- Köszönetek: 0
Éomer (Karl Urban)
- Penngaladiel
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Nuwanda
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK4
Szerintem K.U.-nak eszméletlen kisugázása van, ami civilben is kijön (azért valljuk be, pl. a Cinemás képen :itscool:)
És kihozta a kevés szerepéből azt, amit Éomerként ki kellett hozni..sztem...
"I went into the woods, because I wanted to live deliberately."
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Hunnai
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK5
Én vagyok az, aki nem jó, fellegajtó-nyitogató - Jaj!
Nyitogatom a felleget, sírok alatt eleget - Jaj!
- Niphredil/Szméagol
- Nem elérhető
Amikor az elsö képet láttam Éomerröl, csodálkoztam, hogy szakálla van, de bizakodtam. Amikor láttam az elözetesben, kissé vadember-szerünek tünt... Aztán a filmben, azt hiszem, benne csalódtam a legnagyobbat - pozitívan! Karl egyszerüen csodálatos, mintha tüz lobogna a szemében, s a színészi játéka is remek volt, egyszóval: tökéletes!
[size=9:22yn6unc]Min: még szép, hogy egy Aragorn-rajongó gondori lenne! Én akkor is tünde lennék. [/size]
I've seen the moon
And the first sunrise
I'll leave it to the memories
And kiss the wind goodbye
- Ery
- Nem elérhető
"Valami lóg a levegőben! Sajnos nem Maedhros..."
Καναπή!
- Minerva
- Nem elérhető
Én inkább lennék gondori... Főleg Elessar Telcontar uralkodása alatt...Morgana írta: Ha emberként kéne Középföldén élnem és választhatnék, rohír lennék.
Csak én vagyok az egyetlen, akinek nem tetszik Éomer a filmben? Karakterként jó, meg minden, de külsőre... 8O :down: Bocsi, éomeristák... Egyébként az nagyon tetszett, ahogy elkapta Grímát. Gríma viszont tökhülye volt, hogy Éowynra nézett, mikor Éomer is látta. :shake: Gondolhatta volna, hogy Éomer úgyis ki akarja nyírni
[size=9:v5if9hxy](Kéne Gríma topic is, nem? )[/size]
"Kard vagyok a sötétségben! A falak őre vagyok! A tűz vagyok, amely elűzi a hideget! A fény, amely elhozza a hajnalt! A kürt, amely felébreszti az alvókat!"
- undúmiel
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK2
Gandalf:Gandalf írta: Edorasban egy picit csalódtam. Nagyon pici lett, nem is igazán város, egy királyság fővárosát azért nagyobbnak képzeltem.
Szerintem is Edoras egy kicsit pici lett, de gondold meg!!! A film forgatásakor állítólag minden helyszínt felépítettek ( Minas Thirithet nem) de például Edorast és Kürtvárat igen!!! Szerintem szép teljesítmény!!!!
De a világért sem cáfolnám meg igaz szavad, mert Rohan fővárosa tényleg kicsit kicsi lett!!!
- undúmiel
- Nem elérhető
Nekem mind a filmben, mind a könyvben nagyon tetszett Éomer és az egész lovas nemzet!!! Talán azért is mert nagyon szeretem a lovakat és elég jól tudok lovagolni! !!!! Nekem az is tetszett a rohírokban hogy mindig hűek maradnak egy szerintük helyes elvnek!! Például a filmben Éomer sem adta fel királyát még ha őt, és kis csapatát a gonosz kígyó nyelvű számüzetésbe is küldte !! Az is tetszik hogy össze tartanak, harcolnak a gonosz erők ellen amíg tudnak!!
Szóval a rohíroknak harcos lelke van, de ez a lélek is tele van
aggódással, szeretettel és törödéssel !! Lásd: Éomer Éowyn
Itt a testvéri szeretetre céloztam!!!
- hódica
- Nem elérhető
Morgana írta: Ha emberként kéne Középföldén élnem és választhatnék, rohír lennék.
Én is! Annyira megszerettem őket, talán ők állnak a legközelebb a "mai" emberhez. Olyan egyszerűek, de mégis van bennük tartás, méltóság. És ez a könyvben/filmben mind Éomerben is megvan.
Meg a rohírok lovai, fegyverzetük is remekül el van találva a filmben...mikor elvágtatnak mindig kiráz a hideg...az az egyik kedvenc jelenetem is, mikor Gandalf mögött előbukkan Éomer és a rohani lovasok
"...there is some good in this world, Mr.Frodo, and it's worth fighting for."
Rohan mezején néhol azért nőhetne fű is.. Na jó, elég a kritikából!
Éomerrel nagyon elégedett voltam, azzal viszont nem, hogy alig szerepelt (Gandalffal együtt) a filmben!
- Celeb Cú
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK1
Merin sa haryallë alassë!
- Minerva
- Nem elérhető
"Kard vagyok a sötétségben! A falak őre vagyok! A tűz vagyok, amely elűzi a hideget! A fény, amely elhozza a hajnalt! A kürt, amely felébreszti az alvókat!"
- Éowyn
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK1
Tudtam, hogy láttam már valahol ezt a fickót!
Zabolátlan, vad, mint egy vulkán, mégis méltóságteljes, dacos, büszke!
És nagyon tud szeretni! Nézzétek csak, hogy bánik Kígyónyelvűvel, csak mert az szemet mert emelni a húgára!
És hűséges fajta!
Imádom.
- Supersonica
- Nem elérhető
www.geocities.com/Colosseum/Arena/9687/index.htm
www.humina.com/kurban/
www.lordoftherings.net/film/cast/ca_kurba.html
Többit keresd a linkek alatt
- sorriso
- Nem elérhető
"Ne féljünk nagyot lépni.Ha ez tűnik szükségesnek, két kis ugrással nem jutunk át a szakadékon"
- Morgana
- Témaindító
- Nem elérhető
- Köszönetek: 1
Azt nem tudom, hogy Herkules vagy Xéne volt-e (na, lebuktam... ), de azt igen, hogy lefordultam a székről - kétségbeesésemben. Csak a régi nóta, ahogyan kiforgatták a mitológiát.
Tehát szerintem a Karl Urban tökéletes Éomer. Büszke, mint a szálfa és szabad, mint a tavaszi szél.
Ez mondjuk úgy a rohírokra általában érvényes.
Nagyon tetszett, hogy bár magamban nem képzeltem ennyire germánnak őket (csak egy kicsit ), ez a filmben teljesen jól hozta ki magát.
Hámát nagyon sajnáltam. Nem bántam volna, ha inkább a szurdokban hal hősi halált, minthogy egy ilyen szörny tépje szét. Borzalmas...
Hű, annyi gondolatom van még, de majd lassan, adagolva.
Aztán, ha vége a vizsgaidőszaknak, előkapjuka könyvet, meg a Szilmarilokat, meg A Gyűrű keresését, aztán jöhetnek az infók, kedvenc idézetek stb.
Ha emberként kéne Középföldén élnem és választhatnék, rohír lennék.
Mert nincs olyan büszke és szabad nép még egy, mit ők.
Éljenek a rohírok!
(És a tündék!)
S. P. Q. L.
"Szabad járása van a létből a semmibe,
a semmiből a létbe."
- Ery
- Nem elérhető
"Valami lóg a levegőben! Sajnos nem Maedhros..."
Καναπή!
- Augustíne
- Nem elérhető
Akkor a legédibb, amikor mérges!
ORLANDO 4ever!!!!
- Telumehtar
- Nem elérhető
- Éomer
- Nem elérhető
Egyébként köszMorgan ezt a topicot (KIRÁLY)
Éljenek a Rohaniak!
Éljenek a Rohirok!
- deagol
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK5
Ő a kedvenc szereplőm, és szerintem - talán Legolason kívül - Ő az, aki a legjobban megfelel a könyvben leírtaknak.
És milyen helyes... :heu:
Ja és köszi a képeket is!
"Én csak egy szegény medvebocs vagyok, különben is az agyvelőm meg van hűlve..."
- Telumehtar
- Nem elérhető
www2a.biglobe.ne.jp/~haseo/cherry/gallery/galley-gif/eomer.jpg
- Telumehtar
- Nem elérhető
ladymaigrey.crosswinds.net/karlurban/gifs/karlbiography.gif
www.humina.com/kurban/karl-promo.jpg (Ez bizti Ő?)
Öh..egyenlőre most ennyi
- hódica
- Nem elérhető
Nos, én már v.hol kifejtettem, de akkor leírom mégegyszer: szerintem Karlt nagyon eltalálták Éomer szerepére, illetve a rohírok is nagyon könyvhűek lettek. Én legalábbis teljesen így képzeltem el őket. A ruhájukat, a fegyvereiket, illetve egyáltalán magukat az embereket. Karl is nagyon hasonlóan játsza Éomert, azt, akit én is elképzeltem magamnak
Szóval összességében Karl, Éomer RULZ!
"...there is some good in this world, Mr.Frodo, and it's worth fighting for."
- Corwin
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK3
"hááát...ezek a rohaniak?" (persze felülemelkedve - ha nehéz is volt - a látványon, meg a zenén). Én másmilyennek képzeltem öket.
De másodszorra, meg harmadszorra szívembe fogadtam öket.
Éomer - szerintem zseniális választás volt. Van benne valami vadság, amolyan ösi (itt most az Óidök ember harcosai gondolok: Húrin, Tuor, Huor, Túrin, Beren) erö. Ugyanakkor ember: érzelmei vezetik. És emiatt nem volt rossz PJ-t?l, hogy az ö szájába adta Gandalf mondatait. (Gondolok itt arra, hogy: "Túl régen lesed...")
És már nagyon várom a pelennori rohamot!
A rohír lovasíjászok külön kiemelendök - de tetszett az is, ahogyan a lándzsát használták.
Az úton hol itt, hol ott, de várható,
Feltünhet egy kóbor vándorló,
A szürkébe öltözött tünde csavargó...
- Morgana
- Témaindító
- Nem elérhető
Mit szóltok a jó öreg (?) Karl teljesítményéhez? Ha már úgyis aktuális a film... És Edoras, ill. Rohan maga? Hogy tetszett?
S. P. Q. L.
a semmiből a létbe."
- Morgana
- Témaindító
- Nem elérhető
(Mint történik időtlen idők óta.)
Tehát, Éomerről, Karl Urbanról, rohír harcosokról stb. kéretik a továbbiakban ebben a topicban beszélgetni.
S. P. Q. L.
a semmiből a létbe."