Részletesen a szállásról, étkezésről, utazásról és a járványügyi helyzettel kapcsolatos intézkedésekről

Bővebben a szállásokról, étkezésről és járványügyi intézkedésekről. 

Fejléc3 kisebb

Részletesen a szállásról, étkezésről, utazásról és a járványügyi helyzettel kapcsolatos intézkedésekről

 

Jelentkezés indulása

A jelentkezés előreláthatólag május elején fog indulni, de mindenképpen szólni fogunk itt a honlapon, a Facebook csoportunkban és azokat, akik előre jelezték hogy értedklődnek, e-mailben is értesítjük. 

 

Szállás

Idén két szállástípus közül lehet választani.

  • normál szoba (5-7 fő/szoba), egy házban 3 ilyen szoba található
  • háromágyas szoba (szobánként 9000 Ft felár! - tehát ha hárman vagytok egy ilyen szobában, akkor ez fejenként 3000 Ft felárat jelent a tábor teljes hosszára), egy házban egy ilyen található

Minden ház rendelkezik saját vizesblokkal (két mosdó és két zuhanyzó).
Az idei évben a helyszín adottságai miatt sátrazásra sajnos nincsen lehetőség a táborhelyen.

A szállástípusokat a jelentkezési sorrendben töltjük fel!

A három ágyas szobásokat külön értesítjük a végleges tábordíjukról (mely a szoba létszámától is függ). Fontos információ: a háromágyas szobák ugyanazon épületekben helyezkednek el, mint a normál szobák, külön fürdőszobájuk, konyhájuk nincsen.

 

Étkezés

A tábor során napi két meleg (ebéd és vacsora) és egy hideg (reggeli) étkezést biztosítunk, melyeket minden nap gyümölcs egészít ki.

Idén is többféle menüből lehet választani:

  • normál
  • vegetáriánus
  • gluténmentes
  • laktózmentes
  • egyéb speciális igény - a jelentkezési lapon megadható

A speciális étkezési igényű táborozókkal külön is felvesszük a kapcsolatot a menü egyeztetése céljából.  A konyhát ebben az évben nem mi üzemeltetjük, ezért fokozottan kérjük, hogy csak az éljen a speciális étkezési igénnyel, akinek erre egészségügyi oka van, mert nem biztos, hogy a helyszín tudja biztosítani az egyéni kívánalmakat. 

Figyelem! A menüváltásra csak előzetesen van lehetőség, a táborban már nincs!

A tábori büfénkben kávé, tea, gyümölcslé, édes és sós rágcsálni való várja majd a táborlakókat, ne felejtsd otthon a pénztárcádat!

 

Utazás

Idén is szervezünk közös buszos utazást a Budapestről indulók ill. oda érkezők számára. Ennek ára utanként 3000 Ft. Az utazást legkésőbb július 10-ig lehet igényelni, esetleg lemondani! 

 

Tábordíjak, kedvezmények

A tábor alapdíja az idei évben 69.000 Ft, melyből számos kedvezményt teszünk elérhetővé.

Az előjelentkezési időszakban (2021. június 19-ig) az alapdíjból 4.000 Ft kedvezményt adunk minden jelentkezőnek! 

Gyerekkedvezmény: Idén az előjelentkezési alapdíjból (65.000 Ft) 30% kedvezménnyel várjuk azokat a táborozókat, akik már betöltötték a 3. életévüket, de még nem töltötték be a 10.-et, és nem kívánnak önállóan részt venni műhelyben, csapatban (ennek feltétele hogy a felnőtt korú kísérőjével legyen egy csapatban, műhely időben pedig a gyermekek számára fenntartott műhelyben). Kérjük a több gyermekkel érkező családokat hogy amennyiben gondot okoz nekik a tábordíj kifizetése, vegyék fel velünk a kapcsolatot a tabor@tolkien.hu címen! 

Elsőtáborozó kedvezmény: Ha még sosem táboroztál velünk, az előjelentkezési alapdíj 10%-át elengedjük!

A kedvezmények közül a gyermekkedvezmény idén nem vonható össze az elsőtáborozóival. Az előjelentkezési időszak után a kedvezményeket a csökkentett alapdíj alapján számoljuk.

A korábbi évekhez hasonlóan a kedvezményekről le is lehet mondani, hogy azt felajánlhassuk olyanoknak, akik támogatás nélkül nem tudnának részt venni a Táborban. Az így felszabadult összegre szociális támogatást lehet kérni a jelentkezési lapon - természetesen indoklással.

Az MTT tagoknak pedig természetesen biztosítjuk a szokásos kedvezményeket az alapdíjból. Ha szeretnél többet megtudni a tagsági formákról, katt ide!

A törvényes képviselő nélkül érkező 18 év alatti táborozó köteles a részvételéhez a törvényes képviselője írásos jóváhagyását a szervezőknek előzetesen eljuttatni, és azt a táborban személyesen is átadni, enélkül nem vehet részt a rendezvényen. 14 év alatti gyermeknél a törvényes képviselő köteles megjelölni egy nagykorú, táborban részt vevő személyt is, aki a gyermekéért a tábor ideje alatt felelős lesz.  

 

Fontos információk a COVID-19 koronavírussal kapcsolatban

Az idei tábor kapcsán a koronavírus járvány miatt mindenféle eshetőségre fel kell készülnünk.

Mi úgy tervezzük, hogy lesz tábor, ezen dolgozunk, és nagyon bízunk benne, hogy meg tudjuk tartani. Idén sem sokkal könnyebb a helyzet, ezért türelmet és megértést kérünk tőletek. Kérdezzetek bátran (tabor@tolkien.hu, facebook esemény), válaszolni fogunk.

Jelen helyzetben a legfontosabb az, hogy mindenki biztonságban és egészségben legyen. Ezért ha azt látjuk június közepén, hogy ezek bármelyike nem lenne biztosított a táborban - mert olyan a járványhelyzet, vagy nem lehet ekkora számú tábort tartani, vagy bármi más olyan okból, ami összefügg a koronavírus helyzettel - akkor nagyon szomorú szívvel, de le fogjuk mondani a tábort.

Ebben az esetben tehát, ha a koronavírus veszélyhelyzet közbeszól és a tábor elmarad, akkor minden addig befizetett pénzt vissza fogunk utalni a jelentkezőknek. Ehhez szükségünk van arra, hogy a jelentkezési lapon adjátok meg azt a bankszámlaszámot és nevet, ahova a pénzt vissza tudjuk utalni nektek.

A tábor idején a COVID-19 járványhoz kapcsolódó aktuális szabályokhoz igazodva további (pl. oltottság, a védettség orvosi feltételei, védettségi igazolvány, korábbi fertőzöttség, vírus tesztelés, stb.) részvételi korlátok lehetnek érvényesek. Ezekről a jelentkezőket a lehető legkorábban értesíteni fogjuk. Amennyiben valaki a jelentkezés idején még nem ismert előfeltétel hiánya miatt nem vehet részt a táborban, akkor a korábbi befizetéseit teljes körűen visszatérítjük!

 

Fizetési határidők

1. részlet: a jelentkezési lap elküldésétől számított 3 munkanapon belül, online bankkártyás fizetéssel, vagy átutalással (5000 Ft)

2. részlet: 2021. június 19-ig 15000 Ft (vagy a maradék tábordíj ha az ennél kevesebb) 

3. részlet: 2021. július 15-ig 25.000 Ft (vagy a maradék tábordíj ha az ennél kevesebb) 

4. részlet: 2021. augusztus 15-ig a maradék tábordíj

A tábordíj fizethető online bankkártyás fizetéssel a www.tolkien.hu honlapon keresztül, banki átutalással a jelentkezéstől számított 3 napon belül. A SZÉP kártyával történő fizetés az idei évben korlátozott, lásd lejjebb.

 

Fizetés banki átutalással

Arra kérünk mindenkit, hogy idén kivételesen június 15-e előtt semmiképp ne fizessétek be előre a 2-4. részletet, csak az 5000 Ft-os első részletet.  Ez megkönnyíti számunkra a visszautalás körüli logisztikai teendőket.

Június 15-e után, ha jelezzük hogy lesz tábor, akkor nagyon kérünk titeket, hogy mindenképpen fizessétek be a második részletet határidőben, majd a júliusi határidőig harmadikat is.

A tábordíj harmadik részletével való késedelem a 4.000 Ft előjelentkezési kedvezmény elvesztésével jár!

A bankszámlaszám, ahova a részvételi díj befizetést várjuk:

Magyar Tolkien Társaság

10918001-00000091-16610002

Közlemény: teljes polgári név+tábordíj részlet (pl. Nagyszikládi Matilda 2. részlet)

 

Fizetés Széchenyi Pihenőkártyával

Az idei évben a tábordíjnak csak egy részét lehetséges SZÉP kártyával fizetni, a jó hír, hogy ehhez már mindhárom kibocsátó (OTP, K&H és MKB) kártyáját használhatjátok. OTP kártyák esetében elsődlegesen előleg fizetéssel, közvetlenül a táborhelynek, a K&H és MKB kártyák esetében a helyszínen lehet fizetni a táborköltség egy részét. Kérünk hogy amíg nem egyeztettél velünk, semmiképpen ne fizess előleget a táborhelynek, még ha tudod is, hogyan kell!

A tavalyi évhez hasonlóan az első részletet, - tehát az 5000 Ft-ot - annak is be kell fizetnie online bankkártyás fizetéssel, vagy átutalással, aki SZÉP kártyával szeretne fizetni, és ez beleszámít a tábordíjba.

Szeretnénk idén mindenki számára biztosítani a lehetőséget, hogy tudjon élni ezzel a fizetési lehetőséggel. Ez attól függ majd, hogy hányan szeretnétek ezt igénybe venni. Természetesen mindenkivel, aki SZÉP kártyával szeretne fizetni, egyeztetni fogunk! 

Idegenforgalmi adó

2021.07.01-től újra kötelező 18 év felett idegenforgalmi adót fizetni az eltöltött éjszakák után, ez jelen esetben 490 Ft/fő/éj költséget jelent. Ezt átfolyó költségként tudjuk kezelni, vagyis be fogjuk szedni a 18 év feletti táborozóktól, és adjuk is tovább a táborhelynek.

 

 A jelentkezés visszamondása

Természetesen idén is lehetőség van a jelentkezés lemondására, ami viszont nem azonos azzal a helyzettel, ha a tábor elmarad, tehát ebben az esetben nem fogunk tudni minden befizetett pénzt visszaadni. A jelentkezés visszavonásának időpontjától függően a jelentkező a befizetett tábordíj alábbi részét kaphatja vissza:

  • június 19-ig történő lemondás esetén a jelentkező által addig befizetett összegből az 1. részlet összegét levonva számított összeget (ha van ilyen);
  • július 15-ig történő lemondás esetén a jelentkező által addig befizetett összeg 50%-át;
  • július 15. napja után történő lemondás esetén a jelentkező által addig befizetett összeget már nem tudjuk visszaadni.

A tábor idején a COVID-19 járványhoz kapcsolódó aktuális szabályokhoz igazodva további (pl. oltottság, a védettség orvosi feltételei, védettségi igazolvány, korábbi fertőzöttség, vírus tesztelés, stb.) részvételi korlátok lehetnek érvényesek. Ezekről a jelentkezőket a lehető legkorábban értesíteni fogjuk. Amennyiben valaki a jelentkezés idején még nem ismert előfeltétel hiánya miatt nem vehet részt a táborban, akkor a korábbi befizetéseit teljes körűen visszatérítjük.

 

Fontos dokumentumok

 

 

Kapcsolat

Bármilyen kérdés, kérés, észrevétel esetén a szervezők a tabor@tolkien.hu email címen érhetők el.

Érdekes információk, hangulatkeltő bejegyzések találhatóak a tábor Facebook oldalán is, illetve itt is van lehetőség a közérdekű kérdéseket feltenni.

A Tábor helyszíne a Mátra Tábor Sástó.

Cím: 3232 Gyöngyös, Mátrafüred-Sástó, Farkas út 7.

A Magyar Tolkien Társaság egy nonprofit, közhasznú egyesület, amelynek elsődleges tevékenységi köre a tolkieni mitológia megismertetését, népszerűsítését szolgáló, értékrendjének átélhetőségét biztosító kulturális programok szervezése. A Társaság egészét érintő kérdéssel célszerű a Társaság vezetőséghez fordulni az info@tolkien.hu címen, akik szükség esetén a megfelelő személyhez irányítanak.

Utoljára frissítve: csütörtök, 15 július 2021 09:13

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Bejelentkezés

Keresés

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére