tohu header ted 01 

 

A 2014-es Tolkien Nap díszvendége Ted Nasmith világhírű kanadai illusztrátor, Tolkien-szakértő, zenész. A képeiből készült, ingyenesen megtekinthető kiállítás mellett három programon is találkozhattok vele: 13:10-14:10 között rövid előadást tart műveiről, valamint az új A szilmarilokat is dedikálja; 14:20-16:20 között egy különleges képzőművészeti workshopon leshetitek el a fantasy-illusztrálás titkos fogásait a mestertől, 18 órától pedig a sokoldalú művész dalaiba hallgathattok bele a színpadi est keretében.

 

Smaug "Tolkien különös figyelme a fény és árnyék iránt – akár metaforikus, akár szó szerinti értelemben – bármely művész érdeklődését felkeltheti.” – vallja Ted Nasmith. „Tolkien Középföldéje (…) a legbonyolultabban ábrázolt, legképzeletgazdagabb szépirodalom, amit valaha írtak. Mély belső meggyőződésem, hogy nagy hűséggel tudom interpretálni a szavait a képeimen keresztül. Erős vágyam, hogy kiterjesszem e képzeletbeli világ határait az illusztrációk közvetítésével. (…)
Bizton állíthatom, hogy még közel sem értem Tolkien témáinak a végére. A legfőbb jelenetek mellett sok ötletet kapok a nagy események közt történő pillanatokból. Néhány esetben egy egyszerű leírás inspirálta ezeket a másodlagos képeket.” (Forrás)

 

Ted Nasmith festményeinek stílusában a fényeffektusok megjelenítését kiemelten kezelő, költői atmoszférájú, elsősorban tájképeket ábrázoló amerikai luminizmus, valamint a nemes egyszerűséget, békés magasztosságot sugalló viktoriánus-neoklasszicista irányzatok ismerhetők fel.

  Luthien

Ted Nasmith képeivel ékesített termékek a Középfölde Vásáron >>

A Tolkien Napon egy 9:30-18:00 közt látható különleges kiállítással várjuk látogatóinkat, Ted Nasmith műveiből válogatva.

Ha a fenti bevezető idézeten kívül többet és személyesen szeretnél hallani magától Nasmithtől a művek hátteréről, akkor neked szól a Ted Nasmith meet & greet című program, 13:10-14:10 között a Díszteremben. Magyar nyelvre tolmácsolást biztosítunk.

Ha mindig is érdekelt a fantasy illusztrálás, Te is álmodozva nézegetted Ted Nasmith képeit és szeretnél tanulni a Tolkien művek egyik legnagyobb illusztrátorától, akkor csapd a hónod alá a rajztábládat és kedvenc rajzeszközeidet, mert nem hagyhatod ki a mester által vezetett képzőművészeti workshopot (14:20-16:20), amely most érkezik Európába először!

Ha pedig szeretnél azon kevés beavatottak körébe tartozni, akik nemcsak Ted Nasmith képeit, de zenéjét is ismerik, akkor ne hagyd ki a Középfölde dalban, táncban című összeállítást 18 órakor, amelyen felcsendülnek a kanadai művész Középfölde ihlette dalai is.

 


Argonath Gondolin

   teleriships

Program időbontás és jegyárak, kedvezmények >>
Jegyelővétel >>
Ted Nasmith hivatalos honlapja, galériákkal és zenével >>


<< Tolkien Nap
<< Egy Rég Várt Utazás 2014

 

Utoljára frissítve: péntek, 03 január 2014 22:45

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Alkategóriák

Bejelentkezés

Keresés

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére