Nyomtatás

Könyvjelzőpályázat

A Lassi Laurië szerkesztősége pályázatot hirdet a Lassi Laurië kiadványhoz, illetve Tolkien műveihez kapcsolódó tematikus könyvjelző tervezésére. Díjazás: a Magyar Tolkien Társaság ajándékcsomagja és az elkészült könyvjelző tiszteletpéldányai. Pályázati határidő: 2019. november 17.

 

A pályázaton részt vehet bárki, aki nem vesz részt a pályázat szervezésében, lebonyolításában, elbírálásában. A pályázat anonim, egy pályázó több pályaművet is benyújthat.


A pályaművel kapcsolatos elvárások:

- A könyvjelző számára készített kép témájában utaljon valamilyen módon a Lassi Laurië kiadványra (pl. újság, „aranyló levelek”) és/vagy J.R.R. Tolkien irodalmi munkásságára. Bővebben a Lassi Lauriëről: https://tolkien.hu/mtt/kiadvanyok/lassi-laurie
- A kép vagy tartalmazza valamilyen módon a Lassi Laurië címet (akár ebben a latinbetűs, akár a kiadvány címlapján is látható tengwar verzióban), vagy legyen rajta alkalmas hely, ahol utólag elhelyezhetjük.
- A kép tetszőleges technikával készülhet, de legyen minden elemében a saját szellemi terméked: jogvédett képet, logót (pl. eredeti tolkieni rajzot, JRRT szimbólumot) vagy akár betűtípust újrarajzolva se használj fel.
- A könyvjelző mérete 50x170 mm lesz. A képnek viszont ezen felül még kell minden irányba 5 mm kifutás (ahol már nincs fontos elem, úgy is jó, ha rákerül a képre, de úgy is, ha nem), így a beküldött pályamű legyen 1:3 képarányú, legalább 720x2160 pixel méretű, .jpg vagy .png fájlformátumú kép, és olyan minőségű, hogy további utómunkálatok nélkül alkalmas legyen a nyomdába küldésre.
- A pályaműben fel lehet használni korábban publikált alkotásokat, de a pályaművet jelen pályázattal kapcsolatba hozható formában a pályázat időtartama alatt ne hozd nyilvánosságra!


A pályázás módja:

A pályaműveket e-mailben kell elküldeni Selmeczi Szonjának a szonja@tolkien.hu e-mail címre legkésőbb a pályázati határidő napján éjfélig. Az e-mailhez a pályaművet JPG/PNG képfájlként kell csatolni, a fájlnév a választott jelige legyen, semmi más. Az e-mail szövegében a jelige mellett tüntesd fel azt a nevet, amelyet az eredményhirdetésnél, illetve az alkotás publikálásakor használjunk az alkotó megnevezésére (ez lehet becenév vagy művésznév is, nem kötelező a hivatalos név). Ha egy pályázó több alkotással is indul, minden pályaműhöz külön jeligét kérünk megadni (ugyanakkor egy pályázó minden pályaművét ugyanarról az e-mail címről, ugyanazzal az alkotói névvel küldje be).


Pályázati határidő: 2019. november 15. 2019. november 17.


Díjazás:
A pályázat első helyezettjének díja a Magyar Tolkien Társaság kiadványait/termékeit tartalmazó ajándékcsomag, továbbá a győztes pályamű alapján készült nyomtatott könyvjelző 5 db tiszteletpéldánya. A zsűri fenntartja a jogot, hogy ne hirdessen első helyezettet.


A résztvevő a pályamű és az adatlap beküldésével elfogadja a pályázati feltételeket, és hozzájárul, hogy a Magyar Tolkien Társaság a beküldött pályaművet térbeli és időbeli korlátozás nélkül térítésmentesen felhasználja termékein és kiadványaiban.

A pályázat eredményéről a pályamű beküldésekor használt e-mailre válaszolva küldünk tájékoztatást. A pályázat lezárása után az e-mailben megadott nevet vagy művésznevet az alkotóként való megnevezés jogának biztosítása céljából időbeli korlátozás nélkül megőrizzük az alkotások mellett.

 

Utoljára frissítve: péntek, 15 november 2019 12:46

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned