Nyomtatás

Tolkien Akadémia - Online előadássorozat

Nem szeretnénk senkit Középfölde nélkül hagyni a járványügyi veszélyhelyzet idejére sem: a Középfölde Kutatók Rendje havi online beszélgetései mellett új programunk, a Tolkien Akadémia keretében előadásokat is hallgathatsz Tolkien világáról.

A Tolkien Akadémia előadásai a 12 éve sikeres egyetemi kurzusokhoz hasonlóan áttekintik a tolkieni mitológiai világ megszületésének körülményeit, beágyazódását, kapcsolatait a nagy európai kultúrákkal és mitológiai rendszerekkel, és átfogóan elemzik a pszeudo-mitológia összetett filozófiai, teológiai, nyelvészeti, természettudományos és társadalmi rendszerét. Az előadások után lehet kérdéseket feltenni az előadónak, illetve kicsit beszélgetni a témákról. Az előadás-sorozatot Füzessy Tamás tartja minden szerdán, az első alkalom: 2020. április 22. 18:30
Aktuális információkért csatlakozz a Tolkien Akadémia Facebook-eseményéhez!

facebook esemny

 

Az előadásokat élőben hallgathatod a Facebookon, az interaktív beszélgetésbe pedig Teamsen tudsz bekapcsolódni, erre a meghívóra kattintva (telefonos vagy asztali alkalmazásból, illetve számítógépen Chrome vagy Edge böngészővel is működik).
Akinek a fenti módok egyike sem alkalmas, a +36 1 655 5621 budapesti telefonszámon is hallgathatja a beszélgetést, normál hívásdíjjal (konferencia-azonosító: 926 557 200#).
Az előadások a későbbiekben is elérhetőek maradnak a Magyar Tolkien Társaság Facebook-oldalán.

Az eddigi alkalmak felvételei:

1. Túl Középföldén – Tolkien életműve >>>
2. Mitopoézis és Fantasy – a fikció régi-új formái >>>
3. Germán és északi mitológiai elemek Középföldén >>>
4. Nyelvteremtés mint drámai eszköz >>>

 

Regisztráció

A Tolkien Akadémia előadásaihoz lehet külön regisztrálni is ezen az oldalon, az Akadémia Teams csoportjába való bejelentkezéshez, illetve az előadáshoz kapcsolódó aktuális információk megküldéséhez:
https://tolkien.hu/akademia-regisztracio
Az űrlap kitöltése után, az e-mailben kapott infók alapján be lehet jelentkezni a Microsoft Teams csoportunkba. Aki végigcsinálja a Teams regisztrációt, az minden funkciót használhat az előadásokhoz tartozó beszélgetések során, illetve az előadások között is folyamatosan részt vehet a különböző témákról folytatott diskurzusokban.
Ezen kívül a megadott e-mail címre elküldjük az előadássorozattal közvetlenül összefüggő információkat: időpontváltozások, elmaradó előadások, pótelőadások, előadási témákhoz kapcsolódó kiegészítő infók.

 

A további alkalmak tervezett tematikája:
5. Tolkien és a kelta mítoszok (05.20.)
6. Középfölde világának társadalmi és politikai mintái (05.27.)
7. Tolkien keresztény szemmel: a Sátán eszközei vagy modern hitvédelem? (06.03.)
8. A tolkieni világ kozmikus és történelmi beágyazottsága (06.10.)
9. Másodteremtés: együttműködni a Teremtővel (06.17.)
10. Miért szeretjük a fikciót? Hasonlóságok és különbségek: A Gyűrűk Ura, Harry Potter, Star Wars és Trónok harca (06.24.)

 

Utoljára frissítve: kedd, 19 május 2020 15:39

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned