Born of Hope - egy elfeledett film

Az egy órásra tervezett film a dúnadanok népének bemutatására összpontosít, külön kiemelve Arathorn és Gilraen történetét, akik – mint tudjuk – Aragorn szülei. Jobban megismerhetjük majd a dúnadanokat, az örökséget, amit őseik révén cipelnek.

 

A munkálatok már 2006 óta tartanak, és a hivatalos honlapon megtekinthető videók arról árulkodnak, az alkotók profi munkát végeznek.
Érdekesség, hogy a film készítői bátran belenyúlnak Tolkien világába, hiszen a fontosabb karakterek mellé kitaláltak egy-két új szereplőt is, hogy színesítsék a történetet. Ilyen például Elgarain, Dirhaborn, vagy Halbaron, akikről majd a film révén fogjuk megtudni, hogyan is épülnek be Középfölde történelmébe.

A film rendezője Kate Madison, a főbb szerepekben pedig itt is az angol színjátszás és filmművészet kevésbé ismert tagjait láthatjuk majd. Arathornt Christopher Dane, hitvesét, Gilraent pedig Beth Aynsley játssza, aki már a fiatalabb generációt képviseli. Az eredetileg nem tolkieni szereplők közül Elgaraint a rendező Kate Madison formálja meg, míg Dirhaborn szerepében a tehetséges színpadi színészként számon tartott Danny George bizonyíthat.

Mivel non-profit alkotásokról van szó, egyik filmtől se várjuk azt, hogy bármilyen tekintetben A Gyűrűk Ura nyomdokaiba léphet, de nem is az a céljuk. Csupán az, hogy örömet szerezzenek a világ számtalan Tolkien-rajongójának, és visszaadják azt a hangulatot, amely Középfölde történeteit jellemzi. Ezzel együtt én úgy gondolom, elsősorban a külsőségekből ítélve, hogy mindkét alkotás a körülményekhez képest meglehetősen színvonalas lesz, és elszórakoztat minket addig, amíg végre el nem készül a várva várt A hobbit.

Forrás: fictionkult.hu
Írta: RV

További linkek a témában:
http://www.bornofhope.com
http://www.theonering.net/torwp/2008/09/14/29796-fan-film-born-of-hope-news/
http://www.imdb.com/title/tt1301303/
http://www.youtube.com/watch?v=KCbvXx7SiTY

 

Mentés

Utoljára frissítve: csütörtök, 01 augusztus 2019 10:24

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Alkategóriák

Bejelentkezés

Keresés

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére