A HOBBIT
- Gandalf
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
Kobold Király, Gollam, Azog:
Három werkvideó, amelyből kiderül, hogy Azog figuráját az utolsó hetekben találták ki, és nem csak a fenyőfás résznél (lásd: LEGO), hanem Azanulbizarnál is Yazneg lett volna eredetileg.
www.herr-der-ringe-film.de/v3/de/news/to...ilme/news_102976.php
Most már kénytelenek lesznek beleírni a folytatásokba is.
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Gandalf
- Nem elérhető
i47.tinypic.com/2u4sto8.gif (mozgó gif)
i47.tinypic.com/35lrdap.jpg (screenshot)
Nyilván még változhat a dizájn, mint Gollam esetében a FOTR és a TTT között, de azért irányadó lehet a további tervezéshez.
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Ilúvatar Gyermeke
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK5
Nagyon régóta vártam már a filmet, szinte alig hittem el, hogy végre elkészült. Nem rohantam el viszont a premierre, megvártam, míg kicsit lecsendesül a nagy roham, így Karácsony után pár nappal mentem el. Mivel szeretem eredeti hangokkal megnézni a filmeket, kicsit bosszús voltam, hogy nincs 3D-s feliratos verzió Magyarországon, így maradt a 2D-s változat. (Minden elismerésem a magyar szinkronszínészeknek, mert általában jól végzik a dolgukat, de belenézve a szinkronos trailerbe, hát kösz, nem. Így sajnos 3D-ben biztos, hogy nem fogom megnézni.)
A pozitívumok:
A szereplőválogatás nagyon jól sikerült, sokkal jobban, mint a Gyűrűk uránál. Különösen a Thorint játszó Richard Armitage és a Bilbót játszó Martin Freeman volt nagyon pozitív csalódás. Ez utóbbi annyira "Bilbós", hogy még a youtube-os interjúkban is átjön a hobbitos szóhasználata és vicces modorossága. Richard Armitage pedig -hozzánk hasonlóan- nagy Tolkien rajongó, s ez át is jön a játékából. Én a könyvben nem szerettem Thorint, mert gőgös volt és önző, de a filmbeli Thorin egy sokkal izgalmasabb és szerethetőbb karakter (persze a 3. film végére nem lesz az, de sebaj ). Thorint elnézve, most jöttem rá, hogy mit hiányoltam Viggo Mortensenből Aragornként: a nemesi származás megjelenítését. Thorinnál nagyon átjött, hogy nem akármilyen törp, hanem királyok leszármazottja, míg Aragornnál ez teljesen rejtve maradt. Lehet, hogy ez rendezői koncepció volt, mindenesetre nekem a könyvbeli Aragorn után volt egy kis hiányérzetem Viggoval kapcsolatban.
Sir Ian McKellen kiválóan játssza Gandalfot, néha az az érzésem, hogy ő maga Gandalf. Varázslatos volt ismét az öreg Bilbót látni Zsáklakban, s mikor Elijah Wood Frodóként besétált jobbról a képbe, úgy éreztem magam, hogy "Megérkeztem Középföldére.", történjen, aminek történnie kell, én már "meg vagyok véve".
A negatívumok:
A szereplők közül nekem Thranduil óriási csalódás. Nem a szarvassal volt gondom, hanem az a fejtartás, mimika, uhhh... bocsánat, de olyan volt, mintha nem egészen lenne hetero...(S most nagyon finoman fogalmaztam.) Kétszer jelenik meg a filmen, de mindkétszer kizökkentem az élményből és azon gondolkodtam, hogy miért kellett ezt?
A másik csalódás pedig a madárszarosfejű Radagast. Az oké, hogy komikusra veszik valamennyire a figurát, de ez azért túlzás volt. Maga a színész egy nagyon tehetséges komikus, ez kétségtelen, de ez a nevetséges bolond nem illik a tolkieni világba.
Maga a sztori nagyon klassz volt, nem zavart, hogy eltértek a könyvtől. Mondjuk kicsit korainak tartom Bilbó és Thorin nagy összeölelkezését, de ennyi még belefér.
A látvány tökéletes és varázslatos, egyedül az nem jött be, hogy néhol a gravitáció törvényei másként hatnak a jókra és a gonoszokra (pl. a koboldoknál), ez azért elég Tom és Jerry szintű volt...
Ennyit röviden.
There is no reality. Only perception.
- Sil
- Nem elérhető
- Köszönetek: 4
A HFR 3D-nek nagyon szép volt a képe, és a gyors mozgások tényleg nem mosódtak el benne annyira. Nekem alapból rossz a szemem, úgyhogy tartottam tőle, de nem lett tőle hányingerem, és jóval szemkímélőbb volt, mint a másik. Nem tapasztaltam azt a sok kritikus által emlegetett kezdeti furcsa érzést sem, és nekem nem tűnt fel, hogy bármi szappanoperaszerű lenne a látványban. A videojátékszerű részek (pl a zuhanások a goblinvárosban) pedig 2D-ben is videojátékszerűek. Az, hogy kicsit valóságosabbnak látszik a világ, számomra nem volt hátrány és nem zökkentett ki, hiszen Középfölde a saját belső szabályai alapján van annyira valóságos, mint a mi világunk. Az egész azon múlik, amit Tolkien a kételkedés felfüggesztésének hívott, abban meg elég gyakorlott vagyok.
Az IMAX 3D-nél a vászon mérete az egyik nagy előny, és mintha a hang is jobb lett volna, de ehhez a részéhez nem értek. Viszont ennél jobban elfáradt a szemem, pl a vége felé már fel sem tűnt, hogy ez 3D lenne. És mivel itt a vászon szinte teljesen betölti a látómezőt, volt pár kameramozgás, ami elég fura lett így, főleg, amikor a saját tengelye körül elfordult a kamera (pl az elején Bilbó és Gandalf beszélgetésénél) - olyan, mintha mi fordulnánk, nem a kép (vagy pl hasonló effekt, mint álló vonatból nézni egy mozgót).
A szinkron szerintem egész jó lett, csak az a Jó reggel'-ezés elég furán hangzik magyarul, de hát erről Tolkien bácsi tehet. Szerintem a törpök dala is egészen rendben volt, eltekintve a szokásos szótagszám-gondoktól, én rosszabbra számítottam. A szinkronszínészek sindarin kiejtése viszont valami borzalmas...
Ja, és külön pozitívum, hogy láthattam végre mindkétféle Star Trek Into Darkness előzetest mozivásznon is: a HFR verzió előtt leadták a trailert, az IMAX előtt meg az első 9 percet a filmből.
Noldor, blood is on your hands
Tears unnumbered
You will shed and dwell in pain
- Tevildo
- Nem elérhető
- Köszönetek: 0
Sil írta:
Már miért ne lenne? A bővítettek a Gyűrűk Uránál is filmenként voltak, nem csak a harmadik után, egyben. A végén majd simán kiadhatnak valami egybecsomagolt, díszdobozos verziót belőlük így is.Tevildo írta: Bővített kiadás úgyse lesz, amíg mind a három rész le nem ment a mozikban. Utána nyilván lesz egy ilyen is a rajongóknak, meg hogy a "még egy bőr"-taktika beváljon.
Jogos. Úgy emlékeztem, hogy csak később kezdték el csöpögtetni a bővített kiadásokat.
Üdv,
a Macskaherceg
- Sil
- Nem elérhető
Már miért ne lenne? A bővítettek a Gyűrűk Uránál is filmenként voltak, nem csak a harmadik után, egyben. A végén majd simán kiadhatnak valami egybecsomagolt, díszdobozos verziót belőlük így is.Tevildo írta: Bővített kiadás úgyse lesz, amíg mind a három rész le nem ment a mozikban. Utána nyilván lesz egy ilyen is a rajongóknak, meg hogy a "még egy bőr"-taktika beváljon.
Tears unnumbered
- Nasarhon
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK3
www.behance.net/gallery/Viral-Po ... ug/5679153
- Tevildo
- Nem elérhető
- AmonSul
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK1
- Gandalf
- Nem elérhető
www.post-gazette.com/stories/ae/movies/p...kien-scholar-669192/
A nő nincs túl jó véleménnyel Peter Jackson adaptációiról, de az új film alapján úgy látja, megfogadhatták az intelmeit.
- Sil
- Nem elérhető
www.amazon.co.uk/gp/product/0007487266/
Tears unnumbered
- Gandalf
- Nem elérhető
oscar.go.com/nominees
- Gandalf
- Nem elérhető
A magyarországi IMAX-mozi nem képes HFR-vetítésre, így a kettő nálunk nem esik egybe sajnos.
Európában azt hiszem csak egy-két olyan IMAX-mozi van, amely HFR 3D-re is képes.
- Balin
- Nem elérhető
Sil írta:
Nem, az IMAX nem 48fps-es Magyarországon, csak a HFR (High Frame Rate) verzió. (Külföldön akadnak olyan mozik is, ahol van HFR IMAX 3D verzió így egyben, nálunk sajnos nincs ehhez megfelelő vetítőgép.)Balin írta: Bocsánat,De ezt egyébként nem értem: Mi a különbség az IMAX 3D és a HFR 3D között? :
Azt hallottam az IMAX is 48 fps-es! :
aeonflux.blog.hu/2012/11/23/a_ho ... ni_erdemes
Így már értem, köszi!!!
"Ködlő hegyeken túl,
mély barlangon, tág üregen túl..."
- Sil
- Nem elérhető
Nem, az IMAX nem 48fps-es Magyarországon, csak a HFR (High Frame Rate) verzió. (Külföldön akadnak olyan mozik is, ahol van HFR IMAX 3D verzió így egyben, nálunk sajnos nincs ehhez megfelelő vetítőgép.)Balin írta: Bocsánat,De ezt egyébként nem értem: Mi a különbség az IMAX 3D és a HFR 3D között? :
Azt hallottam az IMAX is 48 fps-es! :
aeonflux.blog.hu/2012/11/23/a_ho ... ni_erdemes
Tears unnumbered
- Balin
- Nem elérhető
- Gandalf
- Nem elérhető
Ha A hobbit: Váratlan utazást ebben az új formátumban néznéd meg, immáron Budapest négy különböző mozijában megteheted!
www.mimozink.hu/?template=movie&id=10298776&uid
- Sil
- Nem elérhető
- Gandalf
- Nem elérhető
donoroknal írta: Engem a Nazgul kriptás jelenet érdekel a legjobban.Azt lehet tudni h kb. mikor jön ki a bővített változat?
Nem tudni. Valószínűleg a moziváltozat a nyáron jön ki blu-rayen és DVD-n. De persze a nazgúl-kripta simán átkerülhet a második vagy harmadik filmbe is némi módosítással és/vagy visszaemlékezéssel (ez mindegyik első részből kivágott jelenetre igaz).
donoroknal írta: Amugy a Beorn-os kínzójelenetben ki kínoz kit? Mert nem rémlik semmi ilyen.
Mikael Persbrandt nyilatkozta ezt még 2011-ben:
”When I, during the first day, is hoisted up to the ceiling in the west King Kong Studio in Wellington I know what to do, even if it is a bit awkward and difficult to begin with a difficult torture scene. I knew and could even suggest things.”
Ennél többet e jelenetről nem tudunk (és azt se, hogy azóta nem írták-e át és nem forgatták-e újra).
- donoroknal
- Nem elérhető
Amugy a Beorn-os kínzójelenetben ki kínoz kit? Mert nem rémlik semmi ilyen.
- Gandalf
- Nem elérhető
Kivágott/alternatív jelenetetek az első filmből - ezek belekerülhetnek a bővített változatba, de akár a későbbi részekbe is valahogyan (mint pl. A Gyűrűk Ura esetében Szméagol története):
- A Vén Tuk Nyárközép-esti tűzijátéka: Gandalf és a gyermek Bilbó
- Thrain odaadja a kulcsot és a térképet Gandalfnak (helyszín, idő és körülmények ismeretlenek...) -> ez lehet, hogy inkább a második filmbe kerül át valahogy
- Több harc a trollokkal
- Még több törp ökörködés Völgyzugolyban (kaja-csata, tündék bosszantása)
- Bilbó és a Narsil
- Bilbó és Elrond
- Saruman a Hét Gyűrűről magyaráz
- Nazgúl-kripták
- Még több Kobold Király, még több kobold-írnok
- Bilbó elárulja Gandalfnak, hogy a kobold-járatokban ráakadt... a bátorságára.
- "Van egy fogadó, vidám fogadó" éneklése (helyszín, körülények ismeretlenek)[/spoiler:o3d511ki]
A folytatásokkal kapcsolatos pletykák, találgatások, spoilerek, eddig szóba jött jelenetek:
- Gandalf Dol Guldurban (harc Thrainnal)
- Bilbó és a lepkék
- Elvarázsolt patakocska
- Bomburt hordágyon cipelik a Bakacsinerdőben
- Bilbó elejti a Gyűrűt a Bakacsinerdőben?
- Bolg (Dol Guldurban?)
- Legolas
- Tauriel
- Pókokkal és orkokkal harcoló erdőtündék
- Elszabadult hordók
- Tóváros Ura és Alfrid
- Bard és kisfia
- Suhatag romjai
- Bilbó és Smaug párbeszéde
- Még több Radagast
- Esgaroth lángokban
- Az Arkenkő
- Dain és a vaddisznókon (?) lovagló vasdombi törpök
- Sasok vs. óriásdenevérek
- Radagast botja
- Ki kivel harcol az Öt Sereg Csatájában, kik halnak meg?
- Zsáklak elárverezése[/spoiler:o3d511ki]
Nyilván fene se tudja, mennyi belőlük az igaz, vagy mi az, amit addig átírhatnak, újraforgathatnak.
- Gandalf
- Nem elérhető
Nos, egy éles szemű rajongó talált egy érdekes dolgot A hobbit forgatási képei között (ezt is levetítettük tegnap rosszabb minőségben, de ott nem tűnt fel ez a részlet):
[attachment=0:3c86ecxn]<!-- ia0 -->Gandalf_staff.jpg<!-- ia0 -->[/attachment:3c86ecxn]
- Aragorn
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK1
Megnéztem én is aHobbit-ot. Kellett kis idő amíg felvettem a fonalat,és belemerültem a hobbit-törp világba. De a végén már egész jól éreztem magam,és sikerült kikapcsolnom. Képi világ szép,zene jó,történet csordogál. Bár néha vannak a történésekben kis túlzások,hogy mindenki túl él mindent. Pedig elég hajmeresztő pillanatok vannak a kalandokban. De hát ez ugyebár egy mese,nem kell komolyan venni nagyon.
- Gandalf
- Nem elérhető
Egyelőre egyik kiadó sem kacérkodik a gondolattal, hogy kiadják őket magyarul. Ankalimon azért győzködi őket, hátha.Sil írta:
Passz, de a Gyűrűk Ura esetén a hasonló kiadványok (The Art of...) nem jelentek meg anno magyarul, csak a filmkönyvek, a képes útmutatók, meg pl a könyv a fegyverekről... A Hobbithoz egyelőre a filmkönyvből sem láttam még nyomát magyar verziónak.Iglorion írta: Magyarra fordítva is meg fog jelenni ez a könyv?
- Sil
- Nem elérhető
Passz, de a Gyűrűk Ura esetén a hasonló kiadványok (The Art of...) nem jelentek meg anno magyarul, csak a filmkönyvek, a képes útmutatók, meg pl a könyv a fegyverekről... A Hobbithoz egyelőre a filmkönyvből sem láttam még nyomát magyar verziónak.Iglorion írta: Magyarra fordítva is meg fog jelenni ez a könyv?
Tears unnumbered
- Iglorion
- Nem elérhető
Magyarra fordítva is meg fog jelenni ez a könyv?Sil írta:
Ez a bizonyos könyv (illetve az angol verziója) végre megvan nekem is, tegnap érkezett meg, úgyhogy viszem LEP-re, ha valakit érdekel, lehet majd nézegetni.Gandalf írta: Ebből a könyvből kiderül, hogy
Utúlie'n aure! Aiya Eldalie ar Atanári, utúlie'n aure!
- Sil
- Nem elérhető
Ez a bizonyos könyv (illetve az angol verziója) végre megvan nekem is, tegnap érkezett meg, úgyhogy viszem LEP-re, ha valakit érdekel, lehet majd nézegetni.Gandalf írta: Ebből a könyvből kiderül, hogy
Tears unnumbered
- Gandalf
- Nem elérhető
www.magyarszinkron.hu/index.php?module=m...310&category=szinesz
- Gandalf
- Nem elérhető
Corey Olsen professzor véleménye a filmről:
news.mymiddleearth.com/2012/12/30/the-to...ions-to-hobbit-film/
- Balin
- Nem elérhető
27-én 15:30-kor néztem volna meg az Aréna plazában IMAX 3D-ben.
Erre az Aréna plazában 15:00-tól bombariadót jentettek, mert egy őrült betelefonált, hogy bombát rejtett el az épületben. (Azóta már elkapták: index.hu/belfold/2012/12/27/kiur ... na_plazat/ )Mire beértünk már 17:20 volt. Vidéken lakok tehát nem minden nap megyek Pestre.Így legközelebb január 26-án ...
(A jegy helyett adtak valami utalvány szerűséget, amit 3 hónapon belül felhasználhatunk)
Úgyhogy most várhatok Január 26-ig
"Ködlő hegyeken túl,
mély barlangon, tág üregen túl..."