fbpx
 
 

Kostyál Zsigmond

Kostyál Zsigmond
A Magyar Tolkien Társaság elnöksége pályázatot ír ki szervezői csoportok számára a 2012. évi őszi találkozó megszervezésére.
Az idén hatodik alkalommal megrendezett Tolkien Levelező Versenyen 49 csapat verseng egymással november óta, hogy a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtárban megrendezett áprilisi döntő fordulóba jussanak. Íme az ötödik, utolsó levelező forduló utáni állás!
A Magyar Tolkien Társaság elnöksége pályázatot ír ki szervezői csoportok számára a 2011. évi őszi találkozó megszervezésére.
Ez a sztúr népmese a 2010-es nyári tábor sztúr nemzetségének hagyományait őrző Nősziromföldi Sárga Könyv egy újabb darabja, amely a 2010. augusztus 20-i csapattalin hangzott el.
A 2010-es nyári táborban a nősziromföldi hobbitok, a sztúrok – általános szokásukkal ellentétben – felkerekedtek, hogy a vásárfalvi Nagyvásárban (amely éppen a 400. volt a sorban) megkeressék egy mágikus erejű oltalmazó tárgyukat, mert Nősziromfölde határain elszaporodtak az orkok jelenlétére utaló nyomok, és feltételezhető volt, hogy az ellenség a hobbitok nyomát kutatja. A sztúrok azonban vajmi keveset tudtak a tárgyról, amit kerestek, és valójában azt is meglehetősen torzult formában, a következő népmeséből, amelyet a nősziromföldi Sárga Könyvből gyűjtöttem.
A következő történet a 2010-es nyári táborban hangzott el, mint sztúr népmese a nősziromföldi Sárga Könyvből, amikor Vásárfalva lakóit gyászba borította Khamúl, a nazgúl, és csatlósai támadása, amelynek végeredményeképpen Baldor, a veterán hősi halált halt, és a város lakói megtapasztalhatták, hogy nem pusztán üzletről szól a világ, hanem jobban oda is kellene figyelniük egymásra.
Ez egy 2009-es tábori szertartáshoz készült vers, amelyet Maedros népe adott elő Tulkas tiszteletére. Az eredeti előadásban dobszó és a harcosok formagyakorlata kísérte.
József Attila Eszmélet című versének egy strófájáraAkár egy halom hasított fa,a tűzbe úgy merülsz, ha félsz.Mentsvárad sincsen, míg habókradülöngél egészben a rész.Titokban máshol jár az ész,mikor a jelent úgy tapossa,ahogy a hobbitláb: merész,de vízhez érve tántorog. Ma
ElőszóMegírták a Grimmék, nem is olyan régen,Fura dolog esett a királyi végen.A kényes királylány békát lelt a kútban,Labdáját keresvén, mert nem tudta, hol van.Fura randevú ez, házasság a vége,De az ördög tudja, hogyan és mi végre.E gyanús meséről könnyen elképzelni,Azt, hogy a valóság nem egészen ennyi.Ahogy a Rímhányó a Rókát és Hollót,Gondoljuk csak végig, vajon ez most hogy vó’t!?
Május első hétvégéjét az ÖTG (az osztrák Tolkien társaság) tagjai a tavasz ünneplésével töltötték: a Mereth Ethuil nevű, négynapos rendezvényük egy régi várban kapott helyet. Az összejövetelre minket is meghívtak, és örömmel elfogadtuk a kedves gesztust. A találkozóról és az útról találsz beszámolót, ha az alábbi linkre kattintasz, jól.
1. oldal / 3

Alkategóriák

Bejelentkezés

Keresés

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére