Online beszélgetés A Hobbitról

Sokáig úgy nézett ki, Zsákos Bilbó két részre osztott sztoriját a papírformának megfelelően Peter Jackson rendezi; aztán jött a fantasztikum mexikói pápája, Guillermo del Toro, és átvette a projektet - vele együtt pedig "nyereményét", egy kétéves új-zélandi "nyaralást".
A rajongók szerte a világon már tűkön ülnek, és úgy kapnak minden apró információmorzsa után, mint Gollam az ő Drágaszágáért. A kíváncsiságukat most egy online chat formájában elégítették ki valamelyest, Jackson és del Toro részvételével.

A válaszokból kiderül, hogy A Hobbitot és a jelenleg cím nélküli folytatást (a "klasszikus" trilógiához hasonlóan) egymás után forgatják Új-Zélandon 2010-ben. Az első film 2011. decemberében, a második 2012. decemberében érkezik a filmszínházakba, PG-13-as minősítéssel (13 éven aluliaknak csak szülői felügyelettel ajánlott).

A forgatókönyvek elkészültééig nem tartanak szereplőválogatást, de az biztos, hogy Gandalfot csakis Ian McKellen játszhatja; és felbukkan a mozi(k)ban del Toro kedvenc szörnyetege, Ron Perlman is - az előzetes találgatásokkal ellentétben nem Smaug, a sárkány hangjaként. A filmzenét természetesen Howard Shore komponálja majd.

S hogy miről is fog szólni az a bizonyos, egyelőre cím nélkül árválkodó második film? Guillermo del Toro erről a következőket mondta: "A lényeg, hogy érdekesen kössük össze A Hobbitot A Gyűrű szövetségével, és megerősítsük az öt filmet - mind vizuálisan, mind kozmológiájukban. Van épp elég kihagyott rész és alapanyag az elérhető irodalmi forrásokban, hogy ezt megtehessük. Abban egyeztünk meg, hogy a második filmnek indokoltnak és érzelmileg elég erősnek kell lennie ahhoz, hogy életre hívjuk, és A Hobbitot megpróbáljuk egyetlen mozira korlátozni."

A régi trilógiával kapcsolatos hír, hogy most éppen a három LOTR mozi Blu-ray változatán dolgoznak, ami az idén még biztosan nem kerül a polcokra. És ha már új technológiák: a rendező urak elmondása szerint (még) nem tervezik, hogy 3D-ben forgassák le a két új filmet.

Forrás: Durucz Dávid (moziplussz.hu)

Utoljára frissítve: szombat, 12 október 2013 16:28

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Alkategóriák

Bejelentkezés

Keresés

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére