Kreatív Őszi Művészeti Találkozó 2022

 fb cover

A 2022-es Kreatív Őszi Művészeti Találkozót október 29. és november 1. között tartjuk Nagykőrösön. Várunk mindenkit, aki a hosszú hétvégét kreatívkodással és közösségi programokkal töltené. 

Facebook esemény: https://www.facebook.com/events/386348777032260

Discord csatorna: https://discord.com/channels/955185366724395089/1022433759762579456

Időpont

2022. október 29. (szombat) – november 1. (kedd)

Az első műhelyek október 29. szombat délután kezdődnek, november elsején már nincs program.

Helyszín 

Toldi Miklós Kollégium, Nagykőrös, Ceglédi út 24.

A kollégium bejárata nem a parkolóból nyílő főbejárat, hanem a Dózsa György útról nyíló kis kapun keresztül lehet megközelíteni az épület hátsó oldalán. 

kapu

A helyszín megközelítése:

    • Vonattal: A Nyugati pályaudvarról ceglédi átszállással kb. 1.5 óra az út. Cegléden érdemes buszra szállni, és a Cifra Hotel megállóig utazni. Ceglédről nem ajánljuk a vonatos továbbutazást, mert a vasútállomás messze van a kollégiumtól, és ritkán jár a helyijárat. 
    • Tömegközlekedéssel az ajánlott járatok:
      - szombat délelőtt a 10:28-as, Nyugati pályaudvarról induló vonattal 11:22-re vagy Cegléden, ahonnan 11:35-kor indul busz Nagykőrösre. A Cifra Hotelnél 12:02-kor rak le a busz. Az első műhelysáv 14:00-kor kezdődik. 
      - vasárnap és hétfőn reggel a 9 órakor kezdődő műhelyre érkezve a 06:28-kor, Nyugatiból induló vonattal Cegléden buszra átszállással 8:02-re érsz Nagykőrösre.
    • Autóval: Több útvonalon is Nagykőrösre lehet jutni, kb. egy-másfél óra az út. Parkolni a kollégium előtti parkolóban lehet. 

Szállás

A rendezvény és a szállás helyszíne a Toldi Miklós Kollégium. Az épületben két-, három, és négyágyas szobák találhatók. A kétágyas szobákhoz saját fürdőszoba jár, ezek prémiumszobáknak számítanak felárral - itt azok élveznek előnyt, akik végig ott lesznek, tehát hároméjszakás ottalvós jegyet vesznek. Írj a komt@tolkien.hu-ra, ha rövidebb időre jönnél, de kétágyasban aludnál, és felrakunk egy várólistára! Ha nem telnek meg a kétágyas szobák, felvesszük veled a kapcsolatot. A négyágyas szobáknál elsőbbséget élveznek a családok. Hálózsákot, ágyneműhuzatot nem kell hozni.

Éjszaka várhatóan 18 fok lesz a maximum hőmérséklet az épületben, meleg ruhával készüljetek!

Házirend

Étkezés

A kollégiumban saját konyha működik, onnan kapjuk majd a meleg ételeket. Mikró, vízforraló lesz kirakva, itt lehet majd saját ételt melegíteni, vizet forralni. Kis büfével is készülünk, ahol az előzetes információkkal ellentétben lesz kávé! A bejáratnál lesz egy kávéautomata, amit a kérésünkre akármikor feltöltenek, ha éppen nem üzemel a büfé, itt is lehet kávét szerezni. Vízforralót, kávéfőzőt továbbra is tilos a szobákban használni!

Reggelit, ebédet és vacsorát is lehet majd kérni a helyszínen: vegetáriánus, gluténmentes*, tejmentes (ami laktózmentes is) opciókat is tudnak számunkra biztosítani.

A reggeli 600 Ft-ba, az ebéd 1300 Ft-ba, a vacsora 900 Ft-ba kerül.

  Sima Vegetáriánus Tejmentes Gluténmentes*
Október 29   Ebéd Francia hagymaleves
Szezámmagos rántott csirkemell rizi-bizivel
Barackbefőtt
 Csirkemell helyett rántott sajt  Leves tejföl nélkül  Leves GM liszttel
 Natúr csirkemell
 Vacsora Milánói makaróni  Sajtos, tejfölös tészta  Reszelt sajt nélkül  GM tésztával
Október 30  

 Reggeli

Téliszalámi, kockasajt, margarin,félbarna kenyér, zöldpaprika, tea  Téliszalámi nélkül  Kockasajt nélkül  GM kenyér
 Ebéd Nyári zöldségleves
Marhapörkölt pásztortarhonyával, tejfölös uborkasaláta
 Marhapörkölt helyett tojáspörkölt  Natúr uborkasalátával  Leves GM tésztával
 GM tarhonya
 Vacsora Sajtos sült csirkecomb burgonyakrokettel, friss saláta  Csirkecomb helyett rántott karfiol  Sült csirkecomb sült burgonyával  ugyanaz
Október 31    Reggeli Grill kolbász, mustár, ketchup, Félbarna kenyér, tea  Mini dzsem, margarin  ugyanaz  GM kenyér
 Ebéd Bugaci gombaleves
Sajtos rakott kelkáposzta
 Rakott káposzta helyett rizses lecsó  Leves tejföl nélkül
 Rakott kel sajt és tejföl nélkül
 Leves GM tésztával
Vacsora Brassói aprópecsenye, fejes saláta  Párolt zöldség sült burgonyával  ugyanaz  ugyanaz
November 1 Reggeli Bundás kenyér, reszelt sajt, ketchup, tea  ugyanaz  Reszelt sajt nélkül  GM kenyér

* Figyelem! Az ételeket ugyanazon a helyszínen készítik, a hozzávalók elkülönítésre nincs lehetőségük, ezért súlyos allergia esetén a konyha nem tudja vállalni a felelősséget. A gluténmentes ételek esetén tehát sajnos a keresztszennyeződés veszélye minden odafigyelés ellenére fennállhat! Kérjük, hogy gluténérzékenyként ezt vedd figyelembe, ha az étkezés kérése mellett döntesz.

A szobákban nem, de a kollégiumban lesz hűtő, amibe saját ételt lehet pakolni. A korlátozott hely miatt a hűtőnél elsőbbséget élveznek a speciális étkezési igényű résztvevők.

A kollégium közelében vannak boltok (Tesco hipermarket 10 percre, Spar 5 percre), éttermek, cukrászdák. A hosszú hétvégén keddi nap kivételével minden nyitva lesz.

Általános program

Október 29. szombat

12:00-14:00 Érkezés, pakolás
14:00-17:00 Műhely
17:00-19:00 Vacsora 
19:00 Esti közösségi programok

Október 30. vasárnap

08:00-09:00 Reggeli
09:00-12:00 Műhely
12:00-14:00 Ebéd
14:00-17:00 Műhely
17:00-19:00 Vacsora
19:00 Esti közösségi programok

Október 31. hétfő

08:00-09:00 Reggeli
09:00-12:00 Műhely
12:00-14:00 Ebéd
14:00-17:00 Műhely
17:00-19:00 Vacsora
19:00-21:00 Bemutatóest és kiállítás
21:00 Bál és buli

November 1. kedd

00:80-09:00 Reggeli
9:00-10:00 Pakolás, hazautazás

Szetting

A KÖMT otthona idén Gundabad hegymélyi városa, amit az orkok még a Másodkorban foglaltak el a törpöktől és élnek itt azóta is, a maguk tetszésére formálva Durin egykori csarnokait. Minden őszön megünneplik a város elfoglalását, nincs ez másként most sem, ezúttal különösen nagy ünnep készül, hiszen immár kétezer éve övék ez a hely.

"Sokáig tartott az út, néha úgy érezted, hogy már sosem fogsz megérkezni. Hol a Ragyogó Rettenet égetett, hol az égre ragadt ezüstpénz nézett megvetően, és mindenütt ott volt az Ellenség, az engesztelhetetlen gyűlölettel vadászva mindenkire aki számára ellenszenves.
De az őrök barátsággal fogadnak a kapuban, és odabent végre átölel a kellemes sötétség.
A földalatti palota nincs közel, de a hegyek mélyén már kényelmes az utazás. A kövek óvón borulnak föléd, védve a külvilág veszélyeitől, és a Fejszék Népe által a régi időkben kivájt folyosók olyan sötétek, mint a régi Hosszú Éjszaka, amikor még nem volt Félelem.
A folyosók egyre szélesednek, a távolban már tüzek fénye látszik, a levegő megtelik a sülő hús illatával. Ahogy közelebb érsz, már a dobokat is hallod, és mellé az éneket, egy régi-régi dalt énekelnek az ősi időkből, amikor a lángoló szemű gyilkosok még nem jöttek át a Borzalmas Birodalomból.
Éppen időben érkeztél, a hegymélyi királyság elfoglalásának ünnepe hamarosan elkezdődik, ráadásul ez különösen emlékezetesnek ígérkezik, hiszen a Nagy Kobold szerint kétezer éve lett ez minden ork otthona. "

Kincskereső játék

Közhírré tétetik! Azul Koboldkirály, első e néven, Gundabad Ura, a Hegymély Királya, a Barlangok Birtokosa, Tárnák Tatarozója, Csarnokok Csodatevője, Minden Orkok Gyámolítója, A Legbölcsebb és Legfélelmetesebb, Tiszteletbeli Sötét Úr, meghirdeti a Nagy Kincskeresést! A külvilágban törpökként ismert undok szakállas fickók egyik úgynevezett uralkodója, Durin és az ő kincstárnoka, Dáin, aljas módon elrejtette előlünk királyi kincseit, amelyek nagyon értékesek, és nemkülönben nagyon titkosak is. Eddig hiába kezdték el keresni, végül mind feladták, bár a feljegyzéseik néhány lapját már megleltük a járatokban. Ez nem mehet így tovább, a kincset meg kell találnunk! Az a személy vagy csapat aki megtalálja a kincset, számíthat a Koboldkirály jóindulatára, és elnyeri a Legfőbb Megtaláló megtisztelő címét. Tollbamondta: Azul Koboldkirály a s.sz.

Amint fentebb is olvashatjátok, idén egy kis kincskeresős, rejtvényfejtős játékkal készültünk Nektek. A játékban részt vehettek egyénileg vagy csapatban. A játékhoz szükséged/szükségetek lesz:

  • Egy telefonra amelyen van QR kód olvasó (egyes típusok beépített olvasói sajnos nehezen boldogulnak az ékezetes karakterekkel, ha ilyet tapasztalsz, próbálj meg letölteni egy másik QR alkalmazást, vagy ha ez nem elérhető opció számodra, akkor szólj, és segítünk)
  • Jegyzetfüzetre vagy más jegyzetelési lehetőségre amiben felírod a megtalált nyomokat, szövegeket
  • Gondolkodásra és némi türelemre.

Ha megtalálsz egy nyomot, kérlek hagyd a helyén, hogy más is játszhasson. A játékot több személy/csapat is megnyerheti, nem kell megnehezítened mások haladását, a kincsből jut mindenkinek. Bármi kérdésed van, esetleg elakadtál, akkor kérlek fordulj a játék szervezőihez, azaz a Szetting csapathoz. Jó kincskeresést! 

Műhelyek

A 2022-es Kreatív Őszi Művészeti Találkozón választható műhelyek listája, az egyes foglalkozások leírásai és beosztása a linkre kattintva olvasható. A műhelyekre a jelentkezési lapon kell majd jelentkezni. 

>>>Választható műhelyek listája<<<

Babarend

Idén is szervezünk babarendet a legkisebbek számára. A babarendre a jelentkezési lapon lehet majd jelentkezni a "baba" nevében, a műhelyek között találjátok. 

Közösségi programok

A rendezvény során az esti sávokban közösségi programok lesznek.  

Jegyárak, jelentkezés

   Teljes ár  Támogató/közreműködő tag   Szervezeti/adományozó tag 
 Felnőtt bejárós bérlet  12000 HUF  11400 HUF   9600 HUF 
 Felnőtt bejárós napijegy 6000 HUF 5700 HUF 4800 HUF
 Felnőtt ottalvós jegy - 3 éjszaka    17000 HUF 16150 HUF 13600 HUF
 Felnőtt ottalvós jegy - 2 éjszaka 14000 HUF 13300 HUF 11200 HUF
 Felnőtt ottalvós napijegy 10000 HUF 9500 HUF 8000 HUF
 Gyerek ottalvós jegy - 3 éjszaka 7500 HUF    
 Gyerek ottalvós jegy - 2 éjszaka 5000 HUF    
 Gyerek ottalvós napijegy 2500 HUF    

Gyerekjegy: 11. életévét be nem töltött gyerek számára vásárolható. 3 éven aluliak számára a rendezvény ingyenes!

Az adatvédelmi rendelkezések miatt csak bejelentkezett felhasználók tudnak jelentkezni a rendezvényre. Ha még nincs Tolkien.hu felhasználói fiókod, akkor azt a jelentkezési lapon is létrehozhatod.

A 18 éven aluliaktól szülői beleegyező nyilatkozatot kérünk, enélkül nem vehetnek részt a rendezvényen. A nyilatkozat >>>ITT<<< érhető el.

A részvételi és lemondási feltételek pedig>>>ITT<<< olvashatók. 

Támogató jegy

Nem lepünk meg azzal senkit, hogy az elmúlt évekhez képest jelentősen megemelkedtek a rendezvény költségei. Arra kérünk, hogy ha megteheted, támogasd az őszi találkozót! A jelentkezési lapon találod meg támogató jegyet, ami 6000 Ft támogatást jelent a rendezvénynek, mi pedig cserébe felajánljuk az első tíz támogatónak, hogy választhat egy keringő az utolsó esti bálra. Előre is nagyon köszönünk minden támogatást!

Szociális támogatás

Ha szeretnél jönni az őszi találkozóra, de anyagilag nehézséget okozna a teljes díj befizetése, kérj szociális támogatást! A jelentkezési lapon jelezheted, ha igényt tartasz rá, csak egy rövid indoklást kérünk és az összeget/százalékot, amennyit igényelnél. Ha kértél szoctámot, nem kell addig fizetned, amíg ki nem derül, mennyi támogatást tudunk adni. A támogatást igénylőket a jelentkezés lezárulta után értesítjük az elbírálásról. 

Ha pont a másik véglet vagy, szervezői/tagsági kedvezményt kapsz, és te szeretnél valakinek segíteni, a jelentkezési lapon lemondhatsz a kedvezményedről! 

Jelentkezési határidő: október 19. szerda éjfél

A határidő lejárta után 3000 Ft késedelmi díj befizetésével lehet csak jelentkezni, és nem tudjuk garantálni a helyszíni étkezést!  

A jelentkezés lezárult! 

Fizetés

Fizetni a regisztráció végén bankkártyával vagy 3 munkanapon belül banki átutalással lehet.

Banki átutaláshoz szükséges adatok:

Kedvezményezett: Magyar Tolkien Társaság
Számlaszám: 10918001-00000091-16610002
Közlemény: KÖMT + teljes polgári neved

Járványügyi kérdések

Jelen állás szerint maszkot nem kötelező hordani és a védettségi igazolvány sem szükséges a rendezvény látogatásához. Betegen és/vagy pozitív covid teszttel kérjük, hogy inkább maradj otthon! Ha a rendezvény alatt gyanús tüneteket tapasztalsz magadon, jelezd egy szervezőnek.

Kérdés esetén írj a komt@tolkien.hu címre!

 

A változtatás jogát fenntartjuk!

 

Utoljára frissítve: szombat, 16 szeptember 2023 11:13

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Bejelentkezés

Keresés

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére