Tolkien nap 2022

Ebben a cikkben találtok segítséget a Microsoft Teams és a Discord használatához.

Discord

A Discord szervert a meghívóra kattintva éred el, amit a linkekről szóló cikkben találsz (aminek az elérhetőségét e-mailben kaptad meg).

A szóbeli beszélgetés hallgatásához elég megadnod egy nevet a belépésnél, de érdemes regisztrálni (gyors és egyszerű), mert a szöveges csatornákra csak úgy tudsz majd írni. (Persze bejelentkezhetsz korábbi regisztrációval is, de akkor ezt már úgyis tudod.)

Csatlakozhatsz számítógépen böngészőben, de letöltheted a telefonos vagy asztali alkalmazást is.

Belépés után bal szélen (telefonon a bal fölső menüikonra nyomva) tudsz váltani a szöveges csatornák között, és az éppen nézett szöveges csatorna mellett párhuzamosan be tudsz kapcsolódni egy hangos csatornára is.

A hangcsatornára való csatlakozáshoz csak kattints a nevére. Ezután váltogathatsz tovább a szöveges csatornák között, a hangcsatornán bennmaradsz mindaddig, amíg ki nem lépsz a csatornalista alján megjelenő telefonkagyló gombbal, vagy át nem lépsz egy másik hangcsatornára. A mikrofont és hangszórót (böngészőben) a csatornalista alján (még a telefonkagylónál is lejjebb) megjelenő gommbbal tudod kapcsolgatni. A hangcsatornákon korlátozott mértékben videó- illetve képernyőmegosztásra is van lehetőség.

 Microsoft Teams

A rendezvény online előadásainak és programjainak fő platformja a Microsoft Teams lesz. A rajta zajló beszélgetésekbe, videóhívásokba csatlakozhatsz böngésző használatával is, de érdemes letölteni az asztali alkalmazást, mert például csak ott látod egyszerre sok résztvevő videóképét, ahelyett, hogy mindig csak az aktuális beszélőt látnád. Ha mobiltelefont használnál, arra is van letölthető alkalmazás.

Attól függően, hogy korábban vettél-e részt MTT-s Teams programon, az alábbi két e-mail valamelyikét kaptad meg a rendezvény előtt:

  1. A "A Microsoft Teamsben vendégként hozzá lett adva a(z) Magyar Tolkien Társaság bérlőhöz" (vagy angolul: „You have been added as a guest to Magyar Tolkien Társaság in Microsoft Teams”) tárgyú levélben a nagy kék „A Microsoft Teams megnyitása” gombra kell kattintani. Ezután, ha van már a regisztrációkor megadott e-mail címedhez Microsoft-fiókod, akkor annak a jelszavával tudsz bejelentkezni. Ha nincs, akkor meg kell adnod egy jelszót, be kell írnod egy következő e-mailben kapott azonosító kódot, végül pedig rá kell kattintanod az „Elfogadás” (vagy angolul: „Accept”) gombra.
  1. Amennyiben korábban már részt vettél más MTT-s online programon a Teamsen, akkor a "Tolkien Nap 2022 - Másodkori Mulatság" ccsoporthoz való csatlakozásról küld a rendszer értesítést. Az ebben szereplő linkeken lehet elérni a Teams csoportot, de ezek a hozzáférések csak akkor fognak működni, ha azzal az e-mail címmel lépsz be, amelyet a korábbi programjainkon és a mostani regisztrációdnál is megadtál.

Javasoljuk, hogy az első belépést ne hagyd a hétvégére, hanem tedd meg péntek estig, hogy ha bármilyen probléma merül fel, tudj segítséget kérni.

Fontos: ha ezen a képernyőn megkérdezi a nevedet, akkor NE ADD MEG: ha így lépsz be, akkor nem használod a regisztrációdat, és ez gondokat okozhat: néhány funkció nem lesz elérhető számodra. Helyette kattints az alul található „jelentkezzen be” linkre, vagy töltsd le az asztali alkalmazást!

 

Ha elakadsz vagy további technikai kérdéseid adódnak, írj a tolkiennap@tolkien.hu címre vagy a Discord #help csatornájára!

 

>>>>>> Vissza a Tolkien Nap főoldalára <<<<<<

onkentes felirat 01

 

Bejelentkezés

Keresés

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére