ELŐADÓ KÖLTÉSZETI ÉS STAND-UP PÁLYÁZAT

A Magyar Tolkien Társaság 20. születésnapja alkalmából művészeti pályázatot hirdet, melynek központi témája az egyesület 20 éve, Tolkien életműve és hatása a mindennapi életre.

A pályázatra a témának megfelelő, szórakoztató alkotásokat várunk. Az arra alkalmas műveknek (előzetes egyeztetés után) az MTT Születésnapon is megjelenést biztosítunk.

A téma: Magyar Tolkien Társaság, vagy általánosabban J.R.R. Tolkien művei és munkássága, illetve az ezek nyomán kialakult közösségek.

Az “Előadó költészet és stand-up” kategóriába várunk minden olyan művet, mely közönség számára élőben, közösségi est keretében előadható (például slam poetry, stand up előadás, stb.).

Pályázati feltételek
 • A pályamű korábban nyilvánosan még nem került bemutatásra/publikálásra.
 • A produktum kapcsolódjon a Magyar Tolkien Társasághoz, J.R.R. Tolkien bármely művéhez, munkásságához, és az ezek nyomán kialakult közösségekhez.
 • A pályázóknak vállalniuk kell, hogy előzetes felkérés esetén a pályamű a 20. MTT Születésnapon bemutatásra kerül.*
 • A pályázatra nem jelentkezhetnek a művészeti pályázat szervezői, illetve ezek hozzátartozói és közeli hozzátartozói.
 • Kizárólag saját művel lehet nevezni.

* A bemutató során a pályamunkát az alkotó, általa felkért közreműködő, vagy igény szerint a Társaság önkéntese is előadhatja.

Pályázati követelmények
 • Kitöltött jelentkezési lap.
 • A pályamunkákat írott formában és jó minőségű videófelvételen is kérjük.
 • A pályamunkákhoz írásos magyarázat, kommentár csatolható.
 • Egy pályamunka legfeljebb 15 perc lehet.
 • Több fájl esetén azonos jeligével, 01, 02, 03 számozással kell a pályázati munkákat beküldeni.
 • Minden pályázó legfeljebb három művet nyújthat be.
Pályázatok értékelése

A beérkezett pályaműveket a Magyar Tolkien Társaság képviselőiből és független tagokból álló szakmai zsűri fogja elbírálni.

Az alkotások zsűrizésénél a legfontosabb szempontok a kreativitás és az eredetiség, a kivitelezés technikai színvonala, illetve a téma minél mélyebb rétegeinek visszatükrözése.

Díjazás

Az elbírálást követően a nevezők létszámának függvényében a zsűri első, második és harmadik helyezettet hirdet. Indokolt esetben megosztott díjazás és különdíjak odaítélésére is lehetőség van.

A pályázat eredményhirdetését 2022. június 15-én online hirdetjük ki. A díjak ünnepélyes átadására élőben, a 20. MTT Születésnapi ünnepségen kerül majd sor.

A Magyar Tolkien Társaság meghirdetőként a beküldött pályamunkák nem kizárólagos felhasználási, nyilvános előadási, illetve a tolkien.hu oldalon történő publikálási jogát - a készítő(k) és előadó(k) nevének feltüntetésével - fenntartja.

Nevezési határidő: 2022. június 12. éjfél. 

További kérdés, kérés esetén a muveszetipalyazat@tolkien.hu e-mail címen lehet érdeklődni.

Utoljára frissítve: vasárnap, 24 április 2022 13:55

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Alkategóriák

Bejelentkezés

Keresés

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére