VI. Tolkien Konferencia - Felhívás

A Magyar Tolkien Társaság és a Károli Gáspár Református Egyetem Anglisztika Intézete nemzetközi tudományos konferenciát szervez J. R. R. Tolkien íróhoz és műveihez kapcsolódóan „Mítosz, fantázia, irodalom” témakörben. A konferencia 2022. június 23-26. között kerül megrendezésre a Károli Gáspár Református Egyetemen.

A regisztrációs időszakot meghosszabbítottuk, az új határidő 2022. április 30. 

(Click here for the English version of this article.)

A hatodik magyarországi Tolkien-konferencia fő témája a mítoszteremtés mint a fantázia és az irodalom közötti összekötő kapocs vizsgálata akár irodalomelméleti vonatkozásban, akár az értelmezési keretek tekintetében. A fenti témát elsősorban a tolkieni részszövegek, illetve a teljes „Középfölde” mitológiai rendszer alapján kívánjuk vizsgálni, de várjuk más szerzők, egyéb fikciós univerzumok kapcsán is a mítoszok és a fantáziavilágok megjelenésének, működésének elemzését mind a szűkebb irodalmi-, mind a tágabb kulturális szcénában.

A szervezőbizottság előadók jelentkezését várja a magyar felsőoktatás és tudományos élet és a nemzetközi Tolkien-kutatás legszélesebb köréből, különös tekintettel a fiatal kutatókra, egyetemi és doktorandusz hallgatókra. Célunk, hogy minél tágabb oktatói-kutatói rétegnek teremtsünk fórumot, továbbmozdítva ezzel a Magyarországon is egyre gazdagabb Tolkien-recepciót.

Kérjük, hogy javasolt (20 perces) előadásának 250-300 szavas kivonatát 2022. április 30-ig juttassa el a konferencia hivatalos e-mail címére: konferencia/kukac/tolkien/pont/hu.
A konferenciára magyar vagy angol nyelvű előadásokat várunk.

A rendezvényen való részvételhez nincs szükség regisztrációs díj megfizetésére.

Megfelelő indoklás esetén támogatás igényelhető az utazási, illetve szállásköltségre.

A konferencia tudományos tartalmának szélesebb nyilvánosság előtti publikálása érdekében a Magyar Tolkien Társaság 20 éves évfordulójához kapcsolódó tanulmánykötet megjelentetését is tervezzük.

A járványügyi helyzetre való tekintettel a konferencián való online részvétel lehetőségét is biztosítjuk.

 

A felhívás pdf formátumban is letölthető magyarul és angolul.

Utoljára frissítve: kedd, 12 április 2022 19:10

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Alkategóriák

Bejelentkezés

Keresés

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére