A keretjátékról bővebben

A 2021. évi tábor keretjátékáról bővebben

Fejléc3 kisebb

 

Öt év után, ahogy az mindig is szokás volt a Megyében, ismét összegyűlnek a hobbitok, hogy énekkel, tánccal, nevetéssel, friss süteményekkel, és persze, jó hangos családi perpatvarral ünnepeljék a Vigasságot. Csakhogy ezúttal nem Öregdomb ad otthont az ősidőkbe visszanyúló szokásnak, ugyanis az elhagyatott faluba kórság és vadállatok költöztek be a Királypupok közül. Ezért hát, miután a Thán bölcsen úgy döntött, hogy Öregdomb nem alkalmas a Vigasságra, a megye apraja-nagyja inkább Tuk Ferdinánd, a Thán rokonának birtokára sereglik. Ott lesznek a Zsákosok Hobbitfalváról, a Nagyszikládiak a Morotva mellől, az északi erdőkből lejönnek a Rönkösök, útra kelnek a Hurkák és Turkák, Gombák és Csülökök, Tukok és Páfrányok, de még a különc Borbakok is megindulnak Bakföldéről, hogy néhány napra együtt legyenek, mulassanak, és megtöltsék élettel az üres szmiálokat. Mindenki tele hasról, mákos kalácsról, meggyes lepényről, fasírozottról, sörről álmodik, és néhányan talán Primula néni vakondtortájáról is. Csakhogy sokan hiányolják Öregdombot, és akad néhány fiatal, világot látott, izgága hobbit is, akik a Megye legnagyobb és legemlékezetesebb csínytevéseire készülnek, mások pedig szerelmi életüket akarják végre egyenesbe hozni. És vajon mik az új házigazda, Tuk Ferdinánd tervei?

 

 Csatlakozz te is hozzájuk, találkozz régi ismerősökkel, lesd meg, hogy alakult az életük az elmúlt öt évben, hogy cseperednek a porontyok, és ismerkedj meg a Vigasság új hangadóival, akik nagyra törő tervekkel érkeztek. Figyeld meg, hogy bír Matilda és Tóni a gyerekneveléssel és munkával, hogy alakul Rolló és Mandula sorsa, hogy végre igazi kocsmáros lesz-e Mirabellából, és hogy sikerült-e az unokáinak beutalniuk Hurka bácsit a Mathom-házba. Ismerkedj meg a rend rettenthetetlen őrével, Cövek Rezsővel, az izgága Borbak Trufiádokkal, és Tóni nagyravágyó szüleivel. Légy te is részese az ünnepségeknek, malacfuttatásoknak, labdajátékoknak, tábortüzeknek, táncházakban, vásároknak, rönkhajításoknak, szerenádoknak, hordólopásoknak, és a Nagy Megyei Sütibajnokságnak. Igazi, békebeli hobbit-hangulattal várunk, itt nem kell tartanod a koboldoktól, a tünde urak családi bosszúhadjárataitól, az ember királyok birodalomépítésétől, sem holmi bukott ékszerészek ármányaitól. De ki mondta, hogy nem ugyanakkora balsors egy szökött malac, vagy egy odaégett pite, mint valami messzi sziget elsüllyedése? Járt ott bárki, akit ismersz? Ne ugye.

Nincs történet szereplők nélkül, és a fő- és mellékszereplők mellett te is csatlakozhatsz a történet személyes alakításához. Nem csak a hobbit-tömeg tagjaként vehetsz részt az eseményekben, hanem magad is nevesített szereplővé válhatsz egy-egy este erejére, célokkal, vágyakkal, félelmekkel és titkokkal. Segítünk kialakítani a hobbit-énedet, hogy olyan élményben lehessen részed, ami nem csak neked, hanem az egész tábornak emlékezetes, amivel közösen építjük a történetet. Hozz magaddal néhány jelmezet, vagy válogass a tábor jelmezes dobozából, válj külsőségekben is hobbittá! Ha pedig a szereplés nem is vonz, számos módon bekapcsolódhatsz a Vigasságba - nevezz be a Sütibajnokságra, mutasd be saját játékodat, táncolj hajnalig a csűrben, kézbesíts leveleket, gyűjts meséket, toborozz sportcsapatot, vagy egyszerűen csak ülj ki a szmiálod elé, és nézd a falu nyüzsgését.

Utoljára frissítve: kedd, 04 május 2021 12:20

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Bejelentkezés

Keresés

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére