yzak a társasjátékok tudora és ha hadba kezdene a hódító nép, akkor is az ő szabályai szerint játszuk le.
Én magam a főnök vagyok, tehát semmit sem csinálok, de ha bármi kérdés van, nyugodtan forduljatok hozzám.

11384 megjelenés 2 hozzászólás
0
rendivezetők

Sági Kiss Dániel - Alew - írórend
Bár soha nem terveztem, hogy irodalmi, bölcsészeti pályára lépek, mindig fontos szerepet töltött be az életemben az irodalom - ponyvától a szépirodalmon át a versekig. Mint a legtöbb kamasz, én is próbáltam ezt-azt írni, rémes eredménnyel, persze. Rengeteget olvastam, ugyanakkor, szerettem elemezni és átgondolni nem csak a történetet, hanem a formát, a nyelvezetet, az eszközöket is. Tizennyolc éve foglalkozom szerepjátékkal, ami sokat segített abban, hogy mind a beszélt, mind az írott nyelvi készségeim fejlődjenek, különböző stílusokban szerezzek jártasságot. Számomra az írott és beszélt nyelv nem válik el élesen egymástól, fontos, hogy mindkettő igényes, változatos használatában jártas legyek. Az első MTT Táboromban 2008 nyarán az akkoi Író Rendbe kerültem, majd 2008 őszén a KÖMT-ön írórendi műhelyt, 2009-ben a nyári táborban Író Rendet vezettem. Részt vettem több önképző írókör munkájában is az MTT-n belül.
 
Grátz Márk - kalandor rend
Van ez az ÉLET-nek nevezett gyulyásleves ízű fagylalt – és szerintem, csak az a fontos, hogy miközben nagy vérrel-verejtékkel faljuk, azért mindig legyen valaki odabent, ott legbelül, aki ránk szól: azért ezt ne vegyük annyira, túlságosan komolyan. Van, amit igen, de ezt még véletlenül se. Inkább derűsen másszuk meg a hegyet, de csak azért, mert onnan fentről sokkal jobban látszik, hogy milyen sok hegy van még előttünk.

Szilágyi Melinda - Banshee kreatív rend
Bemutatkozását olvassátok el az Éothéodok oldalán! :)

Kissné Kriszta - babarend
a, akkor bemutatkozom: Kriszta, a babarendet bevállaló tanárnéni, aki (néha túlságosan is) gyerekközpontú. Van 3 saját gyermekem is (ők is MTT-znek természetesen), de már félig-meddig kinőttek a szárnyaim alól. Hiányoznak a kicsik, bevallom. Mindig is nagyon élveztem rácsodálkozásukat a világra, azt az őszinte kíváncsiságukat, amely kimeríthetetlen. Mikor velük vagyok, fáradtságnak nyomát sem érzem, velük együtt élvezem az életet! 
Gyerektáborban is részt vettem/veszek, mint családvezető. Szívesen kutatok emlékeimben, melyek azok az elfoglaltságok, amik a gyermekeim kicsi korában beváltak. Valamint nagy örömmel vettem részt élménypedagógiai képzéseken, mert a játék számomra is létfontosságú. Fejlesztő, és "csak" örömszerző játékokat is ismerek, és nagy örömmel és várakozással nézek a babarendi feladataim elé. (Ja, és a pelusozás sem riaszt! :))

Sebestyén Csaba - kiránduló rend
Sebestyén Csaba vagyok, harminchárom éve koptatom a föld felszínét, tizenegy éve az MTT-t. Az itteni profilképtől eltérően nincs szakállam és nem vagyok hittérítő: programozóként dolgozok, idén nyáron éppen Svájcban. Imádok menni, pláne fölfelé, hogy aztán sokáig gyönyörködhessek a széles panorámában, valami hegycsúcsról vagy szikláról lefelé nézve. Kétszer vezettem már ilyen rendet, háromszor részt vettem benne, most ismét enyém ez a szép feladat. Legutóbb a Magas-Tátrában jártam, múlt hét végén, egy hágót másztunk meg a Kósza Kommandó csoport kitartó tagjaival.
11303 megjelenés 0 hozzászólás
0

ioreth

Lesimította a ruhája ráncait és a csillogó, díszes berendezést figyelte, s a számtalan gyertyát, ami a csillárokban égett. A zenekar lassú dalba kezdett, a bálteremben lágyan szóltak a húros hangszer hangjai. Ioreth látta a felé közeledő alakot, de konokul félre nézett. A fiatalember álldogált még előtte pár pillanatig, zavartan egyik lábáról a másikra helyezve egyensúlyát, de mikor nyilvánvalóvá vált hogy a lány nem fog ránézni, továbbállt, készségesebb táncpartnert keresni. Ekkor a lány összpontosításán újra átszüremlett a dal. Kellemes női hang énekelt újrakezdésről, találkozásról, titkokról és szerelemről, arról hogy bár senki sem mondta, hogy könnyű, azt sem, hogy ennyire nehéz... Hirtelen úgy érezte mintha kiszippantották volna a levegőt a szobából, tüdeje összeszorult. Megfullad idebent! Ki kell jutnia! Felpattant hát és a csodálkozó vagy épp megrovó tekintetekkel mit sem törődve, akáclila új báli ruháját – nagybátyja ajándéka, amivel újra mosolyt próbált varázsolni az arcára - megemelve sietett ki a balkonra.
A márványkorlát hideg volt a tenyere alatt, ahogy teljes súlyával rátámaszkodva próbált levegőhöz jutni. A könnyek úgy égették szorosra zárt szemeit akár a kénfüst, szívére mintha vaspánt szorult volna. Mély levegőt vett, de nem segített. Semmi sem segített.
Az elmúlt napokban mindent megtett, de úgy érezte, erre képtelen. Nem tud egyszerre megbirkózni a gyásszal és ezzel a másfajta, de éppoly fájó veszteséggel. Gilraen a hír érkeztének estéjén tűnt el, kiszökött a városból akár a tolvajok, s nem vitt magával semmit, csak amivel érkezett egy esztendővel ezelőtt. Úgy ment el, ahogy jött: észrevétlenül.
Fréagar még néhány napig maradt. Búcsúja rövid volt, s mikor váratlanul megölelte a lányt, az szerette volna örökre megdermeszteni a pillanatot, szerette volna kioldani a mellkasában feszülő csomót, szeretett volna nem erősnek lenni, csak egy kicsit... De a pillanat elmúlt, a fiú megölelte Eirient is, megszorították egymás kezét Hardinnal és eltűnt az istállók felé vezető kapuboltozat sötétjében. Ioreth a kapubástyáról, Eiriennel az oldalán nézte ahogy végigvágtat az úton, mögötte a porfelleg úgy gomolygott akár a démonsereglet.
Már két napja, hogy Eirien is elhagyta a várost. Szemében szomorúsággal és bocsánatkéréssel ugyan, de elment. Talán nem bírt szembenézni ennyi bánattal és fájdalommal, s nem bírta hallani talpuk alatt a széthulló világ cserepeinek hangját.
Ioreth igazságtalannak érezte, hogy mindent egyszerre kellett elveszítenie, kegyetlennek a sorstól hogy ilyen terhet ró rá, s még gyengének sem engedi lenni. Kezei ökölbe szorultak a márványon.
- Ioreth.
Nem kellett oldalra fordulnia, hogy felismerje Hardin hangját. Halk volt és megnyugtató, mégis aprót sajdult tőle a szíve. Vissza a kezdetekhez – énekelte a dal odabent a bálteremben. Senki sem mondta, hogy könnyű... Meleg tenyér a vállán. Érezte, ahogy szorosra zárt szemhéjai alól, akár a forrás, aminek semmi sem tud már gátat vetni, előbuggyannak a könnyek.
- Ioreth. Nem kell mindig erősnek lenned...
A férfi ujjainak finom szorítása. És már nem tudja, nem is akarja visszatartani; levegő után kapkodva, sietve zokog, mintha próbálna minden el nem sírt könnyet azonnal bepótolni. A sós cseppek a márványra hullanak.


Senki sem mondta, hogy könnyű.
Senki sem mondta, hogy ilyen nehéz.

11467 megjelenés 0 hozzászólás

eotheod

Sàrdi Kriszta-Nati
2003 nyara óta minden MTT-Tàbor, amiben részt veszek, különleges és meghatàrozó élmény szàmomra. Szervező is azért lettem (először 2012-ben), hogy "visszaadhassak" valamit abból a sok csodàs emlékből, amit kaptam, hogy az én segítségemmel màsok is olyan szép pillanatokkal gazdagodjanak, mint én anno.
Idén ezt az Éothéod csapat mindig mosolygós vezetőjeként igyekszem lehetővé tenni a tàborozóknak, oldalamon két szuper csapatvezetőtàrsammal: Geryvel és Bansheevel.
Civilben újsàgíróként dolgozom, amerikai írók munkàssàgàt kutatom, és a francia irodalmat bújom, de a színhàz vilàga sem idegen szàmomra ;-)
És màr alig vàrom, hogy talàlkozzunk Eregionban!

Szilágyi Melinda
Banshee vagyok, az idei lesz a 4. MTT táborom és az első táborom szervezőként. A táboron kívül biológus hallgató vagyok egy hajszálnyira a diplomától, a táboron belül pedig a kreatív rend vezetője és az eotheodok csapatvezető helyettese. Évek óta foglalkozom hobbiból üvegfestéssel, arcfestéssel, és mindennel ami egy kis fantáziát igényel, és azt is tudom mennyire kikapcsoltató, ha az ember csak leül és alkot. Elsősorban gyerekeknek szoktam foglalkozásokat tartani, de már nagyon régóta érlelődik bennem a kreatív rendem gondolata amit idén lehetőségünk lesz megvalósítani!

Aki ismer, az tudja milyen vagyok, aki pedig nem ismer még, garantálom, hogy ott leszek nyáron Parádfürdőn.
Kiss Gergely, azaz Geri vagyok, 24 leszek idén, és ideírok néhány véletlenszerű dolgot, ami eszembe jut. Szeretek dobolni, szájharmonikán játszani, enni, epikus színdarabokban részt venni, táncolni, szivacskardokkal ütlegelni és ütlegelve lenni, táborban hülyének lenni egy csomó hasonló mindenkivel, és vicces képeket lapozgatni és küldözgetni az interneteken. A tavalyi táborban csapatvezető voltam, idén hősködni fogok az Éothéod küldöttség kötelékében.
10334 megjelenés 0 hozzászólás
0
dolamroth
 
Reinicke Tamás
icke vagyok, 10+ éve MTT-közeli (mikor mennyire), szervezéssel csak az utóbbi időben kezdtem aktívan foglalkozni - a partvonal sokáig szimpatikusabb volt. Idén Dol Amroth követségét vezetem a Zúgó Patak Völgyébe, oldalamon hű segítőimmel, Narbeleth-el és Éogillal.
MTT-n kívüli életemben épp mostanság mondtam fel a metrónál, hogy szeptembertől Londonban tanulhassak az óészaki és viking kultúráról.
(Ez viccnek tűnhetett, de nem az :]= )
Találkozunk Thaliondorban!
 
Mikesy Anna
Éogil vagyok, 20 éves, "civilben" régészhallgató. Az MTT-vel a TLV kapcsán ismerkedtem meg, a rendezvényeken kábé két éve veszek részt. Az idei lesz a második táborom, szervezői oldalról az első. A dol amrothi csapathoz igyekszem majd hozzátenni a magamét, csapatvezető-segédi minőségben :)
 
Schuster Viktória – Narbeleth

A táborban valószínűleg a leggyakrabban Eirien név alatt fogtok velem találkozni. 2005 óta vagyok MTT tag, szintén 2005 óta táborozom, szervezőként 2009 óta tevékenykedem, de csapathős még nem voltam, eddig rendet vezettem (tánc), illetve csapatot. 26 éves vagyok, bár ez mellékesen fontos, leginkább nem.
Civilben agrár szakterületek európai uniós koordinálásval foglalkozom, illetve "másodállásban" ékszereket készítek, emellett iparművészeti iskolákat igyekszem elvégezni, ebből egyelőre kettőt sikerült, az okleves art clay képzést, illetve június végén vizsgáztam üvegfestőként és ólmozottüveg készítőként. Szeretnék ezzekkel minél komolyabban foglalkozni.
Régóta fontos eleme még az életemnek a tánc, de ezt csak hobby szinten űzöm, semmi komoly.

11077 megjelenés 0 hozzászólás
0

Bejelentkezés

Keresés

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére