Kreatív Őszi Művészeti Találkozó 2017 - Őrizd a fényt!

ToHUra 

Ősz lett. Az idő egyre hűvösödik odakint, az esőben ázunk, és a sötétség is egyre korábban csap le ránk. A legjobb lenne ki se mozdulni ilyenkor. Egy kivételt talán érdemes lesz tenni, idén is megrendezzük ugyanis a Magyar Tolkien Társaság immár hagyományos rendezvényét, a Kreatív Őszi Művészeti Találkozót. Új helyszínen, a Fejér megyei Seregélyesen várunk mindenkit október 20-23 között, aki szeretne újra elmerülni a kreativitás és alkotás világában. 

 

Október 20-23 között tartjuk a Kreatív Őszi Művészeti Találkozót új helyszínen, Seregélyesen. A háromnapos rendezvényen a hangsúly ezúttal az elmélyülősebb rendi foglalkozásokon lesz, de pár rövidebb, kötetlen műhelyen is lesz alkalmunk kipróbálni magukat és tehetségünket. 

Helyszín

Seregélyesi Baptista Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola, Seregélyes, Fő út 201.

A helyszín megközelítése

Seregélyes Budapestről csak átszállással közelíthető meg. Busszal vagy vonattal egy óra az út Székesfehérvárra, ahonnan alapesetben busszal vagy vonattal lehet továbbutazni Seregélyesre. Vonatok a Déli pályaudvarról indulnak napszaktól függően fél óra-óránként, buszok a Népligetből hasonló sűrűséggel. Az táv összesen 85 km. 
Azonban Dinnyésig az út csak 45 perc, és közelebb is van Seregélyeshez, mi pedig felajánljuk, hogy pénteken délután és szombat délelőtt összegyűjtjük a Dinnyésre érkezőket, és mindenkit az iskolába szállítunk.

Közös buszos utazás

Október 20-án Dinnyésen gyűjtjük össze a résztvevőket, innen szállítunk el mindenkit a helyszínre. Igény szerint a szombaton érkezőket is elvisszük Seregélyesre. 

Árak:

Péntek 16:00-kor indulás Dinnyésről Seregélyesre: 200 HUF
Pénteken 20:00-kor indulás Dinnyésről Seregélyesre: 300 HUF
Egyéb időpontban Dinnyésről Seregélyesre: 400 HUF   Aki egyéb időpontban utazni, írja meg a pontos érkezési időpontot a komt@tolkien.hu-ra! 
Közös utazás október 23-án Budapestre 15:00-kor:  1500 HUF

Feliratkozni a jelentkezési lapon tudtok.

Október 23-án pusztaszabolcsi átszállással vonatok Budapestre Seregélyesről: 7:11, 11:03, 13:56, 15:04. Székesfehérvári átszállással: 06:26, 07:56, 11:56, 13:04

Általános program

október 20. péntek

14:30-16:30 Érkezés, pakolás
16:30 Megnyitó
17:00-19:30 Műhelyfoglalkozás
19:30-20:30 Vacsora
20:30 Nyitány
21:00 Bál

október 21. szombat

08:30-10:00 Reggeli
10:00-13:00 Műhelyfoglalkozás
13:00-16:00 Ebéd, szieszta
16:00-19:00 Rendi foglalkozás
19:00-20:30 Vacsora
20:30 Szombat esti láz (közösségi és sportprogramok)

október 22. vasárnap

08:30-10:00 Reggeli
10:00-13:00 Rendi foglalkozás
13:00-16:00 Ebéd, szieszta
16:00-19:00 Rendi foglalkozás
19:00-20:00 Vacsora
20:00-22:00 Gálaest, Bemutatóest
22:00 Buli hajnalig

október 23. hétfő

08:30-09:30 Reggeli
09:30-10:30 Pakolás
10:30-12:30 MEGLEPETÉS + Lezárás
12:30-14:00 Pakolás
14:00-15:00 Ebéd
15:00 Hazautazás

Az őszi találkozón lehetőséget biztosítunk elmélyülős, többalkalmas rendeken való részvételre, de egyalkalmas, belekóstolás jellegű műhelyfoglalkozások között is lehet válogatni. 

Választható rendek

Választható műhelyek

A foglalkozásvezetők idén is az MTT tagjaiból és segítőiből állnak.

A foglalkozásoknak minimum és maximum létszámkorlátja van. Ha egy foglalkozásra nem jelentkezik elegendő résztvevő, a foglalkozásvezető nem köteles megtartani. A lehetőségekhez mérten biztosítani fogjuk, hogy ha egy foglalkozás nem indul, akkor helyette másikra tudj jelentkezni. Amennyiben egy foglalkozás betelt, oda fogjuk írni mellé, hogy "BETELT", így, nagybetűvel. Manuálisan ellenőrizzük a jelentkezők számát, így nem tudjuk tehát garantálni, hogy azonnal kikerül a jelzés. Kérjük, amennyiben azt látod egy foglalkozás neve mellett, hogy "BETELT", ne válaszd azt. Akár úgy jelentkezel betelt foglalkozásra, hogy mi nem frissítettük még a jellapot, akár úgy, hogy nem vetted figyelembe a "BETELT" kiírást, meg fogunk keresni az általad megadott email címen, hogy melyik másik foglalkozásra szeretnél helyette menni.

Hangulat

Idén Középfölde egy kevésbé ismert és kedvelt korába és helyébe nyerhetünk bepillantást. A résztvevők cselekedeteitől akaratától és tehetségétől függ, hogy a történet milyen irányt vesz majd.
A sors fonala szürke homályt sző... Készen állsz, hogy fordíts a történelem kerekén? 
Őrzöd szívedben a fényt?

Novella: A hadnagy a szebbik köpenyét vette fel erre az alkalomra

Novella: Nem emlékezett, mikor bukkantak fel az orkok...

Szállás / étkezés

Iskolában alvás

Ahogy a korábbi években, többségében idén is az iskolai tantermeket használnánk alvásra, amely amellett, hogy költséghatékonyabb megoldás, mint bármely más szállás, egy bizonyos közösségi hangulatot is kölcsönöz a rendezvénynek. Jó hír viszont, hogy az eddigiektől eltérően idén sokkal több termet kapunk hálótermek kialakítására, így sokkal kényelmesebben el fogunk férni, és több lehetőség lesz az egyéni igények kielégítésére (pl gyerekes hálóterem, horkolós szoba stb). Az iskola felajánlott kempós matracokat, hogy kényelmesebben aludhassunk, ezek igényléséről még írunk. Ettől függetlenül matracot/polifoamot, illetve hálózsákot/pokrócot hozzatok!  Az épület jól szigetelt, fűteni is fognak nekünk, de azért készüljünk szélsőséges időjárásra mind a ruházat, mint az ágynemű/alvás terén.

Az iskolának hatalmas, jól felszerelt tornaterme van, ahova csak zokniban vagy fehér talpú tornacipőben lehet bemenni, ezért kérünk Titeket, hogy így készüljetek.

Természetesen fürdési lehetőség is lesz, a tornaterem mellett külön férfi/női vizesblokkokban 6-6 zuhanyzó áll rendelkezésre. Egyéb vizesblokkok az iskola területén szétszórva találhatók, idén nem lesz probléma a mosdók mennyisége.

Az iskola 4 épületből áll, melyet egy aula köt össze, erről majd kihelyezünk térképeket, illetve irányító táblákat a helyszínen. Kérünk Titeket, hogy a táblák kéréseit/figyemeztetéseit tartsátok tiszteletben.

Panzió

Tudjuk, hogy vannak, akik nem szeretnének az iskola osztálytermeiben aludni – bár akit eddig csak a tömegszállás érzet tartott vissza, idén nyugodtan aludhat az iskolában, sokkal kényelmesebben el fogunk férni, mint eddig valaha.

Seregélyes egy kicsi település, nem dúskál a szállásokban. Két környékbeli szálláshellyel vettük fel a kapcsolatot, amik a legközelebb találhatóak az iskolához, ezekre a jelentkezési lapon lehet majd helyet/szobát foglalni. 

A Pelikán Ház erdei iskolában 24 embert tudunk elszállásolni, ez Seregélyesen található. Itt 8 ágyas szobákban történik az elhelyezés bruttó 1.800 Ft/fő/éj áron, idegeforgalmi adó nincs. Az erdei iskolában teafőzési és kávéfőzési lehetőség adott. Ágynemű van, huzatot 600 Ft-ért cserébe lehet kérni, de lehet vinni otthonról. A tulajdonosok kérik, hogy aki náluk száll meg, figyeljen oda nagyon, hogy éjszaka mindenki tudjon pihenni. Kérjük, hogy ezt tartsátok be, csendesen lehet beszélgetni, társasozni, de TILOS hangoskodni, zajongani. Köszönjük!  Honlap: http://www.pelikanhaz.hu/   Érdeklődés hiányában ez az opció megszűnt. 

A Rózsa Panzióban 10 helyet tartanak fenn a számunkra, 2x2 franciaágyas szobában, és 3x2 ágyas heverős szobában történik az elszállásolás. A szobákban mikrohullámú sütő található, az ágynemű és a huzat benne van az árban. A szobák ára 3.000 Ft/fő/éj plusz 430 Ft idegenforgalmi adó.  Honlap: http://rozsavendeghaz.ucoz.hu/

Reggel-este autóval, vagy kisbusszal igyekszünk megoldani a panziósok ingázását, amennyiben erre szükség lesz. Ha valaki egyénileg tudott magának szállást intézni, és szeretné kérni az iskolába szállítást, midenképp jelezze a lenti emailcímen.

Étkezés

Idén egyedülálló módon lehetőség lesz (szombat-vasárnap-hétfőn) kétfogásos meleg ebédet kérni napi 1000 Ft-ért, amit egy helyi fogadós (Gyuri bácsi) fog a helyszínre szállítani. A jelentkezési lapon lehet majd kérni, a menü a következő:

1. szombat: Tárkonyos zöldségleves + magyaros csirke krumlipürével
2. vasárnap: Májgombócleves + milánói sertésborda
3. hétfő: Babgulyás pogácsával

Igény szerint van lehetőség vegetáriánus, vegán, laktózmentes és gluténmentes menüre, azonos áron. A jelentkezési lapon ne felejtsétek el jelenzni az ezirányú igényt.

Vega menü:

1. szombat: tárkonyos zöldségleves + lencsés-édesburgonyás egytál rizzsel
2. vasárnap: vega palócleves + rakott krumpli cukkinivel, tojással, tejföllel, sajttal
3. hétfő: babgulyás hús nélkül és pogácsa

Laktózmentes:

1. szombat: Tárkonyos zöldségleves + Rakott krumpli hússal, tejföllel, tojással, sajttal
2. vasárnap: Májgombócleves + milánói sertésborda 
3. hétfő: babgulyás és pogácsa

Mindenkit vár a KÖMT hivatalos büféje, a Silbucks!

Nyitvatartás: 

péntek: 19:00-20:30
szombat, vasárnap: 8:30-10:00, 15:00-16:00, 19:00-20:30
hétfő: 8:30-tól, amíg a készlet tart

Reggel és este szendvicseket, krémeket, salátát, kávét és süteményeket vásárolhattok, a délutáni sávban inkább kávézó jelleget kap a büfé. Este 9-től lehet alkoholt vásárolni.

Mindenkit kérünk, hogy az általa használt tányért, evőeszközöket, poharat használat után mosogassa el.

Bögrét hozzatok, mert nem tudunk adni!

Jelentkezés

A jelentkezési űrlap itt található: JELENTKEZZ! 

Jelentkezési határidő: október 13. péntek éjfél  MEGHOSSZABBÍTVA október 15. vasárnap éjfélig!    600 HUF késedelmi díj befizetésével még jelentkezhetsz! 

A panzió és ebéd ára benne lesz a jelentkezési lap végén látható összegben! 

Jegyárak:

Bérlet  Résztvevő Helyszíni segítő Szervező
Nem tag 4800 HUF 4550 HUF 3800 HUF
Közreműködő/támogató tag 4550 HUF 4300 HUF 3550 HUF
Szervezeti/adományos tag 3800 HUF 3550 HUF 2800 HUF
Egyéb jegyek Napijegy
Nem tag 2300 HUF
Közreműködő/támogató tag 2300 HUF
Szervezeti/adományos tag 1800 HUF

A napijegy az adott napra + éjszakára érvényes! 

A rendezvény látogatása 7 éves kor alatt számára ingyenes, ám ha kér panziós szállást és/vagy ebédet és/vagy részt fog venni műhelyen vagy rendi foglalkozáson, akkor az ő számára is ki kell tölteni a jelentkezési lapot! 

A részvételi díjat bankkártyás online fizetéssel és banki átutalással lehet befizetni. 

Számlaadatok átutaláshoz: 

Kedvezményezett: Magyar Tolkien Társaság
Számlaszám: 10918001-00000091-16610019

Egyéb

Ha bármilyen kérdés felmerült benned, írj bátran a komt@tolkien.hu címre!

A változtatás jogát fenntartjuk!

Az esemény megtalálható a facebookon is, látogass el gyakran a legújabb fejleményekért!

Utoljára frissítve: szerda, 18 október 2017 11:56

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Bejelentkezés

Keresés

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére