Kreatív Online Művészeti Találkozó 2020

KOMT borító

A 2020-as év eddig nem igazán kedvezett a közösségi eseményeknek, és ahogy a vírushelyzet jelenleg alakul, ez nem is lesz már jobb idén. Idén valószínűleg a szokásosnál is jobban fog esni kiszakadni ezekből az új hétköznapokból: emiatt szervezünk egy virtuális találkozó, a Kreatív Online Művészeti Találkozót (KOMT). Találkozzunk november 26-29 között az online térben!

Időpont

2020. november 26 – november 29.

November 26. csütörtökön és 27. pénteken az 18:00-21:00 között lesznek foglalkozások, a hétvégén pedig 9:00-21:00 között várhatóak program.

Details in English: Creative Online Meeting

Helyszín

A fő platformjaink a Microsoft Teams és a Discord lesznek.

Részletes technikai infókat és útmutatót itt találsz: KOMT 2020 technikai segítség

Műhelyek

A KOMT (mint általában egy KÖMT) fő jellegzetességét a különböző kreatív, ismeretterjesztő és közösségi foglalkozások: egy- vagy többalkalmas műhelyek (avagy rendek) és tolkieni vagy nem tolkieni témájú előadások jelentik. Bár a távolság és az online forma sok mindenben korlátoz, rengeteg szokásos tevékenységünket újra lehet gondolni erre a megoldásra, és az, hogy mindenki a saját terében, az otthoni eszközei között dolgozhat, akár új lehetőségeket is megnyithat. Mivel az online térben nehezebb az ilyesmit spontán kialakítani, kifejezetten szeretnénk biztatni a szokásos foglalkozástípusok mellett a tematikus beszélgetések, közös tevékenységek, játékok szervezését is. Az egyszerűség kedvéért ezeket most együttvéve csak "programoknak" hívjuk: és hogy mennyire lesz változatos a kínálat, az elsősorban rajtatok, a résztvevőkön múlik.

Választható műhelyek

Van néhány műhelyünk, amelyeknél a részvétel előfeltétele, hogy postán elküldjük a kreatív alapanyagokat. Mivel hétfőn (nov. 23.) tervezünk postázni, ezért kérjük, hogy ezekre a foglalkozásokra legkésőbb vasárnap (nov. 22.) éjfélig jelentkezzetek!
Az érintett műhelyek:
- Ostyavirág készítés
- Gyöngyékszer készítés kezdőknek
- Tűnemezelés (Ezen részt lehet venni saját alapanyagokkal is.)

A résztvevői előkészületeket, előzetes jelentkezést igénylő műhelyek listája már végelges, de rugalmasan csatlakozható előadásokat, beszélgetéseket továbbra is be tudunk illeszteni a programba. Ha tartanál ilyet, töltsd ki a műhelyvezetői jelentkezést!

Jelentkezz műhelyvezetőnek!

Lesznek persze nem kötött időtartamú, hanem folyamatos, illetve rugalmas időzítésű programok is, ha ezekre lenne ötletetek vagy közreműködési lelkesedésetek, írjatok a komt2020@tolkien.hu címre.

Az egyes programokról csak abban az esetben készül felvétel, ha ehhez az előadók (illetve interaktív programok esetén a résztvevők) kifejezetten hozzájárulnak, a rendezvény egészéről biztosan nem.

Közösségi programok

A közösség erősítésére, hangulat megteremtésére további programokat is tervezünk.

Közösségi mindenbele kisszínes programok, általános ‘YOérzés’ hangulat - avagy megpróbáljuk a LEHETETLENT és lesz itt kávé- és kakaóház macskával a chillezésre, reggeli torna a korán kelőknek és playlistek minden hangulatra IS, hogy a világ minden pontján jó zenét hallgathassanak a szomszédaink. :) Ha nagyon bejön az élet, Utsó Esti Bulika is lesz. Már ha akarjátok. Mert semmi nem kötelező, viszont ki- és becsatlakozni bármikor lehet.

Részletes ismertető a további programokról

Gyerekprogramok

Tervezünk néhány programot a gyerekeknek is, az online tér lehetőségei és a várható korosztály alapján. Az érdeklődőket kérjük, jelentkezzenek a gyerekek névevel és korával, és velük egyeztetjük a programok időpontját. A gyerekprogramokat Teams-en keressétek!

  • Családi szimultán mézeskalácssütés
    Időpont: szombat 16:00
    Közös sütisütés Emi vezetésével. 2 éves kor felett ajánlott. A foglalkozáson felnőttek is részt vehetnek, de beköszönés után kérjük, hogy kapcsolják ki a kameráikat.
  • Miért nem fáznak a Mikulássegítő elfek a Sarkkörön?
    Időpont: szombat 18:00
    Családi öltözködési és mozgástippek egy muglinak öltözött karácsonyi elftől.
  • Gyerektorna
    Időpont: vasárnap 9:30
    Átmozgató torna kicsiknek. 4-8 éves kor között ajánlott.
  • Gyurmaverseny
    Időpont: vasárnap 10:00
    Keressetek elő egy golyó gyurmát gyerekenként. Segítene, ha mindenkinek egy színe lenne és csak az a színe, pl. az egyik gyereknek zöld, a másiknak kék vagy alapszínű. Addig játszunk, amíg meg nem unják, valószínűleg nagyjából fél óra, győztes nem lesz. 4-8 éves kor között ajánlott.

Bemutatóest

Az Online Találkozót is Bemutatóesttel szeretnénk zárni, amelyre szokás szerint sok szeretettel látjuk a résztvevők saját, a rendezvénytől függetlenül készített produkcióit is. Van lehetőség előre felvett videó beküldésére, illetve a vasárnap esti bemutatóest során online műsorszám előadására is. Egy-egy műsorszám kb. 5 perc hosszú lehet, legfeljebb 10. Ha hozzátennél a bemutatóesthez, kérjük, írj a komt2020@tolkien.hu címre: akkor is, ha esetleg kétségeid vannak, hogy megoldható-e, amit tervezel.

Program bontása

Csütörtök

17:00-17:30 - Gyülekezés

17:30-17:55 - Megnyitó

18:00-21:00 - Műhelyek

Péntek

17:40-17:55 - Beköszönés, napi aktuális hírek

18:00-21:00 - Műhelyek

Szombat

08:40-08:55 - Beköszönés, napi aktuális hírek

09:00-12:00 - Műhelyek

12:00-13:00 - Ebédszünet

13:00-21:00 - Műhelyek

20:00-22:00 - Közösségi programok

Vasárnap

08:40-08:55 - Beköszönés, napi aktuális hírek

09:00-12:00 - Műhelyek

12:00-13:00 - Ebédszünet

13:00-18:00 - Műhelyek

18:30-20:00 - Bemutatóest

20:00-21:00 - Eseményzáró és közös gyertyagyújtás

Külföldi tolkieniták

Az őszi találkozó hagyományosan az MTT legnemzetközibb programja. Az idei rendezvényből egy napot, a vasárnapot (11.29.) hirdettük meg nemzetközi közönségnek. Amennyiben lesznek külföldi jelentkezők, ezen a napon a programok egy része részben vagy egészben angolul zajlik majd.

Jegyárak, jelentkezés

A rendezvényre csupán jelképes részvételi díjat tervezünk, ez egységesen 900 Ft. (Ezen felül csak a postázandó hozzávalókat igénylő műhelyeknek van felára.)

Az adatvédelmi rendelkezések miatt csak bejelentkezett felhasználók tudnak jelentkezni a rendezvényre. Ha még nincs Tolkien.hu felhasználói fiókod, akkor azt a jelentkezési lapon is létrehozhatod.

>>>Jelentkezés itt<<<

Amennyiben a jelentkező nem múlt el 14 éves, abban az esetben törvényes képviselőnek kell kitöltenie ezt a jelentkezési lapot. A szülő e-mail címére küldünk szülői jóváhagyó nyilatkozatot.

15-16 éves korú jelentkezőknél az adatkezeléshez a törvényes képviselő jóváhagyásra van szükség, de a jelentkezést kitöltheti magának a fiatalkorú. Ebben az esetben is kérjük a szülő e-mail címét, ahova a szülői jóváhagyó nyilatkozatot küldjük.

 Fizetés

Fizetni a regisztráció végén bankkártyával vagy 3 munkanapon belül banki átutalással lehet.

Banki átutaláshoz szükséges adatok:

Kedvezményezett: Magyar Tolkien Társaság
Számlaszám: 10918001-00000091-16610002
Közlemény: KOMT + teljes polgári neved

 

Kérdés esetén írj a komt2020@tolkien.hu címre!

Kövesd a Facebook eseményünket a legfrissebb információkért: Facebook esemény

A változtatás jogát fenntartjuk!

 

Utoljára frissítve: péntek, 27 november 2020 16:51

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Alkategóriák

Bejelentkezés

Keresés

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére