tohu header TN 02

Tűnt Játék Kis Háza - Népek Csarnoka - Mesemondás - Kiállítások - Természetismeret (MME)

A 2014-es Tolkien Nap előadásai mellett számos nyüzsgő, közösségi programmal és több kiállítással várjuk a látogatókat: találkozhatnak és fényképezkedhetnek az életre kelt szereplőkkel; társasjátékok, figurafestés, kalandjáték, gyermek programok profi animátorokkal, kézműves sarok, portréfestés és tengwar emléklap várja a közönséget az Uránia különböző csarnokaiban.

Időbontás >>

Tűnt Játék Kis Háza (emelet)
Játékok és kreatív programok 6-99 éves korig!

Hobbit játszótér: Izgalmas és fondorlatos gyermekjátékok kicsiknek és nagyoknak, ahol a logika, a kaland és a szórakozás a lényeg. Érkezzél egyedül, szülőkkel vagy barátokkal, biztosan találunk neked megfelelő játékot a hobbitok titkos készleteiből! (9:30-17:30 Tűnt Játék Kis Háza (emelet))

Kézműves sarok: Kreatív foglalkozásvezetőink zsugorkával, teavirág hajtogatással és címerrajzolós, színezős programokkal várják érdeklődőinket. A programok váltani fogják egymást, így mindet lesz lehetőség kipróbálni.
- zsugorka: 11:00-12:30, 13:00-14:15
- teavirág: 9:30-11:00, 14:30-16:00
- tünde címerrajzolás: 12:30-13:00
- Középfölde arcfestés: 16:00-17:30

A tavalyi Tolkien Nap a gyerekek szemével:

 


„Amikor a rigó kopogtat
”: Természetismereti játszóház a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület szervezésében (9:30-17:30 Tűnt Játék Kis Háza (emelet))

mme- Madárbarát kert program bemutatása: a látogatóknak lehetőségük adódik a madárvédelmi eszközök közvetlen megismerésére (pl. odúk, etetők)
- Természet kincsei bemutatása: az érdeklődők megfigyelhetik a különböző madárfészkeket, tojásokat, madárköpetet, rákosi vipera bőrt stb.
- Játékok: „Madarat tolláról játék” (Toll- és madárfelismerés),Natura 2000 játszóház (Fa kirakók, memória játékok, kifestők gyakorlati madárvédelem, biológiai sokféleség, élőhelyvédelem témakörben)

Kalandozások Középföldén: interaktív mese gyerekeknek. És pár év múlva már szerepjátékozni fogsz! 15:00-16:00, Tűnt Játék Kis Háza (emelet)

Játék-sarok (12-99 éveseknek): Éld át Középfölde izgalmait és hangulatát (társas)játékos formában! Vegyél részt a hősök utazásaiban és kalandjaiban a Gonosz elleni harcban, szállj szembe Sauronnal, orkokkal és a Bakacsinerdő rémségeivel, csatlakozz a törpökhöz, légy te is bányász és sörfőző, vagy próbáld ki, milyen kihívás egy hobbit falut építeni és felvirágoztatni. (9:30-18:00 Tűnt Játék Kis Háza (emelet))

Középfölde figurafestés: tapasztalt, gyakorlott kezű mesterek segítségével sajátíthatod el a Gyűrűk Ura világának makett figuráinak festését, és a saját magad által festett figurát haza is viheted. (9:30-18:00 Tűnt Játék Kis Háza (emelet))

tarsas2


Mindezek mellett két állomásos vetélkedőre is lehet nevezni a nap folyamán, az „Oda-vissza” című aktív játékra, ahol végig kell járni az állomásokat és teljesíteni Középfölde kihívásait a győzelmi pecsétekért, és a „Ne ess pánikba!” - Túlélőkalauz Középföldén információvadász játékra, ahol a feladatok során nemcsak Tolkien világát, de az MTT munkásságát és a programjainkat is megismerheted. Tehát kösd fel a vándortarisznyát és a túrahobbitcipőt az értékes nyereményekért!

Kisterem (alagsor)

Tündérek és más apróságok: Lovranits Júlia (Rigó) mesél 6-99 éveseknek: 11:00-11:30 és 12:50-13:25 Kisterem (alagsor)
 

Népek Csarnoka (földszint)

A Népek Csarnokában kézzelfogható emléket szerezhetsz és vihetsz magaddal a Tolkien Napról.
- Fotózkodhatsz a rendezvényen megjelenő tündékkel, hobbitokkal, törpökkel - sőt, a ruháikat felöltve magad is beöltözhetsz egynek közülük. (Közreműködik a Gyűrűk Ura Cosplay Klub.)
- Amennyiben hagyományosabb képtechnikát szeretnél, profi portrérajzoló készíthet Rólad élethű rajzot.
- Ha hosszú hajú vagy, tünde hajfonásra is lehetőséged nyílik az itt dolgozó tünde hölgyek segítségével.
- Végezetül a rendezvényről emléklapot is hazavihetsz, melyre a neved tengwarral, a tündék írásával kerül.
 
promo4 
 

Kiállítások (Körcsarnok & emelet)

A Tolkien Napon számos, egész nap (9:30-18:00) nyitva tartó kiállítás várja a látogatókat!
- Megtekinthetőek Középfölde leghíresebb fegyverei és használati tárgyai, köztük Gandalf, Thorin vagy Bilbó kardja, és Durin fejszéje, amit Balin talált meg Moriában, majd Gimli menekített ki onnan. A látogatók végigböngészhetik a törpöknek Bilbóval kötött, minden részletre kiterjedő szerződését, vagy megszemlélhetik Thrór térképét és titkos kulcsát, amivel a társaság bejutott a Magányos Hegybe.
- Rendezvényünk díszvendége, Ted Nasmith, nem csak művészeti workshopot tart, illetve énekkel-zenével lép fel a színpadi esten, de képei is megcsodálhatók lesznek a rendezvény ideje alatt.
- Több mint 400 pályamű érkezett be a rendezvényhez kapcsolódó Tolkien Művészeti Pályázatra, amelynek legjobb képző- és iparművészeti alkotásait szintén kiállítjuk, a hetedik éve megrendezett Tolkien Levelező Verseny versenyzőinek műveivel egyetemben.
 
kiallitas
 

Utoljára frissítve: hétfő, 30 december 2013 20:40

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Alkategóriák

Bejelentkezés

Keresés

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére