Tolkien Konferencia 2015 - Felhívás

A Magyar Tolkien Társaság és a Pázmány Péter Katolikus Egyetem nemzetközi tudományos konferenciát szervez J. R. R. Tolkien íróhoz és műveihez kapcsolódóan: Egyén, közösség, társadalom témakörben. A konferencia tervezett időpontja, helyszíne: 2015. szeptember 3-4., Budapest.

 

A friss információkat és részletes programot tartalmazó új cikk ide kattintva érhető el.

 

(Click here for the English version of this article.)

A soron következő, immár ötödik magyarországi Tolkien-konferencia fő témája a Tolkien-életmű közösségi és társadalmi vonatkozásainak vizsgálata, különös tekintettel az egyén közösségben betöltött szerepére a tolkieni részszövegek, illetve a teljes mitológiai rendszer irodalmi és kulturális összefüggéseiben, valamint a tolkieni társadalom/társadalmak etikai és értékrendszerbeli dimenzióira, akár filozófiai/teológiai, akár irodalomelméleti vonatkozásban, akár az értelmezési keretek tekintetében. Természetesen minden, a témához csak lazán kapcsolódó előadás-javaslatot szívesen fogadunk.

Célunk, hogy minél tágabb oktatói-kutatói-hallgatói réteg számára teremtsünk fórumot és publikációs lehetőséget, továbbmozdítva ezzel a Magyarországon és Európában is egyre gazdagabb Tolkien-kutatást.

A szervezőbizottság előadók jelentkezését várja a magyar felsőoktatás és tudományos élet legszélesebb köréből, különös tekintettel a fiatal kutatókra, egyetemi és doktorandusz hallgatókra. A konferencia előadásaiból tanulmánykötet megjelentetését is tervezzük.

Kérjük, hogy javasolt (20 perces) előadásának 250–300 szavas kivonatát 2015. április 3-ig juttassa el a konferencia hivatalos e-mail címére: konferencia/kukac/tolkien/pont/hu.
A konferenciára angol és magyar nyelvű előadásokat is várunk.

A felhívás pdf formátumban is letölthető magyarul és angolul.

Utoljára frissítve: csütörtök, 06 augusztus 2015 17:24

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Alkategóriák

Bejelentkezés

Keresés

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére