Befejezetlen regék

A korábban A Gyűrű keresése címmel megjelent mű most átdolgozott, javított magyar fordításban került kiadásra Befejezetlen regék Númenorról és Középföldéről címmel az Európa Könyvkiadónál. Peter Jackson újabb filmjei kapcsán különösen érdekfeszítőek lehetnek Az erebori kutatás részletei, A Fehér Tanácsról, a mágusokról (istarok) és a palantírokról szóló tanulmányok, amelyek az olvasók számára számtalan háttér-információt adhatnak a moziban látottakhoz.

 

Ez a könyv azoknak készült, akik még nem fedezték fel eléggé Középföldét, nyelveit, legendáit, történelmét és királyait.

"A hobbit, A Gyűrűk Ura és A szilmarilok olvasói ismét belemerülhetnek J. R. R. Tolkien világába. Ebben a kötetben olyan történeteket gyűjtött össze Christopher Tolkien, amelyeket édesapja ugyan nem fejezett be, de eléggé kidolgozott ahhoz, hogy érdekesek legyenek az olvasók számára. A regék átölelik Középfölde három nagy korszakát – az első korból Tuor és Húrin legendája, a másodikból Númenor leírása valamint Galadriel és Celeborn története, a harmadikból Isildur halála, Cirion és Eorl esküje és a Gyűrű utáni kutatás részletei találhatóak meg a kötetben.

 

Ez a könyv más kiadónál már megjelent A Gyűrű keresése címen."

J. R. R. Tolkien: Befejezetlen regék Númenorról és Középföldéről (Unfinished Tales of Númenor and Middle-Earth) - Szerkesztette: Christopher Tolkien


Fordította: Szántó Judit, Koltai Gábor
Szaklektor: Füzessy Tamás
Oldal: 788
Formátum: 122x200
Kötés: kötve
Ára: 4900 Ft
ISBN 978 963 07 9502 9

Forrás:

http://europakiado.hu/index.php?l=h&s=1&n=1894

Utoljára frissítve: szombat, 25 január 2014 10:48

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Bejelentkezés

Keresés

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére