Fertályok és vezetőik

mtttabor2015 02

Íme egy kís történelmi ízelítő a fertályakról, valamint ismerjétek meg a családvezetőket és fertálymestereket!

Nyugati Fertály

Az itt lakó hobbitok békések és barátságosak, nyitottak kifelé, kíváncsiak és lelkesek. Nagy családokban élnek, ez a Megye legsűrűbben lakott és legfontosabb része, Zsáklak és Nagyüreg is itt található, valamint ide tartozik Tukfölde. Gazdaságuk alapja a változatos mezőgazdaság, a sör, bor, gyümölcs, krumpli, kertészkedés és állattartás, valamint az erőteljes kereskedelem. Kedvelt színük a sárga, a vörös, az élénk, eleven árnyalatokat részesítik előnyben, szeretik a kendőket, mellényeket és szoknyákat. Legfontosabb ünnepségük a Fehérdombi Vásár, ahol a megyei polgármestert is választják, imádják a születésnapokat és nagy családi ünnepeket. Társasági érintkezésük nyílt, közvetlen, modoruk kedélyes, a külvilággal kapcsolatosan jó a véleményük, szoktak találkozni törpökkel a Kékhegységből és tündékkel is.

Északi Fertály

A hobbitok itt még emlékeznek a hideg, kemény telekre, a farkasokra, ezért a családok kisebbek és összetartóbbak, ez a Megye legritkábban lakott része. Gazdaságuk alapja a favágás és a sörfőzés, a szénégetés és híresek az ácsmestereik, valamint a sertéstartás és makkoltatás. Öltözködésük gyakorlatias, gyakoriak az erős anyagok, a kockás minták és a hideg tekere készülve a prémek. Legfontosabb ünnepük a zöldmezei csata emléknapja, ekkor harci játékokkal és lyukragurítással emlékeznek a győzelemre. Egymással kapcsolatban is kissé zárkózottak, jobban szeretnek levelezni, mint vendégségbe menni. A külvilág számukra veszélyes, zord hely, ahonnan orkok és farkasok jöttek, most sem lehet sokkal jobb, nem érdemes kockáztatni.

Keleti Fertály (és Bakföld)

Az itt lakó hobbitok alacsonyabbak és kissé vaskosabbak, mint a többiek, jobbára sztúrok, némelyiknek mintha borostája is lenne. A családok kicsik, bensőségesek, kissé zárkózottak, kivéve Bakföldön, ahol mindenki Bakváron lakik egy nagy, boldog családként. Gazdaságuk alapja a folyókból és mocsarakból való halászás, rákászás, kacsázás, a gombatermelés és a sertéshízlalás, itt készül a híres bakföldi szalonna. Ruházkodásukra jellemző a folyómenti élethez való alkalmazkodás, sokszor hordanak csizmát, és néha másolják az emberek öltözködését is, hiszen Brí ide van a legközelebb, sok az átutazó, kedvelik a kék és szürke színeket. A sztúrok megünneplik a Megyébe érkezésüket, de ünnepségeik főleg spontán jellegűek, a jó fogást vagy akár egy fogadáson aratott sikert is nagy mulatsággal ünnepelnek. Barátságosak, de kissé távolságtartóak, sok idegen jár a Fertyálban. A külvilág veszélyes, de izgalmas hely, Zsizsik gazda még őrkutyákat is tart, Bakföldön zárja az ajtókat. A Borbuggyan híján átkelőket barátságosan fogadják, de elevenen él az Öregerdő és a Sírbuckák közelségének képe, noha Brí sokak számára csábító.

Déli Fertály

A Déli Fertály hobbitjai vidámak és jómódúak, családjaik nagyok és szerteágazó rokonságúak, szinte mindenki unokatestvére a másiknak. Gazdaságuk alapja a gabona, kerti zöldség és az erős, sűrű Öregbor - valamint, mindenek fölött a pipafű, a híres Déli Csillag, valamint a Kürtös Toboldról elnevezett Vén Tóbi, melyek Bríben, sőt, a törpök tárnáiban és Rohanban is keresett termékek. Ruházkodásuk kedvelt színe a zöld és a sárga, kedvelik a kalapokat, virágkoszorúkat és díszes pipákat. Ünnepségeik az aratáshoz, szürethez, a pipafű betakarításához kapcsolódnak, valamint a pipafüvek versenyéhez, melynek megnyerése nagy hírnevet ad. Szerteágazó kereskedelmi kereskedelemi kapcsolatokat ápolnak a Megyén belül és azon kívül is, de nem szeretik elhagyni a Megyét...persze, ha elég jól fizet a vevő, változhat az álláspontjuk.

NYUGATI FERTÁLY

Füzessy-Bonácz Ágnes – Ági – Tuk család vezetője

Ági

A társasággal a 2010-és nyári táborban ismerkedtem meg - furcsa élmény volt, különösebben nem rajongtam Tolkienért, de a hangulat az első pillanattól beszippantott. Ekkor még nem tudtam, hogy pár év múlva én is egyike leszek azoknak, akik ezt az élményt hivatottak továbbadni. Civilben" öt éve oktatok felnőtteknek angolt, lassan két éve csoportokat is. Számomra fontos, hogy mindenkinek teret adjak, hiszen a közösségbe tartozás érzése, az együtt gondolkodás által fejlődhet a leginkább az ember nem csak nyelvek, de érzelmek és gondolatok terén is.

 Kiss Gergely – Geri – Böszme család vezetője

Gery

Füzessy Tamás – Ankalimon – Nyugati fertály mestere

Tamás

 ÉSZAKI FERTÁLY

Kádár Anna – Rabyn – Csülök család vezetője

Rabyn

Hidász Botond – Boti – Rönkös család vezetője

Boti

Czégé Dávid – Felagund – Északi fertály mestere

Felagund

 KELETI FERTÁLY

Mudra Regina – Regi – Gödrös család vezetője

Regi

Szilági Melinda – Banshee – Borbak család evzetője

Banshee

Kiss Renáta – Keleti fertály mestere

Mil

DÉLI FERTÁLY

Bodrogi Cinnia – Cinnia – Pozsga család vezetője

cinnia

Ötödik éve veszek részt az MTT táborokon, de ez lesz az első alkalom, hogy csapatvezetőként, úgyhogy kicsit izgulok, de nagyon várom már. :) A Társasággal az egyetemi kurzus kapcsán ismerkedtem meg, de Tolkien már gyermekkorom óta az életem része, mert nagyapám rendszeresen felolvasott nekünk a könyveiből, amikor kicsik voltunk a bátyámmal. A hétköznapokban az ELTE BTK angol mesterképzésére járok és részmunkaidőben dolgozom, az MTT-ben pedig a Tolkien Klub egyik szervezőjeként ismerhettek. Szeretek mindenféle kézműves izéket csinálni, olvasni, és ne lepődjetek meg, ha random elkezdek énekelni. :)

Prikoszovich Mihály – Priko – Kürtös család vezetője

priko

Sziasztok! Priko vagyok, a tavalyi volt az első táborom (dejóisvolt ^^ ), a rövid MTT-s múlt ellenére mégis úgy gondoltam, megpróbálkozok a csapatvezetéssel, még matekszakos egyetemista éveim mentori (=gólya-segítő) tapasztalataira alapozva.
Erősségeim: (1) Mindig van nálam szigetelőszalag és egyéb MacGyver-felszerelés, (2) szeretek mozogni minden formában, (3) ruganyosan táncolok, mint egy olajozatlan terminátor, (4) csocsózok és programozok lelkes amatőrként, (5) tandemsakkozok és stratégiai társasokkal játszok még lelkesebb - és talán már kevésbé - amatőrként :)

Csuzdi Gerda – Mogyi – Déli fertály mestere

mogyi

Még a harmadik X-en innen, egy majdnem kész tanári végzettséggel a kezemben, illetve közel nyolcévnyi animátori és szervezői tapasztalattal a hátam mögött, ezúttal a kislányommal az ölemben készülök lelkesen a táborra. Hiszem, hogy a lelkében mindenki egy kicsit még gyerek, és játékra kapható, ha megfelelőek a körülmények. Célom, hogy megteremtsem ezeket a körülményeket, és a hét végére együtt megtanuljuk a taníthatatlant.


Öregdombi Vigasság főoldal >>>

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Bejelentkezés

Keresés

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére