MTT 20 tohu fejléc01

 

Idén nyáron ünnepli a 20. születésnapját a Magyar Tolkien Társaság! A kerek évforduló alkalmából nagyszabású rendezvénysorozattal várunk minden Tolkien-kedvelőt, és az MTT iránt érdeklődőt.

A tolkieni témák iránt behatóbban érdeklődőket várjuk a Magyar Tolkien Társaság és a Károli Gáspár Református Egyetem (KRE) közös szervezésű nemzetközi konferenciáján, melynek címe Mítosz, fantázia, irodalom. Azok, akik még csak ismerkednek a Tolkien-művekkel, a Középfölde Szabadegyetemen bővíthetik a tudásukat. Az előadások közötti szünetben kisebb programok, társasjátékok, kiállítás várja az érdeklődőket, az estéken pedig közösségi programokkal készülünk nem csak a Társaság tagjainak, hanem mindenkinek, aki szívesen csatlakozik hozzánk. Újra megnyitja kapuit a Középfölde Vásár is.

Tolkien Konferencia – Mítosz, fantázia, irodalom

Idén nyáron az MTT alapításának 20. évfordulója alkalmából megrendezésre kerülő programsorozat keretében az MTT és a Károli Gáspár Református Egyetem (KRE) közösen nemzetközi konferenciát szervez "Mítosz, fantázia, irodalom" címmel.

Az esemény kiemelt előadói mindhárman Tolkien-kutatók: Verlyn Flieger, a University of Maryland professor emeritájaMichael D. C. Drout, a Wheaton College professzora, illetve az MTT képviseletében Füzessy Tamás, a Károli Gáspár Református Egyetem vendégelőadója, a Tolkien Akadémia vezetője. Díszelőadásaik köré szerveződik négy szekcióban összesen tizenöt külföldi és magyar Tolkien-kutató előadása. Egy szekció magyar nyelven, három pedig angol nyelven zajlik, az előadók pedig vegyesen online, illetve személyesen vesznek részt a rendezvényen.

A konferencia szándékosan tág tematikája teret ad a Professzor munkásságának minél szélesebb körű vizsgálatának. Hallgathatunk majd előadást többek között különböző tolkieni karakterek elemzéséről, a középföldi idő múlásának sajátosságairól és Tolkien amerikai képregényekre gyakorolt kulturális hatásáról is.

Helyszín: A Károli Gáspár Református Egyetem budapesti campusának konferenciaterme (1088 Budapest, Reviczky u. 6.)
A konferencia online, a Microsoft Teams alkalmazáson keresztül is követhető.

Időpont: 2022. június 24-25., 9:00-16:15

Jegyek: A részvétel előzetes regisztrációhoz kötött, a KRE-BTK hallgatói és oktatói, illetve az MTT tagjai számára ingyenes, minden más érdeklődő számára a Születésnap programsorozatra vásárolt jeggyel látogatható.

A konferencia teljes programja elérhető az alábbi linken: >>>>>

A Konferenciára az alábbi linken lehet regisztrálni: >>>>>

Facebook-esemény: >>>>>

Details of the Conference in English: >>>>>

Középfölde Szabadegyetem

A 2022. június 24. és 26. között megrendezésre kerülő Középfölde Szabadegyetem keretében ismeretterjesztő előadásokat hallgathattok négy átfogó témában: szó esik a tolkieni világalkotás lépésieről, Középfölde nyelveiről és írásairól, a tolkieni világ és a keresztény vallás kapcsolatáról, és – mintegy félkészülésként A Gyűrűk Ura: A hatalom Gyűrűi (Rings of Power) sorozatra – a másodkor történetéről is.

Részletes program: >>>>>

Helyszín: A Károli Gáspár Református Egyetem (1088 Budapest, Reviczky u. 6.), F20-as terem
A szabadegyetem online, a Microsoft Teams alkalmazáson keresztül is követhető.

Időpont: 2022. június 24-26.

Jegyek: A részvétel előzetes regisztrációhoz kötött, a KRE-BTK hallgatói és oktatói, illetve az MTT tagjai számára ingyenes, minden más érdeklődő számára a Születésnap programsorozatra vásárolt jeggyel látogatható.

Facebook-esemény: >>>>>

Napközbeni programok

Szombaton és vasárnap napközben sokszínű közösségi programokkal várunk mindenkit, aki új ismeretségeket kíván kötni – vagy a régieket megerősíteni.

Egész nap várunk a társasjátéksarokba, és a teaházunkba, ahol az üzenőfalunkra te is felteheted a legkedvesebb MTT-s emlékeidet. Emellett a fiatalabbakat babasarok és színezők várják.

Újra megnyitják kapuit a Feanor kincsesháza és a Menekülés Moriából szabadulószobák is, ahol 5 fős csapatokban tehetitek próbára az ügyességeteket és az elméteket.

A kézműves foglalkozások kedvelőit is várjuk különböző programokkal:

  • szombaton 10-12 óra között süthető gyurma ékszereket készíthettek (foglalkozásvezető: Zsófredil)
  • szombaton 13-15 óra között vasalós gyöngyből lehet alkotni (foglalkozásvezető: Stara)
  • vasárnap 12-15 óra között zsugorkát lehet kipróbálni (foglalkozásvezető: Hirannor)

Három szerepjátékos kaland is várja a vállalkozó szelleműeket:

  • szombat, 10.00-13.00: Óriások! Kőóriások! (mesélő: Gandalf)
  • szombat, 14.00-16.00: Minden hobbit szereti a sajtot (mesélő: Alyr)
  • vasárnap, 10.00-12.00: Lovasvégi küldetés (mesélő: Kuvasz)

FIGYELEM! A szabadulószobák és a szerepjátékok korlátozott létszámúak, így előjelentkezéshez kötöttek! Előjelentkezés: >>>>>

Egyéb programok:

  • mindkét nap 10 és 12 óra között tünde hajfonás lányoknak és fiúknak egyaránt!
  • vasárnap 14:30-tól képvetítős nosztalgiázás
  • vasárnap 13-14 óráig középföldei divatbemutató

Esti programok

Az ünnepség négy estéjén olyan közösségi programokkal készülünk, amelyeknek nagy hagyománya van az MTT életében, és nagyszerű alkalmat adnak mind a nosztalgiára, mind az ismerkedésre a Társaság közösségével, tagjaival.

Pub este - június 23., csütörtök

Az első estén egy kis közös iszogatásra és nosztalgiázásra az MTT 20 évéből. Készülünk képvetítéssel, kocsmakvízzel, és 8-tól fellép az MTT Tolkien Tribute Band is! Koncert után pedig MTT-s témájú társasjátékokkal várjuk, aki még játszana egyet.

Program:

18:00 gyülekező
18:30 kocsmakvíz
19:30 közös képvetítés-képnézegetés
20:00 MTT Tolkien Tribute Band
egész este: társasjátékok, közte a művészeti pályázat nyertes játéka!

Helyszín: Pótkulcs (1067 Bp., Csengery utca 65/b) - FONTOS! A helyszínen csak készpénzes fizetés lehetséges!

Kezdés: 18:00

Facebook- esemény >>>>>

Líthas - június 24. péntek

A második estén az MTT életében hagyományos nyári napfordulós tábortüzes ünnepséget, a Líthast ünnepeljük. Tüzet gyújtunk, sütögetünk, éneklünk, beszélgetünk, közösen csodáljuk meg a naplementét, és a legelszántabbak akár napkeltéig is maradhatnak.

A sportolni vágyók csatlakozhatnak egy juggerezésre a mezőn, az év egyik legrövidebb éjjelének sötétjében pedig egy rövid próbán is részt vehettek.

Hozz magaddal sütögetnivalót, italt, és piros gyertyát a hangulathoz!

Helyszín: Kecskehegyi kőfejtő katlana (megközelítés a Kolosy térről a 65-ös busszal)

Kezdés: 18:00

Facebook-esemény >>>>>

Táncos mulatság - június 25., szombat

Szombat este egy közös bulira hívjuk a régi és új MTT-seket. Az este egy táncházzal és közös tánctanítással kezdődik majd, majd ezt követi egy hagyományos MTT-s buli változatos zenékkel és sok tánccal, egészen hajnalig.

Helyszín: Károli Gáspár Református Egyetem (1088 Budapest, Reviczky u. 6.)

Kezdés: 18:00

Facebook-esemény >>>>>

Színpadi est - június 26., vasárnap

A rendezvény záróestéjén ünnepeljük meg az MTT születésnapját, és ezen az estén lépnek fel a Társaság kreatív csoportjai. Az este során láthatjuk a táncosok bemutatóját, és ekkor kerül bemutatásra Ürmössy Zsuzsanna (Angwen) színdarabja, A noldák éke. Az estét közös koccintással zárjuk.

Helyszín: Károli Gáspár Református Egyetem (1088 Budapest, Reviczky u. 6.)

Kezdés: 16:00

Facebook-esemény >>>>>

Középfölde Vásár

Webshopunkban pólókat, bögréket, vászontáskákat, könyveket, kitűzőket, egyedi tervezésű, kereskedelmi forgalomban nem kapható Tolkien tematikájú termékeket lehet vásárolni. A megrendelt termékeket a helyszínen lehet majd átvenni.

Figyelem! A webshopon keresztül rendelt termékek csak online bankártyás fizetéssel (ajánlott), vagy 3 munkanapon belül átutalással fizethetőek! A 3 munkanapon belül nem fizetett megrendeléseket töröljük. A helyszínen a Középfölde Vásárban csak készpénzes fizetésre lesz lehetőség! A webshopon rendelt tárgyak helyszíni fizetésére nincs lehetőség.

Regisztráció, jegyek

A rendezvénysorozatra minden érdeklődőnek regisztrálni kell – ez megtehető előzetesen online, vagy a rendezvényre való belepéskor a helyszínen. Az előzetes regisztráció és jegyvásárlás lehetőséget ad a Tolkien Konferenciára illetve a Középfölde Szabadegyetemre való előzetes helyfoglalásra.

A rendezvény ideje alatt online vagy személyesen megváltott jegyek +500 Ft helyszíni felárat tartalmaznak.

Belépőjegyek:

  • Bérlet: a bérlettel a rendezvény minden programja korlátlanul látogatható. Ára: 2000 Ft
  • Napijegy: napijegy péntekre, szombatra és vasárnapra váltható, és az aznapi programokon való részvételre ad lehetőséget. A csütörtöki pub estére és a pénteki Líthasra (amennyiben aznap csak azon veszel részt) nem kell napijegyet váltani! A napijegy ára: 1000 Ft/nap

Kedvezményes belépés:

A rendezvény látogatása ingyenes az alábbi csoportok tagjainak:

  • a Magyar Tolkien Társaság tagjai (minden tagsági formában)
  • a Károli Gáspár Református Egyetem Bölcsészettudományi Karának polgárai
  • a Tolkien Konferencia előadói számára
  • 7 éven aluli gyerekek számára

>>> Regisztráció <<<

Kérdés esetén a szervezők elérhetősége: szuletesnap@tolkien.hu

 

(Click here for the English version of this article.)

 

A programváltoztatás jogát fenntartjuk!

Utoljára frissítve: péntek, 24 június 2022 10:22

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Alkategóriák

Bejelentkezés

Keresés

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére