fbpx
 
 
Tolkien Tábor 2019 - Mereth Aderthad

Tolkien Tábor 2019 - Mereth Aderthad

A Magyar Tolkien Társaság 2019. augusztus 1. és 11. között immár tizenhatodik éve rendezi meg Nyári Táborát, aminek idén Parádfürdő ad otthont. Szeretettel várjuk nem csak az MTT tagjait és a Tolkien.hu regisztrált felhasználóit, hanem mindenkit, aki érdeklődik a Tolkien által megalkotott világ iránt. Ha Téged is elvarázsolt J.R.R. Tolkien világa, akkor a Magyar Tolkien Társaság Nyári Tábora Neked szól!

A táborról általában

99 éves korig bárki részt vehet: a sok egyetemista és középiskolás között gyakran látunk kis fürtös gyermekfejet, vagy épp komoly érett arcot, és kisgyermekes családok is gyakran látogatják a táborainkat. Azonban közös bennük, hogy hagyományosan a mindennapok szürkeségén túlmutató vágyak kapcsolják össze őket, és az együttes tevékenység eredményeként szoros emberi kapcsolatok, és páratlan ifjúsági kisközösségek kovácsolódnak közöttük a közösen töltött napok alatt. A táborba idén 130-150 főt várunk, hogy elvarázsolódjunk közösen erre a tizenegy napra.

Hogy miben rejlik a táboraink titka? Azért varázsolja el a résztvevőket, mert olyan élményeket ad, amelyekre szívesen gondolunk vissza a hétköznapok során. Olyan közösségi élmény, amelyet a Gyűrű Szövetsége vagy a törpök érezhettek az útjuk alatt.

A tábor helyszíne: Parádfürdői Ifjúsági Tábor (Térkép)
A tábor időpontja: 2019. augusztus 1-11.
Rövidített időtartam: 2019. augusztus 4-11.

Idén ismét lehetőség lesz a rövidebb, hétnapos részvételre is, mely a kisgyermekesek vagy a kevés szabadsággal rendelkező fiatalok számára is ideális lehet.

A kerettörténet

Húsz évvel a Nap első felkelte után Beleriand tündéi nagy ünnepségre érkeznek Ivrin tavaihoz. Fingolfin, a noldák nagykirálya hívta össze az egymástól korszakok óta elszakadt testvéreket, hogy újra egy nép legyenek, s együtt szálljanak szembe Morgoth egyelőre szunnyadó fenyegetésével.

De az ünnepre nem mindenki érkezik nyílt szívvel, sokan titkokat hordoznak, amik árnyékot vetnek az ünnepség fényére. Elég erős a békevágy, hogy legyőzze a szíveken ülő homályt? Elég erős a testvéri összetartás, hogy áthidalja a Beleriand és Valinor tündéi közötti évezredes szakadékot? Közösen indulnak a Sötétség ellen, vagy egyenként próbálnak majd szembeszállni a fegyverekkel, amiket Angband mélyében kovácsolnak?

Egy ünnepség, ami meghatározza Beleriand jövőjét.

Mereth Aderthad.

A keretjátékról bővebben: >>>>>>>

A közösségekről

Idén a táborozókat hat különböző identitású csapatba osztjuk be – jelen lesznek Feanor fiai követőikkel, Fingolfin nagykirály népe, és a hosszú idő óta Beleriandban lakó sindák is eljönnek, hogy találkozzanak régen elhagyott véreikkel. A találkozás örömét azonban a Morgoth elleni háború árnyékolja be, így mindenki tudására szükség van a haditerv kovácsolásához. A délutánokat a táborozók ezekben a csapatokban töltitek majd. A népeket két-két vezető irányítja, kik a béke mellett saját népük érdekeit is szemük előtt tartják.

Bővebben a csapatokról: >>>>>>>

Táborozóink a csapatok mellett még egy közösségbe fognak tartozni a tábor során, a rendekbe, amelyek az általuk választott mozgásos vagy alkotó tevékenység alapján szerveződnek. Idén is számos rend közül választhatnak: írók, bölcsek, kézművesek, képzőművészek, felfedezők, harcosok, táncosok, fotósok, cukrászok, játéktervezők lehetnek majd 11 napig.

Bővebben a rendekről: >>>>>>>

Szabadidőben, sziesztában ki-ki vérmérséklete szerint elnyújtózhat a napsütötte domboldalon, de akár intrikával és gyümölcsöző kapcsolatainak szorosabbra fűzésével is töltheti az időt.

Az idei tábor programjának is részét fogják képezni a kifejezetten közösségekre kihegyezett programok, amik során az ismerkedés és a közös élmények kerülnek előtérbe a keretjátékkal és a tolkieni mitológia élményeit kiegészítve. A csapatok és a rendi alkalmak mellett nem marad el az izgalmas versengés a csapatok között és a népek sokasága és különbözősége is bőven elég kihívást fog nyújtani mindannyiunk számára.

Tábordíjak és jelentkezési információk

A tábor alapdíja 59.000 Ft, melyhez különböző felárak és kedvezmények adódhatnak hozzá.

Előjelentkezési kedvezmény!

A 2019. május 31. éjfélig jelentkezők számára az alapdíj mindössze 55.000 Ft!

Még sosem táboroztál velünk? Jó hírünk van számodra: az elsőtáborozóknak az alapdíj 20%-át elengedjük! 

Figyelem! 14 éven aluliak csak szülővel vagy más nagykorú felügyeletével (pl. testvér, unokatestvér) érkezhetnek!

Részletesen a szállásról, étkezésről, utazásról

JELENTKEZEM!
a jelentkezési lap 2019. március 10. 8:00-tól, a honlapon bejelentkezve érhető el.

A műhelybeosztásnál és a különböző komfortfokozatú szállásoknál figyelembe vesszük a jelentkezési sorrendet, így ha mindenképp szeretnél az általad kiválasztott rendbe, illetve szállástípusba kerülni, úgy érdemes minél hamarabb jelentkezned!

Mennyibe kerül számomra a tábor? Számold ki! Katt a díjkalkulátorunkra!

Ha kérdésed, kérésed van felénk, keress minket a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. email címen vagy a tábor Facebook oldalán!

Táborszervező csapat

A vezetőjük azt mondta, Círdannak hívják. Meglátták a tábortüzeinket az éjszakában és megkértek minket, hogy régi szokás szerint csatlakozhassanak hozzánk. Szokásaik idegenek voltak nekünk, akár a szavaik ezen a furcsa beleriandi nyelven, ami durván hangzott a nolda beszéd mellett.
"Ennek az ünnepnek ... a neve Mereth Aderthad, az Újraegyesülés Ünnepe volt. Sokan voltak ott Fingolfin és Finrod vezérei és emberei közül; Feanor fiai közül ott volt Maedhros és Maglor a Keleti Menetelés harcosaival, és eljött sok szürke-tünde is, Beleriand erdőségeinek vándorai meg a Kikötő népe az urukkal, Círdannal. Még zöld-tündék is érkeztek Ossiriandból, a Hét Folyó Országából..."
A Tolkien Táborok egyik legfontosabb sajátossága a tábori hangulatot, és a programok lebonyolítását alapvetően meghatározó tolkieni keretjáték. A keretjáték során nem szükséges mindenkinek saját egyedi "karakter" szerepébe bújni, de a csapatok feladatai, a közös alkotótevékenység és a fő programpontok mind-mind a tolkieni mitológia egy meghatározott részéhez kötődő, elképzelt szituációhoz illeszkedve valósulnak meg.
Mi fán terem a keretjáték? Ha még nem táboroztál velünk, talán felmerül benned a kérdés - itt összegyűtöttünk mindent, amit a keretjáték működéséről tudni érdemes.
Sosem felejtem el azt a rettenetes fényességet amikor a Nap először kelt fel. Az állatok kétségbeesetten menekültek, és mi is követtük őket az árnyékok védelmébe. A folyóvidéken félelem lett úrrá. Az ég rettenetes kék lett, és eltűntek a csillagok...
Ha bármi kérdésed van, keress az alábbi email címen: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Az idei táborban tíz rend közül választhatsz. Kézművesség, írás, mozgás... mindent megtalálhatsz! Szemezgess kedvedre!
A kedvezményes jelentkezés határideje: 2019. május 31.
Infók a szállásról, étkezésről, utazásról, kedvezményekről, jelentkezésről egy helyen.

Bejelentkezés

Keresés

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére