Ismerkedések

Több
11 éve 11 hónapja #406450 Írta: Nimloss
Nimloss válaszolt a következő témában: Ismerkedések
Sziasztok!

Nos, megérkeztem végre. (Elnézést, de nem sok időt töltök otthon, ide-oda rohangálok. )

Én lennék Nimelloss (inkább csak Nimloss, mivel ez rövidebb és könnyebben megjegyezhető.), egyébként Merkl Orsolyának hívnak, de a tavalyi táborban is volt egy Orsi, ezért gyorsan leszoktattam magam erről a névről, ha MTT-sekkel vagyok körülvéve, szóval valószínűleg nem fogok rá hallgatni, ha valaki utánam kiabál, és Orsinak szólít.

Ez lesz a második táborom, a fentiekből pedig logikusan ki lehet következtetni, hogy a tavalyi volt az első. Voltam TLV-n is, kétszer. Igyekszem minél több programon részt venni, de nem mindig megoldható.

Szeretek írni (több, kevesebb sikerrel), énekelni (de hangom az nincs), rajzolni és zenét hallgatni. Nagyon tudok lelkesedni valamiért, nem tudom, hogy a környezetem ezt pozitív, vagy negatív dologként éli meg, nekem minden esetre jóó. :D

Idén márciusban múltam 15 éves, júniusban ballagtam. Dunakeszin, a Radnótiba fogok menni továbbtanulni, angol-olaszra. Azt hiszem, ennyi lenne, amúgy is kimerült a billentyűzetem. :)

Nem az az erős, aki sosem bukik el, hanem az, aki mindig föl tud állni.

A minden a semmi, és a semmi a minden.

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
11 éve 11 hónapja #406445 Írta: Kincső
Kincső válaszolt a következő témában: Ismerkedések
Sziasztok!
Nos, én átkerültem hozzátok, mivel egy sérülés miatt nem fogok tudni részt venni a táncos csapatban. :(
Ez a csapat volt a másik, amit a jelentkezési lapon megjelöltem, úh. azért örülök, csak annak nem, h. így tábor előtt pár nappal kényszerűségből kellett váltanom. :(
Majd igyekszem elolvasni a topikokat, ha már nem fáj annyira az ülés/állás :P

SZERK. áthozom ide a bemutatkozásomat, picit módosítva :)

10 éve vagyok mtt-s, minden évben voltam táborban is, de mivel ez az időtartam lassanként közelíti az életem felét, még olyan vén nem vagyok (22). :) Az elmúlt 4 táboromban szervezőként (2x csapvez, 1x logisztikus főszervező, 1x programos) vettem részt, ezért örülök most, hogy újra egyszerű táborozó lehetek. :) (Előtte voltam sokat az is, de régen volt...)

Ja, a nevemről annyit, h. a Thilannát túl későn találtam ki, így senki sem szólít azon (a Kincsőt is szeretem, és nem is összekeverhető), de azért szabad próbálkozni, ha az a szimpatikusabb :)

"Civilben" az ELTÉ-n tanulok magyar ill. andragógia BA szakokon, előbbin folklorisztika, utóbbin művelődésszervezés a szakirányom. Nagyon érdekel (és fontosnak tartom) a civil szféra lehetőségeit, ez részben annak köszönhető, h. az "mtt-ben nőttem fel". Az elmúlt tanévet Dániában töltöttem, egy interkulturális tanulással és projektmenedzsmenttel foglalkozó vezetőképzésen - sok tapasztalatot és élményt szereztem. (Lehet majd kérdezgetni, akit érdekel. :) )

Ami a táncos csapatba vitt volna (abszolút holtversenyben volt ezzel a csapattal egyébként), az az, hogy ír szteppelek - már amikor... Dániában pl. nem, és előtte is már évek óta pár hónapot igen, pár hónapot nem. De szeretem, és vissza-visszatér :) Ált. isk. koromban pedig 8 évet néptáncoltam.
Tavaly írórendben voltam (a jelenlévők közül többekkel együtt), meg egyszer KÖMT-ön is, mivel mindkettő jó élmény volt, bízom benne, hogy most is az lesz :) de egyébként bölcs rendbe is ütöttem már az orromat korábban (bár TLV-n "csak" koordinátor/főszervező szoktam lenni, úh. a kategóriafelelősök és a versenyzők ált okosabbak nálam :P ).

"...asztaltalan szó-malaszttal..."

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
11 éve 11 hónapja #406427 Írta: Cueddo
Cueddo válaszolt a következő témában: Ismerkedések
Sziasztok!

Őszintén szólva csöppet meg vagyok illetődve, mert ez lesz a tizedik táborom, és fogalmam sincs, mit írhatnék. Voltam már szervező is épp elégszer, jártam pár évet színiiskolába, játszottam országszerte egy félamatőr-félprofi színtársulatban, vezettem színjátszó-rendet, írtam keretjátékot, voltam rengeteg emtétés rendezvényen, és van jó sok emlékem a hagyományainkról. Remélem, a táborban majd jól meg lehet őket őrizni, és lehet számtalan újat is gyűjtögetni melléjük.

Szeretnék mindenre nyitott lenni majd, ami alkotómunka. És mindenkire nyitottnak lenni, akit ismerek, azokra, akiket meg nem, még sokkal inkább.

Azért jöttem most ebbe a rendbe, mert a sok szereplés és szervezés után különösen vonzott az elmélyült, közös írogatás lehetősége. Még nem tudom, novella, vers, vagy épp fantasy trilógia lesz-e belőle, de minden lehetőséget nyitva hagytam :)

Nap felé tör, amíg csak a Nap áll,
És nem vesz rajtuk erőt a halál.

(Dylan Thomas)

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
11 éve 11 hónapja #406370 Írta: Lior
Lior válaszolt a következő témában: Ismerkedések
Bár szerintem mindenki ismer közületek, azért leírok pár dolgot. :)
Bonácz Ági vagyok, 2-3 elvetemült embernek Lior; anglisztikát tanulok lassan három éve.
Az írórendben Zsodoo-nak fogok (illetve megpróbálok) egyszer-kétszer segíteni; főleg a líra területén mozgok otthonosabban, valószínűleg ezért van az, hogy szeretek röviden és tisztán fogalmazni (az angolszász kultúrában jártasabbaknak elárulom, hogy a 20-as évek Amerikájának kritikai vonulatai nyomán én is legszívesebben három sorban fejezném ki a világmindenséget).
Egyébként cuki vagyok és sokszor fáj a gyomrom.

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

  • Gilgwen
  • Látogató
  • Látogató
12 éve 19 órája #406326 Írta: Gilgwen
Gilgwen válaszolt a következő témában: Ismerkedések
Hu itt is vagyok. Nagyon sokat szemvedtem ezzel amit itt láttok föleg hogy rövid legyek. :D
Varga Eszter vagyok. Falun nagy kertes házban élek állatokkal (amik egyre bővülnek kutya macska nyulak).
Három öcsém van kettővel együtt nőttem fel (kis kor különbséggel) a harmadik most lesz 6 éves.
Most fejeztem be a középiskolát Gödöllőn a Premontrei Szent Norbert Gimnázium, Egyházzenei Szakközépiskola...
Életemben eddig fontos tényezője a zene. Nem vagyok nagy zenei tehetség az inkább a középső öcsém az. Eddig sok hangszeren játszottam hosszabb illetve rövidebb ideig (doromb, furulya, fuvola, gitár, orgona, zongora) és az öcséim hangszerein is tudok egy két dolgot ha úgy van (hegedűn a süss fel napocskát :D és szaxofon). Ezeken kívül két évig jártam Egyházzenei szakra (vagyis tanultam zenetörit egyhenetörit külön gregoriánt népéneket összhang liturgia stb + a gimnáziumi szintű órákkal itt nincs nyelvválasztás angol és latin). Ott hagytam, mivel "két testvér nem fér meg egy csárdában" című történtem volt. Így át mentem a gimnáziumra így is bejártam lyukasóráimba zenei órákra így belekóstoltam karvezbe és népzenei témákba is. Egy picit énekelni is tudok.
Igen négy évig míg középiskolába jártam TVL versenyeken részt vettem mint versenyző. Két Kömtön is voltam és a 2010 nyári táborban részt vettem.
Hu sokat tudok beszélni vagy semmit se ez a kettő jellemző rám. Rettentő sokat írok erről szokok éppen le át a rövidítésekre ennek vannnak fura okai, de ezt megtartatom most magamnak.
Amit még tudni kell rólam az hogy szeretem a latint (nem a táncot de az is jó :D , ha nem a nyelvet) igaz sokkal több egyházit fordítottam mint antikot, de a kedvenc hobbim lett a második nyelvem.
Azt gondolom elég röviden mindent megfogalmaztam és talán még érthető is volt. :roll:
Ha kérdésetek van írjatok.

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
12 éve 6 napja #406173 Írta: Attila
Attila válaszolt a következő témában: Ismerkedések
6. bemutatkozóként akkor én is írok Nektek. Attilának hívnak és nemrég múltam 14 éves - :mrgreen: , Budapesten élek és jelenleg az ELTE-BTK-n vagyok/leszek másodéves ének-zene-karvezetés-magyar szakos hallgató. 13 éve zongorázom és jelenleg én vezetem a társaság kórusát.
Az MTT-ben néhány hónap múlva töltöm be a 6. életévemet. Ezalatt az idő alatt több rendezvényen is lehetett velem találkozni, hol szervezőként, hol résztvevőként. Főszerveztem két MTT születésnapot és egy LEP-et Rabynnal. A tavalyi táborban dalnok rendet, KÖMF-ön és LEP-en pedig zenei foglalkozást vezettem. A különböző segédkezésekből pedig tényleg sok volt: infópultozás, árusítás, állomásvezetés...stb. Ja, és 2010-ben a társaságtól Csavardi(j)at kaptam.
Az idei táborban közösségvezetőként leszek jelen. A kevés jelentkező miatt bár dalnok rendet nem - kivéve ha hirtelen még jelentkeznek hozzánk 10-en, akik mind énekelni szeretnének - fogok vezetni, így velem lesznek majd a különböző közösségi tevékenységek, játékok, csapatépítés, a tábori társasjátékkal kapcsolatos dolgok, illetve a csapatelőadás koordinálása és mesteravatás- és készülés, tele sok-sok mókával és kacagással... :D ...
Többek között fontos rólam tudni, hogy a reggeli első kávé vagy ahogyan Zsodoo mondaná "kávé" előtt képtelen leszek bármilyen normális működésre: "kávéval működő lény vagyok". :D Nagyon szeretek az emberekkel beszélgetni, hallgatni a történeteket, figyelni és segíteni. Talán ez az, ami igazán jellemez, ha bármi olyan történt, akkor hozzám nyugodtan lehet fordulni, és igyekszem segíteni, ha mással nem, azzal, hogy meghallgatlak.
Szeretek zenélni, énekelni, olvasni, írni, mosolyogni, nevetni, harsányan kacagni és egyszerűen emberarcúnak lenni...ez nagyon fontos. Szeretem a művészeteket, a hosszú történeteket, a rövid beszélgetéseket, az elejtett pillantásokat, azokat a parányi dolgokat, amiket csak jó megfigyeléssel lehet észrevenni. Szeretem a különc embereket és hiszem, hogy mindenkiben van valami értékes és érdekes és azt, hogy minden embernek a lelkében dal van.

"And I see they think me and Netti real old. But I don't think us feel old at all. And us so happy. Matter of fact, I think this is the youngest us ever felt." /Alice Walker/

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
12 éve 1 hete #406148 Írta: Estelwen
Estelwen válaszolt a következő témában: Ismerkedések
Jövök éniiis! * beront és irtó nagy káoszt teremt *
No, én lennék Estelwen, civilben Benedetta Sára, de az elôbbire még nem hallgatok, az utóbbira pedig néhány nap elteltével már nem, tehát maradjunk az Estelwennél :) . Tizennégy múltam, ez lesz a második táborom, de errôl a két dologról hajlamos vagyok elfeledkezni :) . Mindenfélét szeretek csinálni, amihez egy pici fantázia kell; olvasni, írni, kreatívkodni - igen nagy lelkesedéssel, kevesebb tehetséggel. A zene is meghatározó része az életemnek, néhány a kedvencek közül: Blind Guardian, Nightwish, Within Temptation, filmzenék, etc.
Néhány TLV versenyt is magam mögött tudhatok, és (természetesen) igyekszem a Társaság minél több programján jelen lenni. Hajlamos vagyok a pörgésre (aki még nem ismer, az majd megtanulja... úgyhogy elôre is reszkessen!), és ugye felesleges mondanom, hogy rajongok Tolkienért, illetve a fantasyért...
Azt hiszem, ennyi lenne... Ha majd még eszembe jut valami, hozzábiggyesztem :)

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

  • Zsodoo
  • Látogató
  • Látogató
12 éve 1 hete #406111 Írta: Zsodoo
Zsodoo válaszolt a következő témában: Ismerkedések
Akkor én is megejtem a bemutatkozást: Zsodoo vagyok, civilben Szász Zsombor, és Dunakeszin élek (egy nagyon kajacentrikus kutyával). Lassan 5 éve vagyok MTT-közelben, 2008-ban voltam először táborban és ez a harmadik táborom, amelyben szervezőként tevékenykedem. Veterán TLV-s is vagyok, hol versenyzőként, hol kategóriafelelősként tűntem föl. Ebből következtethető, hogy érdekel a tolkieni világ, voltam bölcs rendben is, de nem áll tőlem messze a zene sem: 10 éve zongorázok (in progress) és némi szolfézs is megragadt tanulmányaimból. Idén azonban az író foglalkozásokat fogom vezetni; alapvetően elkötelezettnek érzem magam az irodalom és a kreatív írás mellett, nem mellesleg, számtalan írórend tagja voltam különböző MTT-s rendezvényeken. Körülbelül a társaság fele fog az én irányításommal alkotni és keményen dolgozni, brace yourselves!* ;) Sok-sok feladat és játék által remélem, az elvárt színvonalat tudjuk hozni ezúttal is.

Már csak 16 nap! :)

Zsodoo

*részletek később

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

  • Alustriel
  • Látogató
  • Látogató
12 éve 1 hete #406093 Írta: Alustriel
Alustriel válaszolt a következő témában: Ismerkedések
Én Alustriel vagyok, civilben Szilvia néven futok, 20 éves vagyok, épp várok arra, hogy felvegyenek az egyetemre. 1 éve érettségiztem, elvégeztem egy OKJ-s képzést - júniusban családpedagógiai mentor lett belőlem. Egyébként nagyon szeretem a zenét, bárhova megyek, mindig szól valami. Szeretek olvasni, kreatívkodni, főleg gyöngyöt fűzni, zsugorkázni és süthető gyurmából alkotni vicces dolgokat. Jah és imádok írni. Ezen kívül sokat beszélek, és hajlamos vagyok megfeledkezni magamról. :D Imádom a sorozatokat. Meg a fantasyt. Tolkient, Salvatoret stb... Jah és imádom a vámpíros sorozatokat, filmeket és könyveket. Leszámítva azt a vígjátékot, amit Alkonyatnak neveznek... :D
De azt hiszem ennyi elég is... :) Ha kérdésetek van, írjatok.

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
12 éve 1 hete #406086 Írta: Sil
Sil válaszolt a következő témában: Ismerkedések
Sil vagyok, lassan 34 éves, közgazdász. Alapból bajai, de most már több mint fél éve komáromi lakos. Egy malomipari cégnél dolgozom kontrollerként. Az MTT-nek én is alapító tagja vagyok. 12 éves korom óta vagyok Tolkien- és a Star Trek-függő, gyakorlatilag ugyanaz fogott meg mindkettőben: a részletesen kidolgozott világ és a morális háttér. Ezenkívül még Sherlock Holmes-rajongó is vagyok, különös tekintettel az új BBC-sorozatra (Benedict Cumberbatch pedig a kedvenc színészem). Kedvenc együttesem a Blind Guardian, gondolom, őket itt nem kell bemutatni. Szeretek olvasni, kreatívkodni (ez többnyire gyöngyfűzésben merül ki), és sütiket is szoktam sütni. ;)
Amit nem tudok: énekelni, zenélni, verset vagy novellát írni, színészkedni, táncolni meg hasonlók... (Hát izé, az a helyzet, hogy ezt a csapatot kizárásos alapon jelöltem meg kb fele-fele arányban a látványteremtőkkel, mert az idei táborban nem találtam sajnos olyan csapatot, ami úgy igazán egyértelműen "nekem való" lett volna, bölcs rendben viszont voltam már párszor. Ezt az új csapat/rend hibrid dolgot meg egyelőre nem tudom hova tenni, úgyhogy várakozó állásponton vagyok, remélem, működni fog.)

Noldor, blood is on your hands
Tears unnumbered
You will shed and dwell in pain

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
12 éve 1 hete #406080 Írta: Léli
Léli válaszolt a következő témában: Ismerkedések
Noszóval akkor kéremszépen! :) Tegnap is akartam írni már ide, de tekintettel arra, hogy késő este értem haza, ezért inkább áttettem ezt mára. A Magamról írni című önálló estünket hallják... izé, látják... vagyis olvassák.
Tök meglepő módon Léli vagyok. Aki nem ismerne (van ilyen?) civilben Zsuzsa, de maradjunk a Lélinél. Huszonőőőő... 7 leszek nem sokkal Tábor után. Már több, mint 1 éve dolgozom, akit érdekel, hogy mit, kérdezze meg személyesen tőlem, vagy olyantól, aki már tudja :) Tanulmányaimra nézve gazdaságinformatikát végeztem a Szegedi Tudományegyetemen. Az életem igen meghatározó része a Star Trek pici korom óta, szóval ebben a témában lehet velem beszélgetni sokat :) Hiszem, hogy a Star Trek egy olyan dolog, ami jóra tanít és nevel (tolerancia, önfeláldozás, a békés megoldások keresése, felelősségvállalás), és éppen ezért az unokahúgommal 6 éves korában már nézettem Star Treket, és rendkívül boldog vagyok tőle, hogy tetszik neki. Én hiszek benne, hogy az egy olyan világot mutat be, ahová az emberiség egyszer akár eljuthat, amivé fejlődhetünk. Legalábbis nagyon jó lenne. Aki nem ismeri a Star Treket, az remélem, ez után majd megismerkedik vele :D
Az MTT-nek az egyik (akkor még nem nagykorú) alapító tagja vagyok, habár az egyetem alatt kissé passzív állományba vonultam, de azóta bumerángot játszom (visszatértem, és jól kupán vágtam pár embert. Ja, nem :D csak visszatértem ^^ ). Pénzügyi dolgokban szoktam az embereknek segíteni, mert ahhoz van érzékem.
Dolgok, amiket még szeretek: Sherlock Holmes (beleértve az új BBC-s sorozatot), Agatha Christie, Harry Potter, Dragonlance, Szupercsapat, Salvatore.
Dolgok, amiket még szeretek csinálni: fényképezés, írás, kung fu, színdarab rendezés, éneklés, sütés, puzzle kirakás.
Ha esetleg néha azt veszitek észre, hogy kissé ambivalens személyiség vagyok, akkor ne lepődjetek meg a dolgon, igazatok van :)
Kérdéseket szívesen fogadok, jó esetben még választ is adok :)

"Az igazság pusztán nézőpont kérdése."

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
12 éve 1 hete #406025 Írta: Attila
Ismerkedések téma létrehozva Attila által
Kedves Bárdok!

Ezt a topikot arra szánnánk, hogy mindenki bemutatkozhasson. Bár sokunknak nem ez lesz az első tábora, azonban biztos akadnak olyanok, akik még nem ismerik a másikat, vagy nem voltak még velük soha egy népben/családban/rendben - nekem vannak pl. ilyenek :D -, ezért szeretném, ha mindenki írna magáról pár mondatot. :)

"And I see they think me and Netti real old. But I don't think us feel old at all. And us so happy. Matter of fact, I think this is the youngest us ever felt." /Alice Walker/

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Moderátorok: GandalfAlew
Oldalmegjelenítési idő: 0.176 másodperc

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére