fbpx
 
 
Más művészeti ágak

Más művészeti ágak

A Magyar Tolkien Társaság 2014. szeptemberében pályázatot hirdetett J. R. R. Tolkien azon verseinek megzenésítésére, melyek A Gyűrűk Ura, A hobbit, Az elveszett mesék könyve, illetve A Gyűrű keresése/Befejezetlen regék köteteiben találhatóak. Itt meghallgathatóak a dalok, melyek méltóak a tolkieni életműhöz, és amelyek alkalmasak arra, hogy közösségben, tábortűz mellett, de akár színpadon is énekelhetőek, előadhatóak legyenek.
A koccintást megelőző esti programok egyike a január 5-én debütáló "Gondor Hősei" zenés színdarab. A Magyar Tolkien Társaság tagjai, szimpatizánsai és vendégművészek előadásában éled újra Tolkien világa.
A 2013. január 5-i Tolkien Napról készült videóbeszámoló.
Ürmössy Zsuzsanna színdarabja J. R. R. Tolkien története alapján. Ősbemutató: Tolkien Nap, 2013. január 5. Corvin Mozi.
Hogyan akadt rá Szürke Gandalf Zsákos Bilbóra Hobbitfalván? Avagy: nem is olyan könnyű megtalálni a Zsáklakot a Megyében, ha az ember már nagyon-nagyon régen járt utoljára hobbitok között (és ráadásul még azt is elfelejtette, hogy milyenek). 
Lassan hagyomány, hogy a Verses Csoport írásra buzdítja a verselőket, rímfaragókat, hogy ezzel ünnepelje meg a Költészet Napját. Idén sincs ez másképp, csak annyi a változás, hogy nem pályázatnak, hanem simán versenynek hívjuk a megmérettetést.
Saját szerzeményem, egy Tolkienéhoz hasonló világban játszódik. Valószínűleg lesz folytatása is az ilyen jellegű meséimnek. (Mokka)
A Gyűrűk Ura filmben látható fegyverek és ékszerek 2010. áprilisától a Belváros szívében kaphatók!
2010. április 26-án elindítottuk a 2010. évi Tolkien Tábor résztvevői számára a céhekbe való jelentkezést.De mi az a céh, és hogyan tudok olyat választani?
1. oldal / 25

Alkategóriák

Bejelentkezés

Keresés

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére