Nyomtatás

Főzőverseny - versenyszabályok

Az augusztus 21-én megrendezésre kerülő főzőverseny versenyszabályzata.

A csapat összeállítása

A nevező csapatok 2-5 fősek lehetnek. A csapattagok felé az egyetlen kritérium, hogy legalább egy csapattagnak (a kapcsolattartónak) be kell töltenie a 18. életévét. Egy ember csak egy csapatnak lehet a tagja.

A csapattagok névsorát a nevezéskor kérjük, de ez speciális esetekben (pl. az egyik csapattag akadályoztatása esetén) a versenyt megelőzően e-mailben módosítható.

A versenyen legfeljebb 10 csapat nevezését tudjuk fogadni.

Versenyeznél, de nincs csapatod? Csatlakozz a hobbit szalács- és kuktakereső csoporthoz, ahol a nyertes csapatok alakulnak!

Nevezési díj

A csapatok nevezési díjat fizetnek, melynek összege csapatonként 10.000 Ft. (Ha csapatban MTT tagok is vannak, akkor a nevezési díjra kedvezmény jár.)

A nevezési díjért cserébe 5 db kóstolójegyet kapnak, valamint az előzetesen leadott csapattagok számára a rendezvényre a belépés ingyenes.

Főzés

A főzéshez a szervezők 1 db eszközt (bogrács vagy grill) valamint tűzifát biztosítanak. Az egyéb eszközökről (vágódeszka, fakanál, tálak, stb.) a versenyző csapat magának gondoskodik. Az ételek kiosztásához és elfogyasztásához szükséges tányért és evőeszközöket szintén a szervezők biztosítják. Hűtőkapacitást és áramot biztosítani nem tudunk!

Az ételek alapanyagának költségét a rendezvény állja, ennek összege 15.000 Ft. Ezt az összeget a csapat vezetője előlegként is igényelheti és a verseny napján áfás számlával elszámolja, vagy számla ellenében utólag kaphatja meg. A bevásárlást minden csapat maga intézi.

Amennyiben egy csapat átlépi a hozzávalókkal a keretösszeget (akár elszámolja, akár nem), a díjazottak köréből kizárásra kerül! Ennek elkerülése érdekében a szervezők a verseny előtti héten bekérik a receptet, valamint a hozzávalók listáját a versenyző csapatoktól. Az ismétlődések elkerülése érdekében (pl. ne legyen tízféle lecsó) egy-egy ételt legfeljebb két csapat készíthet – ezt a szervezők ellenőrzik. A csapatnak összesen 50-55 adag* ételt kell elkészíteniük.

*Egy adag a versenyben nagyjából egy negyed ebédnyi ételnek kell megfeleljen. Tehát 50 adag étel 12 ember jóllakatására legyen elég. 

A csapatok tagjai délelőtt 11 órakor foglalhatják el a helyüket, ekkor kezdhetik meg a főzést. Az ételeknek 15 órára kell elkészülniük. Kisebb előkészületek (pl. hús bepácolása) szükség esetén a szervezőkel való külön egyeztetés után otthon is elvégezhetőek.

Tippek, trükkök:

  • Célunk, hogy a látogatók minél több csapat főztjét megkóstolhassák, így fontos, hogy az étel jól adagolható legyen. Egy adag nagyjából egy negyed ebédnek feleljen meg.
  • Ne feledjétek, hogy (amennyiben van ilyen) a köretnek, kenyérnek is bele kell férnie a keretösszegbe.
  • Bármilyen hozzávalót használhattok, de amennyiben lehetőségetek van rá, használhattok laktózmentes tejtermékeket, kerülhetitek az egyéb allergéneket, vagy nyugodtan nyithattok a vegetáriánus ételek felé is. Készülhettek csípős és nem csípős változattal is.
  • Nyugodtan készülhettek a magyarostól eltérő ízekkel is.
  • A Középfölde-hangulat megidézésére nyugodtan éljetek az ételetek elnevezésének lehetőségével, találjatok ki hozzájuk hagyományokat, illesszétek be őket a tolkieni legendáriumba! Ha van energiátok, díszíthetitek a felszolgáló asztalt is.

Zsűrizés

A verseny végén két díjat osztunk ki.

Az egyik a felkért, szakértő zsűri díja. Ők minden fogást végigkóstolnak, és az íz mellett olyan szempontokat is mérlegelnek, mint a tálalás és a csapat megjelenése.

A belépőjegyhez kapott zsetonjaikkal a vendégek is szavazhatnak – ők valószínűleg nem kóstolnak majd végig minden ételt, így érdemes azon is gondolkodni, hogy őket hogyan csábítjátok a saját asztalotokhoz.

A szavazatokat a szervezők 17 órakor számolják össze, majd ezt követi az ünnepélyes eredményhirdetés.

Nevezési határidő: 2020. augusztus 15. 

Nevezés

A nevezési díj fizethető: online bankkártyával a regisztráció mentésekor, vagy átutalással.

Utalás adatai: 

  • Kedvezményezett: Magyar Tolkien Társaság
  • Számlaszám: 10918001-00000091-16610026
  • Közlemény: csapat neve + „főzőverseny nevezés

A nevezéssel, versenyzéssel kapcsolatos egyéb kérdésekkel keressétek a szervezőket a fozoverseny@tolkien.hu e-mail címen!
Megtalálsz minket a Facebookon is >>>

 Sok sikert kívánunk! 

Utoljára frissítve: szombat, 01 augusztus 2020 13:37

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned