Tavaszi Találkozó 2014. – Ahogyan még nem volt

Tetszettek A hobbit-filmek? Ott voltál a Tolkien Napon, és kíváncsi lettél további programokra? Nem voltál ott, de szeretnéd bepótolni? Szeretnél megismerni egy Tolkient szerető, vidám közösséget? Vagy éppen ezer éve köztünk vagy, és szeretnél egy „igazán tolkieni" tavaszi találkozót, vagy csak eljönnél egy évben kétszer is Zebegénybe? Bármelyik kérdésre igen a válasz, ott a helyed a Magyar Tolkien Társaság Tavaszi Találkozóján 2014.04.04-06. közt, Zebegényben.


Április első hétvégéjén szeretettel várunk mindenkit a zebegényi Szőnyi István Általános Iskolába, amit másfél napra igyekszünk Középföldévé varázsolni. A festői településen található iskola a Magyar Tolkien Társaság őszi találkozójának bevált és közkedvelt helyszíne, amit ezúttal tavasszal is birtokba veszünk. A találkozó egyben „Tolkien Nap afterhétvége" és „Nagy Tábor előtalálkozó": ami alatt azt értjük hogy igyekeztünk összeválogatni az MTT legkedveltebb programjait, hogy egy igazán élményszerű hétvégét állítsunk össze nektek. Egyaránt várjuk azokat, akik most ismerkednek a Társasággal, és többet szeretnének hallani Tolkien műveiről is, és azokat, akik már régebben járnak programjainkra, de szeretnék a tábori keretjáték és közösségek hangulatát még egy rendezvényen megtapasztalni.

Mit jelent pontosabban mindez? Úgy gondoljuk, hogy bár Középföldéről lehet és érdemes előadásokon beszélni, mint a Tolkien Napon (és ahogy a Találkozón is lesz ilyen program), emellett a befogadás egy másik dimenzióját nyitja meg, ha a rendezvényt egy úgynevezett keretjáték szövi át, vagyis elképzeljük, hogy Középfölde egy bizonyos helyén és idején járunk. Ez azonban nem szerepjáték, vagyis nem az egyének önálló karakterei cselekednek elsősorban, hanem a résztvevők csapatokba oszlanak, és a csapatoknak van közös céljuk, identitásuk (például lórieni tündék, erebori törpök stb.). Ez lehetőséget teremt arra, hogy a visszahúzódóbbak szereplés nélkül is élvezzék a játszott történetet, míg az aktívabbak – a csapat részeként, de – maguk is formálják a cselekményt.
Minden csapat élén egy tapasztalt közösségvezető áll, akinek a feladata nemcsak a keretjátékos identitás eljátszásának segítése, de a csapat közösséggé formálása, az ismerkedés segítése, röviden: egy kis figyelem, hogy mindenki jól érezze magát. :) A közösséget, összetartást, bajtársiasságot olyan értéknek tartjuk, amely Tolkien világában is fontos szerepet játszik, és példának tekintjük, amit igyekszünk a mi mai világunkban megvalósítani. Vagyis reméljük, hogy aki a találkozóról hazamegy, olyan új barátokra talált, akikkel a hétköznapokban is tartja a kapcsolatot, és ne adj'Eru nem csak Tolkienról beszélnek... ;)
Az a tapasztalatunk, hogy a közösség erősödését leginkább az szolgálja, ha – egyszerűen fogalmazva – együtt csinálunk valamit. Így a másik fontos érték, amit Tolkien világából vettünk, az alkotás szeretete, a „másodteremtés". A közös kreatív tevékenység számos rendezvényünk eleme, így a tavaszi találkozón is fel fog tűnni. Egy rövid hétvégébe persze mindez csak kóstolóként fér bele, de igyekszünk ügyesen egyensúlyozni – és hát persze mindez két fő célt szolgál: Tolkien világának jobb megismerését, átélését és az egymással való ismerkedést.

A hétvége részletes programja

(a változtatás jogát fenntartjuk)

Péntek:
16:00-18:00 között: javasolt érkezés, majd nyitójáték a korán érkezőknek
18:00-21:00: keretjáték nyitás, csapatidő (benne: csapatvacsora – büfé/hozott)
21:00-tól: választható programok, szabadidő

Szombat:
8:30-9:30 reggeli (az ár tartalmazza)
Délelőtt:
- rövid előadások Tolkien világáról, majd
- állomásos játék
13:00-14:30 ebéd (egyénileg), szabadidő
Délután: csapatidő, készülés a bemutatókra
Kb. 19:00 vacsora (egyénileg)
20:30 keretjáték zárás, csapatbemutatók
Este: BULI!

Vasárnap:
8:30-9:30 reggeli (az ár tartalmazza)
Választható programok:
- kirándulás (kb. 9:00-14:30)
- workshopok, tolkieni előadások (kb. 10:00-13:00)
13:00-14:30 ebéd (egyénileg), szabadidő
15:00 lezárás + közös takarítás!
16:00 hazautazás

FONTOS: A dőlttel jelzett programok csapatprogramok, amelyeken a részvétel erősen javasolt. Az egyéni igényeket, problémákat ezzel kapcsolatban (is) kérjük, hogy mindenképpen jelezzétek előre!

Az idei keretjáték Minas Ithil elestéhez kapcsolódik. Részletekről itt olvashatsz >>

Tudnivalók:

Helyszín: Szőnyi István Általános Iskola, 2627 Zebegény, Petőfi tér 1-2.
Időpont: 2014. április 4-6., péntek-vasárnap
A szállást és az összes programot az iskola tantermeiben oldjuk meg (de van lehetőség a faluban panzióban megszállni is). Volt már rá példa, hogy 80-100 ember aludt itt, így mivel most 40-70 résztvevőre számítunk, bőven jut majd hely mindenkinek. Kérjük, hogy az alváshoz hozz magaddal polifoamot vagy matracot, illetve hálózsákot, takarót, párnát. Amennyiben ezek beszerzése gondot jelent, jelezd a Facebook-eseménynél vagy a fórumtopikban, elég valószínű, hogy tud valaki kölcsönadni. Ha még nem aludtál ilyen helyen, akkor se aggódj: remek a hangulat, melegebb, mint a sátorozás, és figyelünk arra, hogy hagyjuk egymást eleget pihenni. :)
Az iskolában minden szinten található wc, kézmosó, az öltözőkben külön férfi és női zuhanyzó. Igény esetén biztosítjuk, hogy legyen egy-egy nem koedukált alvóterem fiúknak ill. lányoknak.

Részvételi díjak

Tartalmazzák a szállást és az összes programot, valamint a szombati és vasárnapi reggelit. A résztvevők a többi étkezésükről maguk gondoskodnak, amelyhez segítségképpen a helyszínen olcsó büfét üzemeltetünk (speciális étkezési igényűeknek is, pl. vegetáriánus, glutén-, laktózérzékeny stb.), illetve a közelben található bolt, hamburgeres, rétesező.
Részvételi díjak:

Rendes és támogató tagoknak  3500 Ft
Nem tagoknak és pártoló tagoknak      4300 Ft

Az MTT rendes és támogató tagi kedvezményeket (20%) legalább 2014. márciusig rendezett tagdíj esetén, a pártoló tagi kedvezményt 2014-re érvényes tagság esetén lehet igénybe venni. A tagsági formákról bővebben >>

Aki az iskolán kívül szeretne aludni, annak a részvételi díj 1600 Ft-tal alacsonyabb. Javasolt szálláshelyek a cikk végén.

Rövidebb idejű részvétel: érdeklődj a tavaszitali kukacc tolkien.hu címen.

Csökkentett részvételi díj
Ezen a rendezvényen is szeretnénk folytatni a néhány éves hagyományt, hogy a kedvezményre jogosult tagok ill. szervezők lemondhatnak a kedvezményükről, amit szétosztunk a csökkentett részvételi díjat igénylők között. Csökkentett részvételi díjat bárki igényelhet, aki magáról úgy érzi, hogy rászoruló: azaz a saját vagy szülei jövedelme nem teszi lehetővé számára a teljes részvételi díj kifizetését, és így a rendezvényen való részvételt. A rászorultságról semmilyen igazolást nem kérünk, de kérjük, hogy felelősséggel igényeld, hogy valóban azok tudjanak így eljönni, akik máshogy nem engedhetik meg maguknak. A csökkentés összege a lemondások függvénye. Kérjük, hogy ha csökkentést kérsz, mindenképp március 27-ig jelentkezz, azután pár nappal értesítünk a fizetendő összegről (addig neked értelemszerűen nem kell fizetni).

Nyolc éven aluli gyermeknek a részvétel ingyenes. Kérjük, hogy tizenkét éven aluliak csak szülő vagy idősebb testvér kíséretében érkezzenek. Ezzel kapcsolatos kérdéseket, különleges igényeket a tavaszitali kukacc tolkien.hu címre várunk.

Leutazás

Zebegény vonattal Budapest, Nyugati pályaudvarról közelíthető meg (a Vác-Szob vonalon), körülbelül egy óra utazással; az iskola a vasútállomástól 2 percre található. A teljesárú menetjegy 1120 Ft, a diákjegy 560 Ft.
Akik már koradélután tudnak utazni pénteken, annak a következő vonatot javasoljuk:
15:07 Bp. Nyugati - 15:58 Zebegény
A munkából jövőknek a javasolt időpontok:
16:28 Bp. Nyugati - 17:28 Zebegény
17:07 Bp. Nyugati - 17:58 Zebegény

A helyszín autóval a 2-es főút, illetve az M2-es autóút folytatásaként a 12-es úton közelíthető meg; egyik útvonal sem fizetős személygépkocsik számára. http://goo.gl/maps/3Vdx5

Jelentkezés

A rendezvényre az alábbi elektronikus űrlap kitöltésével, valamint a részvételi díj átutalásával lehet jelentkezni. 18 éven aluliaktól szülői jóváhagyó nyilatkozatot is kérünk.
A fenti árakból 2014. március 27-ig történő jelentkezés ÉS fizetés esetén 500 Ft kedvezményt adunk. A Magyar Tolkien Társaság bankszámlaszáma, amire az átutalásokat várjuk: 11709002-29900837-00000000 (OTP) (Bármely OTP-fiókban pénztári készpénzbefizetéssel, a fenti számlaszámot bediktálva is fizethetsz.) A közleményben ne felejtsd el feltüntetni a teljes neved, és hogy „TavasziTali"!

Jelentkezési lap: itt >>
18 éven aluliaknak szülői jóváhagyó nyilatkozat: itt >>

Szervezők, elérhetőségek

A rendezvény vezető szervezője: Füzessy Tamás (Ankalimon) +36703896786
A rendezvény főszervezői: Csuzdi Gerda (Mogy), Király Dorottya (Dórie), Mikesy Anna (Éogil), Sági Kiss Dániel (Alew)
Kapcsolat: tavaszitali kukacc tolkien.hu
Fórum topik >> (hamarosan)

facebook esemny

Mindenkit szeretettel várunk!

*

Szálláshelyek Zebegényben:
Az alábbi szálláshelyeken tudtok érdeklődni, ha nem az iskolában akartok megszállni:

Szállásadó

Hol

Távolság a sulitól (m)

Mennyiért (kb, /fő/éj)

Milyen

Kontakt

Magdolna Apartman

Szőnyi utca 16

300

3 000 Ft

*****

http://szallas.hu/magdolna-apartman-zebegeny

Malomkerék Vendégház II.

Kossuth utca 28

450

3500-4000 Ft

****

http://szallas.hu/malomkerek-vendeghaz-ii.-zebegeny

Napraforgó Apartmanház Dunapart

Napraforgó utca 12

500

3500-5000 Ft

****

http://szallas.hu/napraforgo-apartmanhaz-dunapart-zebegeny

Börzsöny Kapuja Vendégház

Bartóky József utca 19.

600

3-4000 Ft

***

http://szallas.hu/borzsony-kapuja-vendeghaz-zebegeny

Holiday Apartman

 

Rózsa utca 13

600

3500-4000 Ft

***

http://szallas.hu/holiday-apartman-zebegeny

DunaKanyar Apartmanház

Rózsa utca 25

650

4 000 Ft

 

http://szallas.hu/dunakanyar-apartmanhaz-zebegeny

Patak Vendégház

Ady Endre utca 3/b.

650

3500-4000 Ft

****

http://szallas.hu/patak-vendeghaz-zebegeny

Judit Apartman

Szőnyi utca 28

650

3750-4000 Ft

***

http://szallas.hu/judit-apartman-zebegeny

Tátika Vendégház

Tátika utca 2197 hrsz.

700

3 500 Ft

***

http://szallas.hu/tatika-vendeghaz-zebegeny

Malomkerék Vendégház I.

Malom utca 21

900

4 000 Ft

***

http://szallas.hu/malomkerek-vendeghaz-i.-zebegeny

Jucus Apartman

Kós Károly út 1.

1100

3 500 Ft

***

http://szallas.hu/jucus-apartman-zebegeny

Varagya Vendégház

Naphegy utca 37.

1100

4 000 Ft

***

http://szallas.hu/varagya-vendeghaz-zebegeny

Utoljára frissítve: csütörtök, 29 május 2014 12:51

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Alkategóriák

Bejelentkezés

Keresés

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére