fbpx
 
 

Középfölde-kutatók rendje 2020

Jól esne néha egy ital mellett, jó társaságban elmélyülni Középfölde világában? Szívesen vitatnád meg a mitológia mélyebb összefüggéseit? Március utolsó teljes hetében várunk a Heren Nolmion Endorëo, azaz a Középfölde Kutatók Rendjének idei második alkalmára: a konkrét időpont még rajtad is múlhat!

 

Középfölde Kutatók Rendje fejléckép

 

A 2020 tavaszán újrainduló Középfölde Kutatók Rendje (Heren Nolmion Endorëo - HNE) programsorozattal arra igyekszünk lehetőséget teremteni, hogy az érdeklődők közösen mélyülhessenek el a tolkieni világ érdekes kérdéseiben és belső összefüggéseiben. A korábbi hasonló programokkal ellentétben itt nem lesznek kijelölt előadók, az alkalmakon a résztvevők beszélgethetnek a tolkieni mitológiához kapcsolódó, előre meghatározott témakör kapcsán, egy szakértő moderátor vezetésével. Beszélgetésindítóként a témához kapcsolódó fontosabb forrásrészletek összegyűjtésével készülünk, melyek átolvasásával bárki képbe kerülhet az adott téma alapjaival, így aktívan részt tud venni a beszélgetésben, és senkinek nem kell úgy éreznie, hogy esetleg nem olvasott még eleget ahhoz, hogy csatlakozzon.

 

A márciusi alkalom a járványügyi helyzetre való tekintettel elmarad.

 

2. alkalom: Nők a tolkieni mitológiában

Ez alkalommal a Tolkien műveiben kis számban felbukkandó, de annál fontosabb női karakterekkel foglalkozunk. Megkíséreljük megtalálni a nők helyét a mitológiában, felfedezni, hogy miben rejlik különleges erejük.

Helyszín, moderátor, források és egyéb részletek a végleges dátum után várhatók.

Facebook-esemény >>>

 Várunk sok szeretettel minden érdeklődőt, Tolkien-kedvelőt!

 

 

1. alkalom: Művészet, varázslat, másodteremtés?

Időpont: 2020. február 27. (csütörtök) 18:30-20:30
Helyszín: Grand Guri Serház (1071 Budapest, Rottenbiller utca 39.)

Az első alkalommal nem kisebb témát járunk körül, mint a teljes mitológiát átható másodteremtés kérdését. Honnan ered? Mire alkalmas? Ki birtokolja ezt az erőt? Ezekre, és sok más kérdésre keressük a választ.
Moderátor: Füzessy Tamás (Ankalimon)

Forrásgyűjtemény >>>

Facebook-esemény >>>

 

Utoljára frissítve: kedd, 24 március 2020 10:20

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Alkategóriák

Bejelentkezés

Keresés

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére