Költözik a Tolkien.hu

Új tartalomszolgáltatóhoz költözik a Tolkien.hu. Önmagában a költözés nem érinti a portálunk tartalmát illetve külalakját. Azonban szintén a közeljövőben a Fórum is átalakul: egy megbízhatóbb, sokoldalúbb, látványosabb fórum motor biztosítja ezután a legkedveltebb közösségi szolgáltatásunk működését.



A Tolkien.hu, mint intézmény régebbi mint a Magyar Tolkien Társaság. Már évek óta a szegedi OnlineWeb szolgáltató biztosított helyet portálunknak. Eleinte saját szerverünket üzemeltettük náluk, majd amikor ez leselejtezésre került, ők biztosítottak tárhelyet számunkra - amelyért a Társaságnak nem kellett fizetni. Azonban az elmúlt években a felhasználók igényeivel párhuzamosan növekedett a Tolkien.hu és változtak szolgáltatásai, és az ingyenesen biztosított tárhelyen már nem tudjuk tovább elég rugalmasan és megbízhatóan működtetni portálunkat. Ezért a Társaság elnökségének döntése alapján, az egyesület anyagi forrásait felhasználva egy fizetős szolgáltatóhoz költözünk. Reményeink szerint ezzel végre megoldódik számos az üzemeltetéssel kapcsolatos probléma, és a Tolkien.hu elérhetőségében is megszűnnek a zavarok.

Ezúton is szeretnénk megköszönni az OnlineWeb eddigi támogatását, hogy ilyen sokáig önzetlenül támogatták a tolkienita közösség online működését!

A költözéstől függetlenül most jutottunk el oda, hogy az egy évvel ezelőtt bevezetett, és mind a mai napig befejezetlen "Agora" Fórum motor helyett visszatérjünk a korábban használt PhpBB legújabb, 3-as verziójára. Ez az alkalmazás szélesebb szolgáltatási kört biztosít megbízhatóbban. Egyben lehetővé teszi, hogy a fórum kinézetén is frissítsünk, és visszahozzunk néhány régen használt,sokak által kedvelt megjelenési stílust.

A költözés és a Fórum átállítása miatt a következő egy-két hétben kisebb fennakadások előfordulhatnak, de ezeket igyekszünk majd minimalizálni.

Utoljára frissítve: szombat, 12 október 2013 16:28

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Alkategóriák

Bejelentkezés

Keresés

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére