Rendi leírások

Az idei táborban tíz rend közül választhatsz. Kézművesség, írás, mozgás... mindent megtalálhatsz! Szemezgess kedvedre!

A 2019-es táborban összesen 10 rend közül választhattok. Mindenki megtalálja a számára legkedvesebbet, akár mozogni, akár alkotni, írni szeretne, akár egy kedves hobbiban szeretne elmélyülni vagy akár valami olyat próbálni, amit korábban sosem.

Társasjáték-rend 

Rendvezető: Tuska Miklós (Adim)

A társasjáték remek szórakozási lehetőség, ami egy jó társasággal emlékezetes partikat eredményez. Azonban nem minden játék jó akárkinek. A Társasjátékos rendben megismerheted a mai modern társasok sokszínű és izgalmas világát, megtudhatod, hogyan is működnek, mitől igazán jók. Ehhez természetesen sokat ki fogunk próbálni, megismerkedhetsz kártya-, és kockajátékokkal, vidám partijátékokkal, komoly stratégiai játékokkal, egyszemélyes fejlesztőjátékokkal, de még együttműködős társasokkal is, amiben egy csapatként vagy mindenki veszít, vagy mindenki nyer. Kiderül, mitől jó és könnyen értelmezhető egy játékszabály, hogyan add át érthetően a szabályokat másoknak, hogyan találd meg a társaságodnak megfelelő játékokat. Természetesen mindenki készíthet társast, így senki sem tér haza zsákmány nélkül. Ha alaposabban megismernéd a társasjátékok világát és szeretsz játszani, itt a helyed! 

Rendi létszám: 8-12 fő


Grafikus hagyományőrző rend 

Rendvezető: Sági Kiss Dániel (Alew)

Mi az, hogy grafikus hagyományőrzés? Régi festményeket nézegetünk? Vagy Tolkien portrékat rajzolunk? Egyik sem - a tolkieni szövegeket, szereplőket és történeteket alapul, ihletként használva rajzolunk címereket és térképeket, nolda nagykirályokat és valákat, kísérletezünk az írás és a dekoratív minta határán. A Tengerek túl, Tirion városában Rúmil hatalmas könyvekben foglalta össze a világ minden tudását, mi pedig ezeket próbáljuk új életre kelteni Beleriandban, összefoglalva az építészetről, betűvetésről, csillagokról, háborúkról, ainukról és élővilágról birtokolt tudásunkat. A szín- és szimbólum-tanulmányoktól indulva, egyre nagyobb és összetettebb rendszerekben gondolkozva és rajzolva igyekszünk majd papírra vetni a világot, míg végül olyan képeket tudunk alkotni, melyek szavak nélkül is teljes történeteket mesélnek el. Nem kell tapasztalt művésznek lenned, hogy csatlakozz, de előny, ha fogtál már ceruzát, és nyitott, de önálló ízlésed van. Azt nem ígérem, hogy a foglalkozások végén jobban fogsz rajzolni, mint előttük, azt viszont igen, hogy jobban fogsz tudni rendszerben gondolkodni és képi formában kifejezni a mondanivalódat. 

Rendi létszám: 4-10 fő

Feláras rend, +2000 Ft!


Tektari 

Rendvezető: Ürmössy Zsuzsanna (Angwen)

Írni fogunk. Tükrözünk és teremtünk. Játszunk és kísérletezünk a szavakkal. Csiszoljuk őket. Ihletet merítünk a tollak sercegéséből és egymás feladványaiból. Ötletelünk, véleményezünk. Megfigyeljük, mi működik, mi nem, és tanulunk mindkettőből. 

Szeretettel várok mindenkit, aki kedvet érez elmélyedni az írott szavak világában, akár régi ismerősük, akár most próbálja ki magát először ezen a téren. 

Rendi létszám: 6-14 fő


Harcos rend 

Rendvezetők: Kókai Evelin és Heim Erik

Azon nemes lelkű és bátor harcosokat várjuk, akik el szeretnék sajátítani mind a fegyveres mind a pusztakezes harc művészetét. Itt megtanulhatjátok, hogyan védelmezzétek a védteleneket és miként hárítsátok el a titeket fenyegető támadásokat. Megismerhetitek a kardforgatás, íjászat és pusztakezes önvédelem alapjait, hogy a későbbiekben az itt megszerzett tudásotok a javatokat szolgálhassa. Az európai harcművészetek mellett idén a távolkelet képviseletében az aikido is megjelenik a repertoárban, ezzel teljessé téve a harcosok útját. A kürt megszólalt, ideje válaszolni hívására.

Rendi létszám: 6-14 fő

Csak 16 éven felülieknek!

Feláras rend, +1000 Ft!


Táncos rend 

Rendvezető: Bélteki Zsófi (Niphredil)

Cuiviénen útján jöttem én, 
Fülembe még moriquend dal rivall, 
Szabad-e Lammothnál betörnöm 
Új időknek új dalaival? 

Legyen az dal vagy tánc, az újítás mindenhol fontos. Lássuk hát, milyen lehet az új a mozdulatok terén? A rend ideje során megismerjük, hogy működik a kortárstánc, és betekintünk az improvizáció boszorkánykonyhájába is. Ha te is unod a Fák Éveinek elavult irányzatait, csatlakozz! Hozzuk el közösen Beleriandba az első kori modern táncot!

Rendi létszám: 6-10 fő


Felderítő rend

Rendvezető: Kovács Gábor (Borz)

  • Mindig is kíváncsi voltál, mi van a bokrokon túl?  
  • Szeretnél orkot fogni? 
  • Szeretnéd megtanulni, hogyan járhatsz a sötét rengetegben biztonsággal?  
  • Szeretnéd megtanulni, hogyan találj vissza a biztonságba?  
  • Vagy ha az éj leszálltáig erre már nincs mód, hogyan készíts biztonságos búvóhelyet? 
  • Szeretnél megtanulni bánni a tűzzel?  
  • Akartál valaha hidat építeni? 
  • Kötélen átmászni a szörnyű mély szakadék felett? 
  • Tudni akarod hogyan lehet (zsebpalantír nélkül) a távolban lévőkkel beszélni? 

Ha bármelyik kérdésre is igen a válaszod, gyere és csatlakozz a Felderítők rendjéhez, ahol ezt és sok minden mást is kipróbálhatsz és megtanulhatsz.

Rendi létszám: 10-20 fő

Csak 10 éven felülieknek!


Bölcs rend 

Rendvezető: Rákos-Zichy Johanna (Hanna)

"Középfölde tele van felfedezésre vágyó titkokkal. Csatlakozz a Bölcsekhez, ha szeretnél belelátni ezekbe a titkokba;  
ha érdekelnek a tündék tanai, ha meg akarod ismerni, mit tanít a múlt, és mit hozhat a jövő." 

A Bölcsek rendjében a tolkieni világot fedezzük fel, de nem maguk a szövegek, hanem a keretjáték adta valóságon belül. Csatlakozz, ha szeretnéd átélni, mit jelenthet a gyakorlatban a "tündék bölcsének" lenni.

Rendi létszám: 5-15 fő


Kézműves rend 

Rendvezető: Hödl Patrícia (Patiszon)

Az idei kézműves rendben agyaggal és textillel fogunk foglalkozni. Az agyagot kezünkkel, formázó eszközökkel és koronggal fogjuk alakítani különböző használati- és dísztárgyakká. A textil témakörében foglalkozhatunk egyszerű köpeny/tabard készítéssel, batikolással, a varrógép kezelésével, szabás/varrással, régi ruhák átalakításával... Minden a ti kreativitásotokon múlik, a végeredmény pedig kézzel fogható lesz.

Rendi létszám: 6-12 fő

Feláras rend, +1000 Ft!


Calaquendi

Rendvezető: Kostyál Zsigmond (Sú)

A Tenger ködén át Középföldére érve mi sem lehet nagyobb vágyam, mintsem, hogy megosszam azt a sok gyönyörűséget, amit láttam? Szeretném képekké varázsolni az emlékeket és az álmokat, és ebben segítőket keresek. Tarts velem! Tarts velem, ha képesnek tartod magad a képek elképzelésére, és képzettnek arra, hogy részt vegyél a megmutatásukra a fény képpé formálásának apró, hétköznapi, de varázslatos csodájával!

Ne hagyományos fotós rendre készülj. Nem sokat fogunk beállításokkal, gépkezeléssel és technikai maszlaggal foglalkozni. Ha nem tudsz fotózni, esetleg nem is érdekel maga a fényképezés, még az sem baj – ha szeretsz megálmodni és megvalósítani dolgokat, közöttünk a helyed. Kreatív fotózásban, azaz elképzelt, látomásszerű vagy nagyon is valóságos képek megalkotásában kérem a segítségedet. Ha kézműves ambícióid vannak, de nem a megszokott kézműveskedés vonz; ha táncos vagy, de nem akarsz koreográfia tanulással vesződni; ha mesélő vagy, de untatnak épp a szavak; ha álomvilágban élsz, és az álmaid színes kavalkádját meg szeretnéd osztani; és persze ha fényképezel, ismered jól a géped és nem okoz gondot a technika használata, gyere és tarts velem!

A tervek szerint a kész művekből kiállítható képek készülnek majd, és ha minden jól megy, egy különleges, már-már ősi alkotói folyamatot is megismerhetsz majd. Ezek azonban a szokásosnál nagyobb anyagigénnyel járnak, ezért a rend feláras.

Rendi létszám: 6-12 fő

Csak 16 éven felülieknek!

Feláras rend, +1000 Ft!


Cukrász rend

Rendvezető: Sás Benedetta Sára (Estelwen)

A cukrász rendben idén a különféle állagokra (leveles tészta, kelt tészta, mousse, keksz) és díszítési módszerekre (tükörbevonó, csokoládé) helyezzük a hangsúlyt. Ugyanabból a technikából többféle megoldást, formát és jelleget alakítunk ki, ízesítünk gyümölccsel és fűszerekkel, csokoládéval és sajttal. A rendbe tíz főt várok, hamar el fognak fogyni a helyek, jelentkezzetek gyorsan! Rengeteg tortát és süteményt fogunk enni, mindenki boldog kis gombóc lesz!

Rendi létszám: 6-10 fő

Feláras rend, +3500 Ft!

Utoljára frissítve: vasárnap, 17 március 2019 16:06

További információk

  • Content Type: Írás
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Bejelentkezés

Keresés

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére