Nyomtatás

Köszöntővers-pályázat

A Magyar Tolkien Társaság pályázatot hirdet olyan J. R. R. Tolkien tiszteletére írott köszöntő vers alkotására, amely alkalmas a Tolkien-születésnapi koccintásokon és Tolkien Napokon való felolvasásra. Határidő: 2022. november 30.

 

A Tolkien Society felhívását követve 2003 óta minden évben J. R. R. Tolkien születésének napján, illetve a Tolkien Napon „a Professzorra” mondott köszöntőt a Magyar Tolkien Társaság hagyományai szerint egy verssel vezetjük fel, amelyet Társaságunk első elnöke, Blahota Attila (Batti) írt. Míg sokan változatlan formában őriznék ezt a hagyományt, mások úgy vélik, húsz év elteltével új költeményeknek is esélyt adhatnánk. De találunk-e méltó új költemény(eke)t?

 

A pályaművel kapcsolatos elvárások:

Terjedelem: 4–16 sor

Tematika: J. R. R. Tolkien, az általa alkotott világ, kedvelőinek közössége

További szempontok:

Elsődleges szempont, hogy a vers szóban (akár nem gyakorlott versmondók által olvasva, illetve 2–5 felolvasó között elosztva is) jól hangozzék, és felvezesse az „A Professzorra!” köszöntőt, amely a vers utolsó két szava (vagy a vers végéhez értelemszerűen hozzáfűzhető).

A pályamű legyen a pályázó korábban nem publikált saját szellemi terméke.

A pályázatra magyar nyelvű alkotásokat várunk, fordítással a szerző és a fordító közös munkaként nevezhet.

Pályázati határidő: 2022. 11. 15. Meghosszabbítva 11. 30-ig! 

 

A pályázás módja:

A pályaműveket e-mailben kell elküldeni a muveszetipalyazat[kukac]tolkien[pont]hu e-mail címre legkésőbb a pályázati határidő napján (2022.11.15.) éjfélig. Az e-mailhez a pályaművet szöveges dokumentum (doc, docx, odt, rtf, txt) fájlként kell csatolni. A fájlban csak maga a pályamű szerepeljen (címmel együtt), egyéb megjegyzés, az alkotó neve/művészneve ne! Az e-mail szövegében tüntesd fel azt a nevet, amelyet az eredményhirdetésnél, illetve az alkotás publikálásakor használjunk az alkotó megnevezéseként (ez lehet becenév vagy művésznév is, nem kötelező a hivatalos név: a szokásos forma a teljes név és becenév). Ha több alkotással is indulsz, akkor minden pályaművedet ugyanarról az e-mail címről, ugyanazzal az alkotói névvel küldd be! (14-18 év közötti pályázók esetén a pályamű beküldéséhez szükséges a törvényes képviselő hozzájárulása, 14 év alatti pályázó esetén pedig kérjük, hogy a törvényes képviselő küldje be a pályaművet a pályázó nevében.)

A résztvevő (illetve törvényes képviselője) a pályamű beküldésével elfogadja a pályázati kiírásban foglaltakat, és hozzájárul, hogy a Magyar Tolkien Társaság a beküldött pályaművet térbeli és időbeli korlátozás nélkül térítésmentesen felhasználja többek között a programjai során, illetve termékein és kiadványaiban. (A pályázó saját munkáját a pályázat lezárása és az eredmények kihirdetése után korlátozás nélkül felhasználhatja, publikálhatja, lehetőség szerint hivatkozva a pályázatra, illetve az esetleges első közlésre.)

A pályázat eredményéről a pályamű beküldésekor használt e-mailre válaszolva küldünk tájékoztatást. A pályázat lezárása után az e-mailben megadott nevet vagy művésznevet az alkotóként való megnevezés jogának biztosítása céljából időbeli korlátozás nélkül megőrizzük az alkotások mellett. (Az alkotó megnevezését lehetőség szerint igyekszünk feltüntetni, azonban előfordulhat olyan felhasználás, ahol erre közvetlenül a mű mellett nincs lehetőség.) Kérjük, hogy a pályamű beküldésekor az e-mailben egyértelműen nyilatkozz arról, hogy az e-mail címedet a neved és az alkotásod mellett megőrizhetjük-e a mű esetleges későbbi publikálásával kapcsolatos kommunikáció céljából! (Amennyiben nem járulsz hozzá az e-mail cím megőrzéséhez, nem tudunk tájékoztatni a mű publikálása esetén.)

 

A pályázat értékelése:

A pályaműveket az Elnökség által felkért zsűri anonim módon fogja elbírálni, és legjobb belátása szerint első, második, harmadik helyezést, illetve különdíjat ítélhet oda. Eredményt várhatóan a Lassi Laurië következő számában hirdetünk, a díjak átadására a következő Tolkien Napon vagy más hasonló rendezvényen kerülhet sor. A pályázat eredményéről a pályamű beküldésekor használt e-mailre válaszolva is küldünk tájékoztatást.

Díjazás:

Az első helyezett verset mindenképpen felolvassuk a 2023. évi Tolkien-születésnapi köszöntőn és/vagy a Tolkien Napon, de a köszönővers kiválasztása a mindenkori vezetőség és vezetőszervezők döntésére van bízva. Ezenfelül legalább az első helyezett értékes tárgynyereményben is részesül.

 

A pályázattal kapcsolatban felmerülő kérdésekkel nyugodtan keressetek meg minket a muveszetipalyazat[kukac]tolkien[pont]hu e-mail címen.

 

Jó alkotást!

 

 

Utoljára frissítve: csütörtök, 16 február 2023 12:58

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Kapcsolódó elemek