tohu header category 02

A Magyar Tolkien Társaság az elmúlt tizenegy év hagyományaihoz méltóan, "Egy Rég Várt Utazás" címmel nagyszabású rendezvénysorozatot szervez J. R. R. Tolkien 123. születésnapja és a hamarosan a mozikba kerülő „A hobbit” film harmadik része előtt tisztelegve a Corvin Moziban és az Uránia Nemzeti Filmszínházban.

A következő eseményekre hívunk és várunk minden rajongót és érdeklődőt:

„A hobbit: Az öt sereg csatája" – filmpremier a Corvin Moziban
2014. december 17. 22:30-tól
Az est során gazdag középföldi díszbe öltözik a moziépület, személyesen találkozhatsz Tolkien világának életre kelt szereplőivel, és megnyitja kapuit a Középfölde Vásár. Ha az elsők egyikeként, igazi Középfölde-rajongókkal együtt szeretnéd megnézni a filmet, itt a helyed!
Részletes információk >>
Facebook esemény >>

Középfölde Napok a Corvin Moziban
2014. december 18-21.
Ha lemaradtál a premier vetítésről, a jelmezesekről és a Középfölde-rajongók éjszakai forgatagáról, még van időd bepótolni! Decemberben négy napon keresztül megtalálatod a legjobb magyar jelmezeseket és a Középfölde Vásárt is a Corvin Moziban. Nézd meg velünk a filmet, és miután készítettél egy képet Thranduillal, még időben bevásárolhatsz barátaidnak, családtagjaidnak mindenféle, Tolkiennel kapcsolatos termékekből.
Részletes információk >>
Facebook esemény >>

Tolkien Nap 2015
2015. január 3. 10:00-18:30
A rendezvénysorozat csúcspontjaként 2015-ben ismét egész napos programmal ünnepeljük Tolkien professzor születésnapját. A Gyűrűk Urából ismert Egy Rég Várt Ünnepély (Long Expected Party - LEP), az elmúlt években Tolkien Nap néven, mára egyike a Társaság legnagyobb horderejű rendezvényeinek. A Középfölde lenyűgöző világát változatos előadásokkal, workshopokkal, beszélgetésekkel, játékokkal egy teljes napra Budapestre varázsoló program idei vendégei többek közt: A Gyűrűk Ura és A hobbit filmek digitális effektusait készítő új-zélandi Weta magyar munkatársai, valamint Szirmai Gergő, a Hollywood Hírügynökség főszerkesztője. Ekkor kerül sor majd "A hobbit - Smaug pusztasága" című film bővített változatának rendkívüli vetítésére, ami most egyetlen egyszer lesz látható moziban!
Részletes információk >>
Facebook esemény >>

 Tolkien Nap Utótalálkozó

A Magyar Tolkien Társaság 2014. szeptemberében pályázatot hirdetett J. R. R. Tolkien azon verseinek megzenésítésére, melyek A Gyűrűk Ura, A hobbit, Az elveszett mesék könyve, illetve A Gyűrű keresése/Befejezetlen regék köteteiben találhatóak. Itt meghallgathatóak a dalok, melyek méltóak a tolkieni életműhöz, és amelyek alkalmasak arra, hogy közösségben, tábortűz mellett, de akár színpadon is énekelhetőek, előadhatóak legyenek.
Jól érezted magad a januári Tolkien Napon? Nem volt elég az ismeretterjesztés, még hallani akarsz izgalmas előadásokat? Megtetszett a Magyar Tolkien Társaság és közelebbről megismerkednél velünk? Várunk február 7-8-án a kétnapos utótalálkozón!
Ha ámuldoztál már A hobbit filmek látványvilágán és érdekelnek a vizuális effektek, akkor mindenképpen érdemes beülnöd Haraszti Marcell, a Weta Digital munkatársával folytatott beszélgetésre.
Nem csak a felnőtteknek, a lurkóknak is változatos programokkal készülünk: 10:00-tól egészen 17:30-ig várjuk a Középföldére vágyó gyerekeket.
Kik azok az Ilúvatar Gyermekei? Mit tudunk Bombadil Tomáról? Vajon tudnak repülni a balrogok? Hogyan néz ki a hadviselés Középföldén? Megannyi kérdés, amire a Tolkien Nap ismeretterjesztő előadásai választ adhatnak.
Mindig szerettél volna fáklya vagy lámpás fényénél vonulni, akár a tündék? Van saját jelmezed, vagy mindig is vágytál rá, hogy készíthess egyet – csak soha nem akadt rá apropó - és szívesen viselnéd egy ilyen eseményen?
A 2015. január 3-i Tolkien Nap programja helyszín és időpont szerinti leosztásban.
Ha lemaradtál a szerda éjjeli premierről, a jelmezesekről és a Tolkien rajongók forgatagáról, még van időd bepótolni! Decemberben négy napon keresztül megtalálhatod a Cosplay Club jelmezeseit, az MTT tolkieni dekorációját és a Középfölde Vásárt is a Corvin Moziban. Miután készítettél egy képet Thranduillal, még időben bevásárolhatsz barátaidnak, családtagjaidnak mindenféle, Tolkiennel kapcsolatos termékekből karácsonyra.
A rendezvénysorozat csúcspontjaként 2015-ben is egész napos programmal ünnepeljük Tolkien professzor születésnapját. A Tolkien Nap keretében most is több ezer rajongó és érdeklődő válhat részesévé a Középfölde lenyűgöző világát egy teljes napra Budapestre varázsoló változatos előadásoknak és programoknak.
Az exkluzív filmpremieren a tolkieni mozifilmek sorában az utolsó, "A hobbit: Az Öt Sereg Csatája" című filmet nézheted meg az elsők között. Vérbeli rajongók körében, igazi középföldi hangulatban.

Bejelentkezés

Keresés

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére