Tolkien kvíz és nyereményjáték!

Az MTT játékra hív titeket a Tolkien Nap alkalmából, amelyen értékes nyeremények nyerhetők! Öt online kvízzel készülünk Nektek, a legjobbak pedig részt vehetnek az élő döntőn. A kvízjáték végetért! A kvízek továbbra is elérhetőek, játszhatóak, de a versenyre bejutni már nem lehet velük!

A 2019-es Tolkien Nap résztvevői egy kvízzel mutathatják meg, hogy mi mindent tudnak Tolkien világáról. A kvíz öt online fordulóval indul, majd a legjobbak a Tolkien Napon egy direkt erre készült társasjátékban mérik majd össze a tudásukat a főnyereményért.

A főnyeremény: a Középfölde Históriája sorozat összes kötete (3 már megjelent és 9 jövőben megjelenő kötet).

Nyerni azonban nem csak egyszer lehet: az online fordulók dobogósai is díjat kapnak, mely lehet egy MTT által kiadott tanulmánykötet (Egyén - közösség - társadalom (2018) vagy Fantázia és erkölcs (2012)), egy ingyenes belépő a Tolkien Napra vagy egy kitűző a Középfölde Vásár kínálatából.

Az online fordulók minden harmadik napon indulnak majd: december 17-én, 20-án, 23-án, 26-án és 29-én. Minden forduló 3 napig lesz elérhető, mely idő alatt minden résztvevő egyszer játszhat a Tolkien.hu oldalra való bejelentkezés (regisztráció) után. Az utolsó forduló a 2018-as évvel egyszerre, december 31-én éjfélkor ér majd véget.

A kérdések már a Középfölde Históriája sorozatból is készülnek, de segítünk: minden fordulóban kapnak a versenyzők egy kulcsszót (kifejezést) ami alapján megpróbálhatnak felkészülni a nehezebb kérdésekre, utánaolvasni egy cseppet.

A első forduló kulcsszava: korai nevek

A második forduló kulcsszava: Lhammas

A harmadik forduló kulcsszava: Mandos második próféciája

A negyedik forduló kulcsszava: a tündék szokásai

Az ötödik forduló kulcsszava: Gondolin leírása

Figyelem! A kvízjáték végetért! A kvízek továbbra is elérhetőek, játszhatóak, de a versenyre bejutni már nem lehet velük!

 Figyelem! Az online fordulók csak a Tolkien.hu oldalon bejelentkezve érhetőek el (csak a valódi, polgári névvel, tényleges adatokkal történt regisztrációk érvényesek). Egy felhasználó csak egyszer próbálkozhat, és a kitöltésre összesen 5 perc áll rendelkezésre!

A kérdések nem könnyűek, és egy részükhöz szükségesek olyan ismeretek is, amelyek csak a Középfölde Históriája sorozat köteteiben találhatóak meg. Mielőtt elkezded, készülj fel: érdemes átnézni a Középfölde Históriája sorozat köteteinek a kulcsszóhoz kapcsolódó részeit.

Ha most játszol először, és még nincs Tolkien.hu fiókod, akkor először regisztrálnod kell. Ha már van fiókod, de annak idején nem a tényleges személyes adataidat adtad meg, akkor először azokat módosítsd. Ha már játszottál, nincs más dolgod, mint a következő kulcsszót lesni, és készülni az újabb körre.

 << AZ ELSŐ FORDULÓ >>

 << A MÁSODIK FORDULÓ >>

 << A HARMADIK FORDULÓ >>

  << A NEGYEDIK FORDULÓ >>

 << AZ ÖTÖDIK FORDULÓ >>

 Kérdés esetén a szervezők szívesen állnak a játékosok rendelkezésére a tolkiennap@tolkien.hu címen.

>> Ugrás a Tolkien Nap oldalára <<

 

A játék részletes szabályai:

Ki vehet részt az online részben?
Mindenki, aki elmúlt 16 éves, és rendelkezik Tolkien.hu regisztrációval, kivéve:
- Tolkien Nap 2019 szervezők;
- Középfölde Históriája kötetek szerkesztésében, fordításában közreműködők.

Ki vehet részt a döntőn?
Mindenki, aki elmúlt 16 éves, és rendelkezik Tolkien.hu regisztrációval, kivéve:
- Tolkien Nap 2019 szervezők;
- Középfölde Históriája kötetek szerkesztésében, fordításában közreműködők;
- Tolkien Levelező Verseny mindenkori szervezők;
- Tolkien Levelező Verseny Nolda egyéni kategória mindenkori döntőn résztvett versenyzői;
- Döntő játék tesztelők.

Minden természetes személy fordulónként egyszer játszhat. Ennek megszegése a teljes versenyből való kizárással jár.

Díjak:
- minden forduló legjobban teljesítő három játékosa (legtöbb pontot elért játékosok, pontegyenlőség esetén a legrövidebb idő alatt kitöltő játékosok) jutalomban részesülnek, amely lehet az MTT által kiadott tanulmánykötetek egyike, egy ingyenes belépő a Tolkien Napra vagy egy kitűző a Középfölde Vásár kínálatából. (A győztes választ esőnek, a második heéyezett másodszorra, a harmadik kapja a harmadik nyereményt.)
- a döntő győztese megkapja a teljes Középfölde Históriája sorozatot (minden már megjelent kötetet, illetve a még meg nem jelenteket a megjelenéskor).

A kvízjáték menete:
Előzetesen 5 kvízt kell megoldani a Tolkien.hu honlapon keresztül (melyekre 3-3 nap áll rendelkezésre). Mind az öt kvízt ugyanarról a felhasználóról* kell kitölteni, illetve a Tolkien Nap regisztrációt is ugyanerről a felhasználóról kell megcsinálni (elég a kvíz alatt, az elkezdésnek ez nem feltétele).
A 5 forduló 15-15 kérdést tartalmaz, minden kérdés egy pontot ér. A kitöltésre fordulónként 5 perc áll rendelkezésre. A kérdések közül 10 általános Tolkien-ismereti kérdés, 5 a Középfölde Históriája sorozatból készül. Utóbbiak tematikusak lesznek, és egy kulcsszót adunk meg, aminek segítségével a kvíz elkezdése előtt fel lehet készülni a kérdésekre.

* Fontos, hogy a felhasználói adatlapon meg legyen adva a játékos polgári neve, email címe és telefonszáma is. Ezek hiányában nem tudjuk az eredményeit rögzíteni!

Döntőbe jutás minimális feltételei:
- legalább három forduló mentése ugyanarról a felhsználónévről,
- az utolsó forduló zárásakor már meglévő regisztráció a Tolkien Napra (ugyanarról a felhasználónévről),
- legalább 15 pont elérése.
A döntőbe a 10 legjobban teljesítő versenyzőt hívjuk meg. Pontegyenlőség esetén az 5 forduló kitöltésnek összideje alapján rangsorolunk. (Ötnél kevesebb elmentett forduló esetén a hiányzó forduló idejének a többi átlagát tekintjük.)
A versenyzőket az utolsó kvíz lezárulta utáni napon (2019. január 1-jén) emailben értesítjük. A döntőn való részvételt 3 napon belül jelezni kell a szervezők felé a megadott email címen! A három napon belül nem jelentkező versenyzőket a részvételből kizárjuk.

A döntő menete:
A döntő alkalomra a Tolkien Napon kerül majd sor. Egy direkt erre a játékra készített, lore alapú társasjátékkal készülünk, melynek a játékszabályait a döntőve jutók az értesítéssel együtt megkapják.

A díjak átadása:
A díjakat (mind az online fordulók győzteseinek, mind a teljes kvízjáték nyertesének) a Tolkien Napon adjuk át. Az online fordulók nyerteseit az adott forduló lezárulta után, de legkésőbb a teljes kvíz lezárása után (2019. január 1-jén) emailben értesítjük, nyereményeiket a Középfölde Vásárban vehetik át.
A fődíj nyertese a Tolkien Nap rendezvényen veheti át a Helikon Kiadó által kiadott Középfölde Históriája sorozat első három kötetét (Elveszett Mesék Könyve I, Elveszett Mesék Könyve II és Belerian dalai), illetve egy a Magyar Tolkien Társaság által kiállított utalványt, amely 2020-tól kezdődően, minden évben az aktuális Tolkien Nap rendezvényen a Középfölde Históriája sorozat előző évben megjelent köteteinek ingyenes átvételére jogosít.

>> Ugrás a Tolkien Nap oldalára <<

!function(f,b,e,v,n,t,s) {if(f.fbq)return;n=f.fbq=function(){n.callMethod? n.callMethod.apply(n,arguments):n.queue.push(arguments)}; if(!f._fbq)f._fbq=n;n.push=n;n.loaded=!0;n.version='2.0'; n.queue=[];t=b.createElement(e);t.async=!0; t.src=v;s=b.getElementsByTagName(e)[0]; s.parentNode.insertBefore(t,s)}(window, document,'script', 'https://connect.facebook.net/en_US/fbevents.js'); fbq('init', '247488832392921'); fbq('track', 'PageView');

Utoljára frissítve: kedd, 01 január 2019 20:30

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Bejelentkezés

Keresés

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére