Tolkien Nap 2020 - Művészeti Pályázat

Hagyományaihoz híven a Magyar Tolkien Társaság 2020-an is megrendezi nagyszabású rendezvényét, a Tolkien Napot J. R. R. Tolkien, a mítoszteremtő és nyelvész tiszteletére. Ez alkalomból a Társaságunk pályázatokat hirdet a előadóművészeti és képzőművészeti kategóriákban. A következő alkotásokkal lehet nevezni:

A cél olyan stílusú, hangulatú és minőségű produkciók és alkotások létrehozása, melyek méltók a tolkieni életműhöz, és amelyek alkalmasak arra, hogy közösségben, akár színpadon is bemutathatók és/vagy előadhatóak legyenek.

Fontos, hogy a mű kapcsolódjon J.R.R. Tolkien bármely művéhez, munkásságához, vagy életéhez, vagy általában a tolkieni mitológiához.  

Minden pályázati területhez kötelező kitölteni a jelentkezési lapot!

Általános pályázati feltételek

 • A pályamű korábban nyilvánosan még nem került bemutatásra/publikálásra.
 • A pályázóknak vállalniuk kell, hogy előzetes felkérés esetén a pályaművet a Tolkien Napon előadják. (Az előadásban részt vehetnek a pályázókon kívül mások is.)
 • A képzőművészeti pályamunkák eredeti páldányát postai úton el kell juttatni a Magyar Tolkien Társaság székhelyére (1203 Budapest, Török Flóris u. 19.). Javasoljuk, hogy a biztos beérkezés érdekében legkésőbb január 25-én adják postára! Ez allól kivételt képeznek a számítógépes grafikák, melyeket nem kell postázni.
 • A pályázatra nem jelentkezhetnek a művészeti pályázat szervezői, illetve ezek hozzátartozói és közeli rokonai.
 • Kizárólag saját művel lehet nevezni.
 • Ezeken túl minden pályázat feltételeit a letölthető dokumentumban találja.

Az előadóművészeti pályázatok esetében fontos, hogy a pályázó készen álljon műve előadására, akár saját maga, akár segítők által. Amennyiben a segítők, előadók toborzásában segítséget szeretne kérni a Tolkien Nap szervezőitől, azt a pályázat beadási határideje előtt legalább egy héttel tegye meg a palyazat@tolkien.hu e-mail címen. A költői pályázat pályamunkáinak előadóiról a művészeti pályázat szervezői gondoskodnak, kivéve, ha a pályázó erről másképp nyilatkozik.

Hiányos pályamunkákat a zsűrinek nem áll módjában értékelni!

A meghirdető a beküldött pályamunkák kiállítási, felhasználási, publikálási, másolási/sokszorosítási jogát fenntartja, a beérkezett műveket nem küldi vissza. Amennyiben egy pályázó a pályaművet vissza szeretné kapni, azt csak személyesen a pályázatot követő kiállítás lezárulta után teheti meg, előzetesen egyeztetett időpontban.

Jelentkezési lap
(minden pályázati területre és kategóriára vonatkozóan kötelező).

Pályázatok értékelése

 • A beérkezett pályaműveket a Magyar Tolkien Társaság képviselőiből illetve az adott területfüggetlen szakmai képviselőiből álló független szakmai zsűri fogja elbírálni.
 • Az alkotások zsűrizésénél a legfontosabb szempontok a kreativitás és az eredetiség, a kivitelezés technikai színvonala, illetve a tolkieni mitológia minél mélyebb rétegeinek visszatükröztetése.
 • A kategóriák legjobbjait értékes nyereményekkel díjazzuk.
 • A zsűri által kiválasztott művekből a Magyar Tolkien Társaság „Tolkien Nap” rendezvény helyszínén kiállítást, bemutatót szervez, illetve a pályamunka hozzáférhető lesz a www.tolkien.hu weboldalon, a Magyar Tolkien Társaság hivatalos honlapján, digitális kiállítás keretében.
 • A legjobb pályamunkák megjelenhetnek a Magyar Tolkien Társaság félévente megjelenő folyóiratában, a Lassi Laurië-ben is.

Díjátadás

A Magyar Tolkien Társaság a 2020. február 1-i rendezvényen, ünnepélyes keretek között hirdeti ki a nyerteseket, illetve adja át a díjakat.

Egyéb információk

A pályamunkák beérkezési határideje: 2020. január 29., éjfél!

A kiállításra, bemutatóra bejutott pályamunkák alkotóit 2020. január 31-én értesítjük!

A pályázati felhívással és annak módjával bővebb felvilágosítást a palyazat@tolkien.hu e-mail címen lehet kérni.

>>>>>>> Ugrás a Tolkien Nap oldalára! <<<<<<<

Utoljára frissítve: hétfő, 20 január 2020 13:43

Bejelentkezés

Keresés

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére