fbpx
 
 
Csoportok és projektek

Csoportok és projektek

Az MTT berkein belül működő csoportokról

A koccintást megelőző esti programok egyike a január 5-én debütáló "Gondor Hősei" zenés színdarab. A Magyar Tolkien Társaság tagjai, szimpatizánsai és vendégművészek előadásában éled újra Tolkien világa.
Szeretettel meghívunk mindenkit a Magyar Tolkien Társaság Tehetséggondozó Programjának Jótékonysági Estjére, amelyre 2013. december 1-jén 19.00 órai kezdettel kerül sor az Alternatív Közgazdasági Gimnáziumban.
November 16-án sok szeretettel látunk mindenkit a a Magyar Tolkien Társaság havi rendszerességű találkozóján, a Tolkien Klubon! Kerekasztal beszélgetés, társasjátékok, szerepjáték Középföldén, kézműves foglalkozás, büfé, használt könyvek asztala... mindemellett ebben hónapban megemlékezünk a bátor hobbitokról, akik visszafoglalták Saruman uralmától a Megyét!
A Magyar Tolkien Társaság Tehetséggondozó Programja pályázatot hirdet képzőművészeti, iparművészeti, táncművészeti,előadó művészeti, irodalmi és tudományos területeken a 2013-2014-es esztendőben.
Ürmössy Zsuzsanna színdarabja J. R. R. Tolkien története alapján. Ősbemutató: Tolkien Nap, 2013. január 5. Corvin Mozi.
Bemutatkozik a Magyar Tolkien Társaság énekkara, más néven az MTT Kórus! Szeretettel várnak minden csatlakozni vágyó énekest.
Lassan hagyomány, hogy a Verses Csoport írásra buzdítja a verselőket, rímfaragókat, hogy ezzel ünnepelje meg a Költészet Napját. Idén sincs ez másképp, csak annyi a változás, hogy nem pályázatnak, hanem simán versenynek hívjuk a megmérettetést.
Ez a vers a 2010-es nyári táborban vált ismertté, mint sztúr műballada, és a tábori újság második számában meg is jelent. Az előzményeiről annyit érdemes tudni, hogy a szép és fiatal özvegyasszony, Widuwe szerelmes volt a borissza veterán Baldorba, aki azonban egyesek szerint nem viszonozta a szerelmét, bár szemmel láthatóan vonzódott hozzá. (A vásárfalvi pletykák szerint, amit Baldor ifjú tanítványa, Aragost is megerősített, a gyászév lejártával Baldor meg akarta kérni Widuwe kezét, ám erre nem kerülhetett sor, mert a nevezetes nap előtt egy nappal Baldor hősi halált halt a város védelmében.) Az Uzsorás, aki a város életében hasonló szerepet töltött be, mint a robotgép a konyhában (folyton kavart), feladatként szabta a sztúroknak, hogy Widuwe számára adjanak elő egy szomorú és szerelmes történetet, amiben az özvegy magára ismerhet. Feltétel volt, hogy a tragikus hangvétel mellett valami reményt is sugalljon a mű. A mit sem sejtő sztúrok előadták a megzenésített balladát Widuwénak, szándékaik ellenére nagy bánatot okozva ezzel a szép, és mindenkihez kedves özvegynek. Az előadásról valami mágikus eljárás révén mozgóképes felvétel is készült, amit érdemes a táborról szóló DVD-n keresgélni. Addig azonban íme a vers!
Közeleg újra a Költészet Napja, amit szeretnénk méltóképpen megünnepelni, és egyúttal hagyományt teremteni. Ezért a Verses Csoport pályázatot ír ki, amelyben József Attila előtt és John Ronald Reuel Tolkien előtt is tisztelegni szeretnénk. A pályázaton bárki részt vehet, akinek a pályaműve a kiírásnak megfelel, és határidőre beérkezik.
Szeretnénk hagyományt teremteni, így ismét pályázattal köszöntjük a Költészet Napját (április 11.). A tavalyi négysoros pályázat után ez alkalommal József Attiláról és John Ronald Reuel Tolkienről is megemlékezünk. Ennek megfelelően a pályaművek formája, és valamennyire a tartalma is kötött. Ugyanakkor igyekeztünk olyan feladatot kitalálni, amely mindenki számára megoldható, élvezetes és érdekes lehet – bízva abban, hogy a múlt évihez hasonlóan idén is szép számmal lesznek majd pályaművek. A részletekről a továbbiakban olvashatsz.
1. oldal / 3

Alkategóriák

Bejelentkezés

Keresés

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére