Rajongsz Tolkien műveiért? Te is izgatottan vártad a második Hobbit-film érkezését? Sokszor kívántad, bárcsak Magyarország helyett Középföldén élnél? A Magyar Tolkien Társaság által minden januárban megrendezett Tolkien Nap nemcsak az ország, hanem az egész régió egyik legnagyszabásúbb Tolkien-rendezvénye, és idén A hobbit: Smaug pusztasága megjelenésének alkalmából a szervezők különösen kitettek magukért, hogy táncból, zenéből és drámából egy olyan csokrot válogassanak össze a látogatóknak, amely talán minden eddigi magyarországi Tolkien művészeti estet felülmúl kínálatában és színvonalában.

tohu header TN 01

 

Éld át Tolkien világának egyedülálló sokszínűségét egy különleges estén!
Ezúttal a Tolkien Nap színpadi estjén igazi nagyágyúkkal várjuk a látogatókat.

Táncprodukciók – Misty Mountains és The Desolation of Smaug

Nikát, a nagyszerű táncost a 2012-es német Csillag születik indította el a nemzetközi hírnév felé. Az egyik legjobb Michael Jackson imitátornak tartják, és idén már ő vezeti a világranglistát is.

Nika2

Gyermekkora óta rajongója Tolkien munkásságának. A YouTube-on látható koreográfiája az első Hobbit-film himnuszára, Misty Mountains-re teljesen spontán ötletből született a svájci hegyekben, de azonnal elsöprő tetszést aratott a Tolkien-fanatikusok körében. Ezt, és a második filmhez készített The Desolation of Smaug produkcióját hozza el nekünk a Professzor előtt tisztelegve.
 
Nika1

Videó ízelítők >>

 

Ted Nasmith – ecset helyett gitárral

Ted Nasmith csodás rajzait és festményeit szinte mindannyian ismerjük (aki még nem, az a napközbeni kiállításon és előadáson megcsodálhatja őket). Kevesen tudják, hogy a világhírű kanadai alkotó nemcsak festő, de Tolkien-szakértő is, ráadásul építészeti rajzokkal és zenéléssel is foglalkozik, gitározik, énekel és dalokat ír. Az este folyamán a sokoldalú művész a zene nyelvén idézi meg Középfölde hangulatát: gitárral, dallal. A 2006-os Tolkien Napon nagy sikert aratott műsort most újra láthatják a magyar nézők is.

Hallgass bele Nasmith zenéjébe a művész honalpján: http://tednasmith.mymiddleearth.com

ted-smiling-portrait

Gondor Hősei zenés színdarab ősbemutató

Ilyen még nem volt! Míg a világ a Smaug Pusztaságát várta izgatottan, lelkes magyar rajongók megírtak és színpadra vittek egy egész estés musicalt, teljesen saját erőből! A Gondor Hősei musical azonban több, mint amatőr vállalkozás: profi színészekkel és zeneszerzővel varázsoltak musicallé egy rajongó által elképzelt történetet. A több mint egyéves felkészülés után a Gondor Hősei ezen az estén kerül először a közönség elé!

Bővebb információért kattints ide!

Gondor


Jegyelővétel >>
<< Tolkien Nap
<< Egy Rég Várt Utazás 2014

 

Utoljára frissítve: vasárnap, 22 december 2013 03:03

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Alkategóriák

Bejelentkezés

Keresés

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére