Faramir (David Wenham)

Több
21 éve 8 hónapja #104239 Írta: Ery
Ery válaszolt a következő témában: Faramir (David Wenham)
Kincső: Mert még nem döntött, + Osgilathba kellett érnie, mert küszöbön a háború.

"Valami lóg a levegőben! Sajnos nem Maedhros..."

Καναπή!

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
21 éve 8 hónapja #104204 Írta: Niphredil/Szméagol
Niphredil/Szméagol válaszolt a következő témában: Faramir (David Wenham)
Hát, a lényeg, hogy nem szabadott volna elengednie két idegent, akik ki tudja, mi járatban vannak, és kit szolgálnak. De az a fontos, hogy helyesen döntött. Nem tudom, hová rakjam, úgy hogy itt van Minas Tirith néhány részlete:
www.ninecompanions.net/gallery_p ... ndor_1.jpg
www.ninecompanions.net/gallery_p ... ndor_2.jpg

I've seen the moon
And the first sunrise
I'll leave it to the memories
And kiss the wind goodbye

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
21 éve 8 hónapja #104044 Írta: Saczy
Saczy válaszolt a következő témában: Faramir (David Wenham)
hát kitudja......lehet ezis azis

Elen síla lúmenn omentilelvo!

Több
21 éve 8 hónapja - 21 éve 8 hónapja #104040 Írta: Undómiel
Undómiel válaszolt a következő témában: Faramir (David Wenham)
Nem hinném, hogy így lenne. A törvény az olyasmi lehet, hogy az idegent a helytartó színe elé kell vinni... Kivéve, ha ork, nazgúl, maga Szauron, stb. :D

Több
21 éve 8 hónapja #104034 Írta: Sesy
Sesy válaszolt a következő témában: Faramir (David Wenham)
akkor is jobb fekete hajjal...

A törvény az, hogy, ha fogolyt hoz a városba, azt nem engedheti el.

~ hallom a hangodat, érzem az illatod, alattam hintaló, ölemben csillagok ~

Több
21 éve 8 hónapja #104030 Írta: Saczy
Saczy válaszolt a következő témában: Faramir (David Wenham)
Figy!Én azt nem értem, hogy mikor Faramir elengedi Frodót Osghiliatban, akkor egy hapsi azt mondja, hogy : ismered országunk törvényeit, ha elengeded őket meg halsz (vagy valami ilyesmi).ezt nem értem....az a törvény,hogyha elfog egy hobbitot aki a hatalomgyűrűjét hordozza, akkor el kell vinnie minas thiritbe, vagy mi ? :D

Elen síla lúmenn omentilelvo!

Több
21 éve 8 hónapja #104025 Írta: Undómiel
Undómiel válaszolt a következő témában: Faramir (David Wenham)
Nekem tesztett David... És a haja szerintem nem szöszi, viszont lehetne hosszabb, de ez a tündéken kívül szerintem mindenkire igaz...

Több
21 éve 8 hónapja #103962 Írta: Kincső
Kincső válaszolt a következő témában: Faramir (David Wenham)
Ery: lehet... :roll: De akkor Samut, majd később Frodót miért nem akarja meghallgatni?... :? Nem akarja magát "befolyásoltatni"? :? :x :)

"...asztaltalan szó-malaszttal..."

Több
21 éve 8 hónapja #103821 Írta: Ery
Ery válaszolt a következő témában: Faramir (David Wenham)
Adalék, egy kósza ötlet:

Amikor a gyűrű megkisérti Faramirt, akkor ő hosszasan vacilál, de végül nem tud döntésre jutni. Míg az összes többi kísértésnél a megkísértett személy mindig valamilyen döntésre jut, addig ez Faramirnál nem következik be egyértelműen. Frodó reakciója megakadályozza ebben, s ezért tud csak később helyesen dönteni.

"Valami lóg a levegőben! Sajnos nem Maedhros..."

Καναπή!

Több
21 éve 8 hónapja #103799 Írta: Fereste
Fereste válaszolt a következő témában: Faramir (David Wenham)
hm, az már igaz, hogy Faramir haja könyvben fekete, de nem hiszem, hogy ez jobbá tenné a dolgokat. tök 8 hogy a filmben szöszi vagy fekete a haja színe :D Faramir el lett rontva, egy sötét paróka már nem segít rajta :lol: :lol: :lol:

Több
21 éve 8 hónapja #103796 Írta: Gandalf

Több
21 éve 8 hónapja #103703 Írta: Sesy
Na igen, ez a szöszke haj naon nem tetszik... Naon szép kis pár lennének Mirandával, csak a haj színük nem jó... (Aragorn és Arwen haja már a könyvben sem valami látványos - mindkettő fekete:P) Nem értem - miért nem lehetett Boromirra meg Faramirra sötét (nem is muszáj fekete) parókát tenni?

Több
21 éve 8 hónapja #103679 Írta: Dodiee
Dodiee válaszolt a következő témában: Faramir (David Wenham)
a Fanfár fantasy magazinban ingyenes magyar Faramir decipher kártya van:)) ellenben azújság 620 Ft, viszont sok benne a Gyűrűk Ura:))

De gomblukunkat mégis egymás hiánya lakja,
és elválásaink megannyi kis patakja
a visszaérkezés tavába fut be, lásd.

Több
21 éve 8 hónapja #103605 Írta: morhíril
morhíril válaszolt a következő témában: Faramir (David Wenham)
Faramir nagyon helyes a filmben!!!Hú de mennyire....
Csak egy kcisit eltér a könyvtől....a jelleme(nem akarja elvenni a Gyűrűt, csak gondol rá), és a külseje is!
Nem tudom, hogy emlékeztek- e rá mikor a harmadik részben Éowynnel áll Minas Tirith falán és akkor ízt írja, hogy kezük összekapcsolódik, és hogy a hajuk öszevegyül a szélben....Nos így írja a hollófekete meg az aranyszőke haj....ehez képest szöszke Faramirt kaptunk! :D
De így is helyes!!:)

A Elbereth Gilthóniel,
silivren penna míriel
o menel aglar elenath!
Na-chaered palan díriel
o galadhremmin ennorath,

Több
21 éve 8 hónapja #103466 Írta: Kincső
Lehet, hogy ha megnézem mégegyszer, így röpke egy hónap után, én is másképp fogom gondolni. :roll: :)

Több
21 éve 8 hónapja #103413 Írta: aieless
aieless válaszolt a következő témában: Faramir (David Wenham)
Meg vagyok nyugodva :) .
David Wenham tekintetével kapcsolatban csatlakozom Sesyhez.. az valami hihetetlen :) .
legjobb, hogy elsQre nem is jöttem rá, mi volt olyan jó bene. Aztán mikor nemrégiben pult alatt kölcsönbe hozzájutottam egy Két Torony DVD-hez (nagyon aljas, de moziban is voltam már párszor, és még megyek is!! Az Oscar-akadémia példánya :) :) ), legalább fél órát töltöttem David orcájának kielemezésével, és végül megfejtettem, hogy a titok a nézésében keresendQ :mrgreen:

So never mind the darkness
We still can find a way
'Cause nothin' lasts forever
Even cold November rain

Több
21 éve 8 hónapja #103273 Írta: Erika
Erika válaszolt a következő témában: Faramir (David Wenham)
Nekem nagyon tetszett a filmbéli Faramir, szerintem tökéletes pasit találtak a szerepre! Jól is játszott, jól is nézett ki...csak a jelleme volt más, mint a könyvben, ez kicsit zavaró volt, mert a könyv alapján szimpibb volt, de végül is nem baj, mert az a figura is tetszett, amit PJ kihozott belőle a filmben.

"Van, mi arany, bár nem fénylik, van, ki vándor, s hazaér..."

Több
21 éve 8 hónapja #103233 Írta: Sesy
Részben egyetértek aielessel, a filmbéli Faramir tényleg emberibb, mint a könyvbéli, viszont a könyvbéli is az volt! A változtatással egyetértek, mert kellett az "akció" a filmbe, hiszen Frodóékkal "nem történik semmi" ( :x ). A színésszel mostanra tökéletesen megelégedtem, a tekintete valami hátborzongató, ha nem tudnám, hogy ő Faramir, biztos ő jutna eszembe erről a tekintetről...

Több
21 éve 8 hónapja #103232 Írta: Kincső
Aieless: én biztos nem kövezlek meg... :roll: Én azt utálom a legjobban, ha engem vagy valakit azért "köveznek meg", mert más a véleménye, és akkor már az ilyen vagy olyan... :? Egyébként nekem Aragorn sem "távoli", ő is az egyik kedvencem (volt?) első olvasás közben... A filmben ő még nem jött annyira át nekem... :roll: Mikor először olvastam, akkor az E/É (pl. Elrond, Elesszár, Éowyn, Éomer), F (pl. Frodó, Faramir) és G betűsek (pl. Gandalf, Galadriel, Gollam, Glorfindel) voltak a kedvenceim... :) Persze véletlenül... :) :wink:

Több
21 éve 8 hónapja #103122 Írta: aieless
aieless válaszolt a következő témában: Faramir (David Wenham)
Húh emberek, ne kövezzetek meg, de aszt hiszem én vagyok az a bizonyos szabályt erQsítQ kivétel, miszerint...

nekem a színész ÉS a változtatás is kifejezetten tetszett :) .

A könyvben sem volt a világon semmi bajom Farival, csak valahogy sikerült neki elsüllyedni a mellékszereplQk tengerében, de azért bírtam.
Számomra a könyvbeli Faramir volt olyasmi, mint nektek Aragorn, szóval ez a ,,szent ember" típus. :) persze nem annyira, mint Aragorn. Nekem nem volt elég emberi.
Most viszont az lett! Sztem a filmben teljesen életszerqen viselkedik, emberien meg minden, ezáltal nekem sokkal szimpatikusabbá vált. na jó, az is hozzájárult, hogy így nagyon emlékeztet egy másik (nem GyU-s) kedvencemre :) . Az viszont igaz, hogy így más lett. Tehát abszolút megértem, hogy aki a könyvbelit szerette, miért nem örül a változtatásnak.

So never mind the darkness
We still can find a way
'Cause nothin' lasts forever
Even cold November rain

Több
21 éve 8 hónapja #102215 Írta: Nuwanda
Nuwanda válaszolt a következő témában: Faramir (David Wenham)
Örülök, hogy általánosodott a Fari elnevezés (bár tudom, h nem csak én hívtam így korábban sem :D )

Ami a megmutatással kapcsolatos megközelítést illeti, zseniális ötlet, igaz lehet.

"I went into the woods, because I wanted to live deliberately."

Több
21 éve 8 hónapja #102187 Írta: Kincső
Freda: De mihez képest "máshogy"? :roll:
Niph: Persze, nem arra gondolok, hogy nem szerette, hiszen Tolkien többször nyomatékosan leírja, hogy (Denethor ellenére is) szerették egymást. De Te, ha meghalna valakid, úgy mondogatnád egy másik olyan embernek, aki szintén ismerte, és tudja, hogy szeretted (nyilván elsősorban Denethorra gondolok, de Gandalf is szemmel láthatóan elég jól ismerte őket...), hogy hozzáteszed, hogy szegény, akit annyira szerettem...? Nekem ez valahogy furcsa, de lehet, hogy csak én vagyok "túlérzékeny"... :roll: :) Valahogy mintha Tolkien nem találta volna meg a legjobb módját, hogy "beleillessze a regénybe az információt" Fari és Boromir kapcsolatáról... :roll: [size=9:qe609uqb](Túl nagyok az elvárásaim Tolkien mesterrel szemben?... :roll: :wink: Hát ha valakitől, tőle el lehet várni, hogy mindent a legjobban írjon meg... :roll: :) )[/size]

Több
21 éve 8 hónapja #102143 Írta: Niphredil/Szméagol
Freda: David Wenham 1965. szeptember 21-én született Sdney-ben Ausztráliában.

Filmográfia (a végén, hogy kit alakított):
Van Helsing (2004) .... Carl
"After the Deluge" (2003) (mini) TV Series .... Alex Kirby
Lord of the Rings: The Return of the King, The (2003) .... Faramir
Gettin' Square (2003) .... Spitieri
Banged Out (2002) (V)
Lord of the Rings: The Two Towers, The (2002) .... Faramir
Pure (2002/I) .... Lenny
Crocodile Hunter: Collision Course, The (2002) .... Sam Flynn
Dust (2001/I) .... Luke
Bank, The (2001) .... Jim Doyle
Moulin Rouge! (2001) .... Audrey
Russian Doll (2001) .... Ethan
Beach, The (2000/II) .... Narrator
"In the Mind of the Architect" (2000) TV Series (voice) .... Narrator
Better Than Sex (2000) .... Josh
Molokai: The Story of Father Damien (1999) .... Father Damien
"SeaChange" (1998) TV Series .... Daniel 'Diver Dan' Della Bosca (1998-1999)
Little Bit of Soul, A (1998) .... Richard Shorkinghorn
Dark City (1998) .... Schreber's Assistant
"Babies" (1997) (mini) TV Series .... Ian
Boys, The (1997/I) .... Brett Sprague
"Return to Jupiter" (1997) TV Series .... Dr. Chrobak
"Twisted Tales" (1996) TV Series .... George (segment "The Test")
Idiot Box (1996) .... Bank Teller with a History
Cosi (1996) .... Doug
Gino (1994)
"Heartland" (1994) (mini) TV Series .... Warwick Bone
No Escape (1994) .... Hotel Guard #2
Greenkeeping (1992) .... Trevor
Seeing Red (1992) .... Frank No 2
Come in Spinner (1990) (TV)
Heroes, The (1988) (TV)
"Poor Man's Orange" (1987) (mini) TV Series .... Party Youth
"Sons and Daughters" (1981) TV Series

És egy kép :wink: :
lotrpics.123hostnow.com/david/wenham-bank.jpg

I've seen the moon
And the first sunrise

Több
21 éve 8 hónapja #101822 Írta: Freda
Freda válaszolt a következő témában: Faramir (David Wenham)
Kedves Kincsö!
Nem igazan tudom megfogalmazni h maskent.Pedig probaltam, de nem lehet ezt erezni kell.
Más:Ismer vki olyan pasit mint Fari? Ha igen konyorgom, kuldje el a cimet! :dance: Lekotelezne. :arrow: Tudd vki vmit a Farit alakito szineszrol,egy kisse alulinformalt vagyok-e teren.
Koszonettel:

Carpe diem!!!

Több
21 éve 8 hónapja #101629 Írta: Niphredil/Szméagol

Kincsö írta: Szóval ott mondja, hogy "szegény bátyám, akit annyira szerettem". Nem erőltetett ez egy kicsit?

Miért? Hisz tényleg szerette a bátyját, nem? Különben eléggé haragudtam Denethorra, hogy Boromirtrt jobban szereti, mert ez elég igazságtalan volt. Talán ezért is szerettem a könyvben Faramirt jobban :smokin:

I've seen the moon
And the first sunrise

Több
21 éve 8 hónapja #101515 Írta: Iowa
Iowa válaszolt a következő témában: Faramir (David Wenham)

Lij, you are my life!

Több
21 éve 8 hónapja #101504 Írta: Kincső

Freda írta: Nem volt fura erzesetek a konyvben mikor a szerelmi szalat olvastatok?Mintha másh lett volna megirva.En így ereztem.

8O Hát ezt meg hogy érted? :roll: Hogyhogy "máshogy"? :?:

Elza: Az a jelenet tényleg nagyon jó. DE: előtte teljesen ellenkező módon viselkedik... :roll: Végig sem hallgatja őket a szó szoros értelmében... :? [size=9:3ia0cvx5](Tudom, ha ezt mégegyszer elmondom végem... :roll: :) )[/size]

Maffia írta: És amikor lehozta Éowynnak azt a palástot (már nem nagyon emléxem rá, rég olvastam, sorry), ami az anyjáé volt, úgy éreztem, hogy nagyon kötődött hozzá. Az anyjához

Igen, az nagyon szép! Szegénykémnek ötéves korában meghalt az anyja, az apja nem kedvelte, a bátyja, akit szeretett, meghalt... :roll: :cry: És Éowyn kedves is, szimpatikus is, szép is, jól el tudnak beszélgetni... :)

Ha már itt tartunk :) : amikor Fari először visszatér Minas Tirithbe, és beszámol mindenről, és Denethor elkezd vele kötekedni, hogy miért nem hozta el a Gyűrűt, és hogy miért is nem ő ment Boromir helyett... Szóval ott mondja, hogy "szegény bátyám, akit annyira szerettem". Nem erőltetett ez egy kicsit? :roll:

Több
21 éve 8 hónapja #101334 Írta: Freda
Freda válaszolt a következő témában: Faramir (David Wenham)
Sziasztok!
Igen! 1.Orulok hogy vannak masok is akik Faramir rajongok! 2.Rajottem meg1 lehetosegre h miert lett Faramir jeleme megnyirbalva. A konyvben (ha jol emlekszem) Aragonr a palantirban megmutatja magat Sauronnak->ilyedten megtamadja Gondort,mert ugyveli h ott a gyuru. Mivel nagy valoszinuseggel a latókoveket kihadjak a filmbol ezt is megkellett oldani vhogy + Faramir ket szep szemert(velem elentetben) nem ment volna vele Frodo megmutatni magat.
Ez ezzel magyarazom.
Nem volt fura erzesetek a konyvben mikor a szerelmi szalat olvastatok?Mintha másh lett volna megirva.En így ereztem.

Carpe diem!!!

Több
21 éve 8 hónapja #101259 Írta: Eliza
Eliza válaszolt a következő témában: Faramir (David Wenham)
Nagyon egyet tudok érteni az előttem szólókkal, ami Faramir jellemével kapcsolatosan. A könyven nekem ő a 3. kedvencem. A filmben tényleg elrontották.
De igazából most vasárnap értettem meg igazán a jellemét a filmben, mikor megnéztem 3x-ra. Őt is megkisérti a Gyűrű, de a legvégén elengedi Frodót.
Előszőr is ő nem magának akarja a Gyűrűt hanem el akarja küldeni az apjának. Majd ha alaposabban megnézzük a filmet lehet látni az arcán miként döbben rá, hogy el kell pusztitani a Gyűrűt, mikor láttja milyen hatással van Frodóra mikor megérzi a Nazgul közeledtét, majd mikor majd nem oda adja neki a Gyűrűt.
Sőt mikor megjött a Nazgzl már Faramir mondja Frodónak, hogy hova rejtőzőn el a támadás alatt. És a végén mikor elengedi még a halál bűnetetést is vállalja.
Ez a momentum csak most a 3. megnézésre tűnt fel nekem. Az egyik embere - akivel el akarta küldeni a Gyűrűt Gondorba - figyelmezteti, hogy ha elengedi Frodóékat, akkora az apja a helytartó törvényei szerint halálbűntetést kap. De ő még ezt is vállalja.
Számomra ez az a pillanat amikor tényleg kitűnik a filmből az a Faramir akit annyira megszerettem és kedveltem a könyvben. Abban a pillantban tényleg önfeláldozó és nagylelkű, tehát tényleg olyan ahogy mi szeretjük.
Ha legközelebb megnézitek a filmet koncentráljatok erre a részre, érdemes lesz, teljesen máhogy fojátok látni Faramirt a filmben.

Több
21 éve 8 hónapja #101254 Írta: Niphredil/Szméagol
Ez igaz, Ery, de Faramir akkor is annyira jó fej, hogy sokaaknak jobban bejön, mint Aragorn (én a könyvben mindkettejüket nagyon szeretem :) )
Borzasztóan örültem, mikor Faramir képében megjelent egy új szereplö. Van benne valami mély bölcsesség, talán ezért emlékeztet Gandalfra.

I've seen the moon
And the first sunrise

Moderátorok: GandalfAlyr ArkhonKincsőMetafloraAlew
Oldalmegjelenítési idő: 0.628 másodperc

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére