Belépés az MTT-be

A Magyar Tolkien Társaság a tolkieni életművet és értékeket tisztelők hivatalos egyesülete és egyben laza közössége. A rendezvényeinken, tevékenységünkben való részvételnek nem feltétele a formális tagság. Azok számára, akik munkánkat komolyan támogatják, részt szeretnének venni az egyesület döntéshozatalában, illetve szeretnének díjkedvezményben részesülni a programjainkon, több különböző szintű tagsági formát ajánlunk.

 

A közösségünk, illetve a tevékenységeink részévé könnyen válhatsz csupán azáltal is, ha eljössz a programokra, találkozókra. Ha szeretnél belépni az egyesületbe, azaz hivatalosan csatlakozni, egyesületi taggá válni, akkor több lehetőséged is van. Az alábbiakban az ezek közötti eligazodáshoz nyújtunk némi segítséget. Ha döntöttél, olvasd el a belépési nyilatkozatokhoz mellékelt szabályokat is. Kérdéseidre szívesen válaszolunk az info kukac tolkien pont hu címen.

A Társaság alapdokumentumai:
Alapszabály >>>
Szervezezési Szabályzat >>>
Manifesztum >>>

 

Tagsági formák

„Szimpatikus a Társaság, érdeklődöm a programok iránt, aztán majd meglátjuk”

Ha kifejeznéd szimpátiádat, kipróbálnád a tagságot komolyabb elköteleződés nélkül, akkor a támogató tagi formát ajánljuk figyelmedbe. Ez a tagsági forma nem jár kötelezettségekkel, és tizennégy éves kor fölött bárki előtt nyitva áll. Szavazati jog nélkül részt vehetsz az egyesület hivatalos fórumain, információkat kapsz a közösséget érintő ügyekről. Támogató tagként nem kell tagdíjat fizetned, és programjainkon 5% kedvezményt kapsz a részvételi díjból.

Ha egy naptári évben legalább 20 000 Ft (vagy az első negyedév során 15 000 Ft) adományt adsz a Társaságnak, az 5% helyett legalább 20% kedvezményre leszel jogosult a részvételi díjból minden programunkon az adott év végéig.

Belépési kérelem támogató tagok számára >>>

 

„Önkéntes munkával is szeretném támogatni a Társaság céljait”

Társaságunk nonprofit, a tagok önkéntes munkájával működő civil szervezet. A közreműködő tagság közepes, személyes aktivitásra is kiterjedő elkötelezettséget jelent: ennél a tagsági formánál a támogató tagsággal járó minimális bevonódás és informálódás mellett a rendezvények, programok szervezésében, illetve lebonyolításában is elvárjuk a részvételedet. Ezzel összhangban ennek a tagsági formának előfeltétele, hogy legalább egy rendezvényünkön szervezőként vagy helyszíni segítőként részt vegyél az önkéntes munkában. Közreműködő tagként akár vezető szervezője is lehetsz rendezvényeinknek, programjainknak. Közreműködő tagként nem kell tagdíjat fizetned, és programjainkon 5% kedvezményt kapsz a részvételi díjból.

Ha egy naptári évben legalább 20 000 Ft (vagy az első negyedév során 15 000 Ft) adományt adsz a Társaságnak, az 5% helyett legalább 20% kedvezményre leszel jogosult a részvételi díjból minden programunkon az adott év végéig.

Belépési kérelem közreműködő tagok számára >>>

 

"Nagyon komolyan gondolom, és a fontos döntésekben is részt szeretnék venni"

Szervezeti taggá az válhat, aki nemcsak a rendezvények, programok szervezésében történő közreműködéssel támogatja az egyesület céljainak megvalósulását, hanem kötelezettséget vállal az egyesület szervezeti életében (közgyűléseken, tisztségviselő-választásokon; szakmai, gazdasági, illetve közösségi döntésekben) való részvételre is. Ezt nem pusztán a jövőre nézve kell vállalni: a szervezeti tagságnak az önkéntes munka mellett előfeltétele az is, hogy még a tagsági kérelem benyújtása előtt részt vegyél egy Közgyűlésünkön. Szervezeti tagként az előző két tagsági formánál leírt részvételi és információ-hozzáférési jogosultságok és szervezés-vezetési lehetőség mellett szavazhatsz a Közgyűlésen, és megválasztható leszel a Társaság bármely tisztségére (az Elnökség vagy a Felügyelő Bizottság tagjának) is. A szervezeti tagoknak a negyedéves tagdíj egységesen 5 000 Ft (egész évre előre kifizetve 15 000 Ft). Programjainkon legalább 20% kedvezményt kapsz a részvételi díjból.

Belépési kérelem szervezeti tagok számára >>>


Természetesen tagsági formától függetlenül minden tagot szívesen látunk a Közgyűlésen és a programjainkon.

A tagsági jogviszony létrejötte

A belépéshez töltsd le, töltsd ki és írd alá a tagsági formádnak megfelelő belépési kérelmet, majd juttasd el a Társaság tisztségviselőihez. Ennek legbiztosabb módja, ha elküldöd postán a Társaság hivatalos címére (Magyar Tolkien Társaság, 1046. Budapest, Pöltenberg Ernő utca 25. 1/1.), de néha gyorsabb, ha személyesen adod át valamelyik tisztségviselőnek (az Elnökség, a Felügyelő Bizottság vagy a Titkárság egy tagjának).

A belépési kérelem elektronikusan kitöltve és hitelesítve is beküldhető az MTT hivatalos e-mail címére (mtt[kukac]tolkien.hu), de ebben a formában kizárólag úgy tudjuk elfogadni, ha a magyar jogszabályoknak megfelelő minősített elektronikus aláírással vagy olyan fokozott biztonságú aláírással van ellátva, amely alapjául szolgáló tanúsítvány egy független külső tanúsító szervezet által a kérelem benyújtójának azonosításával került kiadásra.

A hitelesítésre használhatod az AVDH-szolgáltatást Ügyfélkapus azonosítással (ld. https://ugyintezes.magyarorszag.hu/szolgaltatasok/avdh.html). Fontos, hogy a hitelesítés után már semmit ne módosíts a fájlon, mert akkor a hitelesítés érvényét veszti! Az AVDH-megoldás esetén a lap alján lévő aláírásmező üresen marad, de ez nem baj, a kérelem így is érvényes, ha a hitelesítés rendben van.

Közreműködő vagy szervezeti tagnak csak akkor jelentkezz, ha megfelelsz az előfeltételeknek!

Hivatalos tagsági jogviszonyod csak tizennégy éves kor fölött lehet (de a közösségben szívesen látunk addig is), tizennégy és tizennyolc éves kor között pedig a kérelemhez szükséges a törvényes képviselőd hozzájárulása is.

A belépési kérelem beérkezése után az Elnökségnek kell döntenie a tagfelvételről, ez beletelhet némi időbe. A tagsági jogviszonyod létrejöttéről a belépési kérelmen megadott hivatalos e-mail címedre küldött levélben fogunk értesíteni. Kérjük, szervezeti tagság esetén a felvétel után minél hamarabb fizesd be az első tagdíjadat!

 

Tagsági forma váltása

Fontos tudni, hogy minden tagsági forma átjárható a többi felé. A tagsági formák közötti váltás folyamata majdnem ugyanolyan, mint a belépésé: az egyetlen különbség, hogy nem belépési kérelmet, hanem tagsági forma váltási kérelmet kell kitölteni. Egyébként ugyanúgy meg kell felelni a választott tagsági formára vonatkozó előfeltételeknek, és a váltás negyedévében már az új tagsági formának megfelelően kell vagy nem kell tagdíjat fizetni. (Tehát a befizetések és kedvezmények szempontjából semmiképpen nem érdemes olyan évben tagsági formát váltani, amelyben már fizettetek tagdíjat, illetve tagi adományt, hiszen a két különböző típusú befizetés nem átértelmezhető egymásba, nem adódik össze.)

Támogató tagsági formára váltási kérelem >>

Közreműködő tagsági formára váltási kérelem >>>

Szervezeti tagsági formára váltási kérelem >>>

 

Tagdíjfizetés

A tagdíjadat a ritka készpénzfizetési alkalmaktól eltekintve általában banki átutalással tudod befizetni. Az utaláshoz szükséges adatok:
Számlatulajdonos: Magyar Tolkien Társaság
Számlaszám: 10918001-00000091-16610002
A közleményben mindenképp szerepeljen a neved, és hogy melyik időszakra (negyedévre vagy évre) fizeted be a tagdíjat (pl. Gipsz Jakab, 2017/2. n.é.).

Közvetlen banki pénztári befizetésre nincs lehetőség!

A tagdíj összege szervezeti tagok számára negyedévente 5 000 Ft. (A többi tagsági formában nincs tagdíj.) Lehetőség van az egész évre egy összegben is befizetni a tagdíjat - sőt, ha még az első negyedév során (vagyis március végéig) egy összegben befizeted az egész éves tagdíjadat, abból 25% kedvezményt kaphatsz (vagyis 20 000 Ft helyett 15 000 Ft tagdíjat kell csak fizetned). Ezzel a kedvezménnyel nem kötelező élni. A negyedéves tagdíjat mindig legkésőbb az adott negyedév végéig be kell fizetni.

 

Tagi adományok

Az MTT az Alapszabályban meghatározott közhasznú céljainak elérése érdekében általános adománygyűjtést folytat. Az adományozás önkéntes, nagyon hálásak vagyunk érte tagoknak és nem tagoknak egyaránt. Emellett viszont fontos tudni, hogy a közreműködő és támogató tagok a szervezeti tagok éves tagdíjával azonos összegű (vagyis adott év első negyedévében fizetve 15 000 Ft, a továbbiakban bármikor fizetve 20 000 Ft) adományozás után az adott évre a szervezeti tagokkal azonos tagi díjkedvezmény igénybevételére lesznek jogosultak programjaink és kiadványaink árából.

Tagi adományt bármikor befizethetsz, de a tagi adományhoz kapcsolódó díjkedvezményed csak onnantól fogva él, hogy az adott naptári éven belül már legalább az éves tagdíjnak megfelelő összeget adományoztál (a fenti "kedvezménytől" eltekintve ez független attól, hogy ezt az év mely szakában teszed), tehát érdemes ezt minél hamarabb, lehetőleg egy összegben megtenni. (Nyilván csak akkor, ha meg akarod tenni egyáltalán.) A díjkedvezmény mindig csak az adott naptári évre érvényes, és minden évben a korábbiaktól függetlenül eldöntheted, szeretnél-e élni ezzel a lehetőséggel.

Az adományokat az MTT főszámlájára lehet befizetni banki átutalással:
Számlatulajdonos: Magyar Tolkien Társaság
Számlaszám: 10918001-00000091-16610002
A közleményben mindenképp szerepeljen a neved, és az, hogy "tagi adomány".

Közvetlen banki pénztári befizetésre nincs lehetőség!

 

Utoljára frissítve: kedd, 16 január 2024 19:10

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Bejelentkezés

Keresés

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére