fbpx
 
 
Lassi Laurië

Lassi Laurië

A Lassi Laurië a Magyar Tolkien Társaság hivatalos kiadványa, amelyben általában Tolkiennal és Középföldével foglalkozó ismeretterjesztő cikkek és tanulmányok, az MTT eseményeiről szóló hírek és beszámolók, valamint a tolkieni világhoz kapcsolódó képzőművészeti és irodalmi alkotások (az MTT közösségének, illetve a művészeti pályázatok és a TLV résztvevőinek munkái) kerülnek közlésre az MTT tagjai és önkéntesei, illetve a Tolkien iránt érdeklődő nagyközönség számára. 2002 októbere óta jelenik meg változó gyakorisággal (általában évente egyszer vagy kétszer). Első főszerkesztője Királyházi Csaba, jelenlegi főszerkesztői Orthmayr Flóra és Selmeczi Szonja. Jelenlegi rovatai: Krónika, Beszámolók, Interjú, Tanulmányok, Nyelvész, Talányok, Ajánló, Irodalom, Megemlékezés, Kisokos.
A kiadvány 2002-től 2015-ig csak nyomtatott formában jelent meg, a XIV/1. számtól kezdve online is hozzáférhető (a Tolkien.hu portál mellett az EPA adatbázisában is).

facebook  Látogasd meg a Lassi Laurië Facebook-oldalát is!


Impresszum
Kiadó: Magyar Tolkien Társaság (1203 Budapest, Török Flóris u. 19.)
Felelős kiadó: Deák Adrienn, Mikesy Anna, Sági Kiss Dániel (a Magyar Tolkien Társaság elnöksége)
Főszerkesztő: Orthmayr Flóra, Selmeczi Szonja
ISSN 1589-6315 (nyomtatott)
ISSN 2560-1598 (online)

Online is közzétett lapszámok: II/1 (2003. január); XIV/1 (2016–2017); XV/1 (2018. január); XV/2 (2018. augusztus); XVI/1 (2019. január); XVI/2 (2019. július); XVII/1 (2020. január); XVII/2 (2020. július); XVIII/1 (2021. január); XVIII/2 (2021. július); XIX/1 (2022. január); XIX/2 (2022. július)

 

2022 juliusi Lassi-cimlap  

Lassi Laurië XIX/2 (2022. július)

Megjelent! A digitális változat ebből a cikkből ingyenesen letölthető, nyomtatott példányok ezen az űrlapon előrendelhetők.

     
ikon  

Szerzőinknek
Ahogy olvasóink, úgy szerzőink között is szívesen látunk bárkit, aki érdeklődik Tolkien világa iránt: sem a hivatalos egyesületi tagság, sem a közösségi aktivitás nem elvárás. Ebben a cikkben a Lassiba szánt írásokkal kapcsolatos általános követelményeket és tudnivalókat szedtük össze.

     
legelso fekete feher lassi cimlap  

A Lassi Laurië története
A 2019 nyarán megjelent 25. szám apropóján beleástuk magunkat a fórum mélységeibe, kifaggattuk elődeinket, és megpróbáltuk összeszedni, hogyan alakult a Lassi Laurië története a kezdetektől napjainkig.

     
alap lassi ikonkep  

Hol kapható a Lassi Laurië?
A Lassi Laurië megvásárolható az MTT egyes rendezvényein, illetve a lassi[pont]rendeles [kukac] tolkien [pont] hu e-mail címen egyeztetve budapesti személyes átvétellel vagy postai kézbesítéssel. A cikkből az összes szám tartalomjegyzéke is elérhető!

     
2022 januari Lassi-cimlap  

Lassi Laurië XIX/1 (2022. január)

Ebből a cikkből a digitális kiadvány ingyenesen letölthető, a nyomtatott verziót pedig a szokásos módon e-mailben lehet megrendelni személyes átvételre vagy postai kézbesítésre.

     
2021 nyari lassi cimlap  

Lassi Laurië XVIII/2 (2021. július)
Ebből a cikkből a digitális kiadvány ingyenesen letölthető, a nyomtatott verziót pedig a szokásos módon e-mailben lehet megrendelni személyes átvételre vagy postai kézbesítésre. A kiadvány rovatonkénti/cikkenkénti bontásban már az EPÁ-n is elérhető.

     
2021 teli lassi cimlap  

Lassi Laurië XVIII/1 (2021. január)
Ebből a cikkből a digitális kiadvány ingyenesen letölthető, a nyomtatott verziót pedig a szokásos módon e-mailbenlehet megrendelni személyes átvételre vagy postai kézbesítésre. A kiadvány rovatonkénti/cikkenkénti bontásban már az EPÁ-n is elérhető.

     
2020 nyari lassi cimlap  

Lassi Laurië XVII/2 (2020. július)
Ebből a cikkből a digitális kiadvány ingyenesen letölthető, a nyomtatott verziót pedig a szokásos módon e-mailben lehet megrendelni személyes átvételre vagy postai kézbesítésre. A kiadvány rovatonkénti/cikkenkénti bontásban már az EPÁ-n is elérhető.

     
2020 teli lassi cimlap  

Lassi Laurië XVII/1 (2020. január)
Ebből a cikkből a digitális kiadvány ingyenesen letölthető, a nyomtatott verziót pedig a szokásos módon e-mailben lehet megrendelni személyes átvételre vagy postai kézbesítésre. A kiadvány rovatonkénti/cikkenkénti bontásban már az EPÁ-n is elérhető.

     
 

A mese- és novellaíró pályázat eredményhirdetése
A Lassi Laurië szerkesztősége 2020 nyarán pályázatot hirdetett J. R. R. Tolkien életéhez vagy műveihez kapcsolódó tematikus mese vagy novella írására. A pályázat eredménye ebben a cikkben, illetve a két győztes alkotással együtt a Lassi Laurië 2021. januári számában is olvasható.

Alkategóriák

Bejelentkezés

Keresés

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére