Nyomtatás

Étkezés az őszi találkozón

 KÖMT borító

A kép Hernádi Janka munkája

 

“K” menü (Koppány és Kuvasz költeményei)


Október 31. csütörtök
Vacsora

  • Őszi tésztasaláta: ez így elég unalmasnak hangzik elsőre, ugye? Ha azt mondom, olívabogyó, aszalt paradicsom, zöld pesto, mozzarella, sonka? Így már jobb, ugye? Laktató, tartalmas saláta, ami segít feltöltődni. Érdemes kipróbálni. Vegetáriánus, vegán és laktózmentes változatban is kérhető.
  • Sütőtökös gofri: egy igazi őszi finomság. A klasszikus gofritészta sütőtökkel bolondítva. Mascarponéval és étcsokoládéval kínáljuk. Laktózmentes és vegán opció is kérhető.

November 1. péntek

Reggeli

  • Ham and eggs bagel: Egy igazi csemege ajvárral vagy almás-tormás krémmel készítve, ízletes sonkával, roppanós zöldségekkel. Ínycsiklandozó. Laktózmentes vendégeinknek az ajvárral készült opciót javasoljuk. Vegetáriánus vendégeinknek grillezett cukkinivel és almás tormakrémmel készítjük el, vegán vendégeinknek pedig grillezett tofuval.


Vacsora

  • Sütőtök krémleves: az őszi klasszikus, ami megunhatatlan. Vegetáriánus vendégeinknek feta sajttal/vegán és laktózmentes vendégeinknek mogyoróval bolondítva.
  • Enchilada: Egy hűvös őszi estén mindig jól esik vmi testet-lelket melengető, kiadós fogás.Tortillába tekert paradicsomos, kukoricás, babos húsos ragu, sajttal összesütve. Ugye jól hangzik? Laktózmentes, vegetáriánus és vegán opcióban is kérheted.

November 2. szombat
Reggeli

  • Tortillába tekert rántotta baconnel: Még hogy a rántotta unalmas. Tortillában tálalva, paprikával, paradicsommal és fűszerekkel bolondítva tökéletes napindító. Laktózmentes. Vegán vendégeinknek hummussal, vegetáriánus vendégeinknek grillezett cukkinivel készítjük.

Vacsora

  • Édesburgonya leves: Az édes és a kellemesen pikáns íz tökéletes találkozása. Ha az egész napos aktívkodás után vmi melengető és megnyugtató ízre vágysz, ezt Neked találták ki. Laktózmentes, vegetáriánus és vegán opcióban is kérheted
  • Hamburger és coleslaw: Szaftos, omlós marhahúspogácsa, roppanós zöldségek, Koppány-féle szeretet. Mi kell még? Vegetáriánus és vegán vendégeinknek grillzöldséggel és igény esetén akár vegán sajttal is elkészítjük. Laktózmentes változatban is kérheted.

November 3. vasárnap

Reggeli

  • Tonkababos tejberizs: Ha szereted a vaníliát és a fahéjat, különösen ha keveredik a dohány aromájával, akkor ezt nagyon fogod szeretni . Felejtsd el a ragacsos, ehetetlen menzás tejberizst, ez annál sokkal több. Gyümölccsel kínáljuk. Laktózmentes, vegetáriánus és vegán vegán verzióban is.

“A” menü (Angwenergiaforrások)

Reggelik

Gyümölcsös boldogság reggelire? Igen, ez a zabkása (november 1. péntek). Titkos ent-recept alapján. Tejjel, zabitallal vagy entvízzel is kiváló.
A gyümölcsös tejbeköles (november 2. szombat) jellegre, ízvilágra a tejberizs közeli rokona. Laktató, enyhén édes meleg reggeli, tejes és tejmentes kivitelben.
Virsli (november 3. vasárnap): ezt nem kell magyarázni. Egy pár szál virsli, egy-két szelet kenyér, mustár, ketchup vagy majonéz mellé. Vegetáriánus és vegán opciót is biztosítunk.

Vacsorák
Tipikus egytálételek, hogy minél kevesebben maradjanak laktató meleg vacsora nélkül. A fő szempont az összeállításuknál az volt, hogy egyszerűen, gyorsan elkészíthetőek legyenek - minél kevesebbet kelljen várnotok és sorban állnotok - és minél szélesebb kör megehesse őket, de azért legyen bennük üzemanyag. Ezért mindhárom változat vegán, laktóz- és tejfehérje-mentes, viszont tartalmaz fehérjeforrást. Aki pedig semmiképp nem bírja ki a vacsorát hús nélkül, az virslivel egészítheti ki a fogást.

A paradicsomos lencseragu (október 31. csütörtök) összetevői lencse, zöldborsó, kukorica és (ahogy a nevéből sejthető) paradicsomszósz; a vegán chilisbab (november 1. péntek) többféle babból, kukoricából és paradicsomszószból készül; a kókuszos zöldségragu (november 2. szombat) csicseriborsóból, kukoricából és zöldborsóból fog állni, amit a változatosság kedvéért kókusztejjel sűrítünk.


Ebédek (Gyuri bácsi vagy Luca remekei)

Ebédet a már jól bevált Gyuri bácsi konyhájából rendelünk, innen a normál és a vegetáriánus ételeket szerezzük be. A vegán és laktózmentes opciókat Luca készíti. 

Akinek bármi egyéb ételérzékenysége van, vegye fel a kapcsolatot velünk a komt@tolkien.hu-n, és megbeszéljük a lehetőségeket. 

November 1. péntek

  • Rizses hús: Klasszikus közönségkedvenc, pikáns savanyúval segít, hogy ne maradj éhes. Az ent gyerekek kedvence. Laktózmentes,vegetáriánus és vegán opcióban is kérheted.

November 2. szombat

  • Milánói makaróni: Az örök kedvenc, amit sosem lehet megunni. Sok-sok sajttal, kiadós, finom raguval. Laktózmentes, vegetáriánus és vegán opció is van. 

>>>>Vissza a KÖMT főoldalra<<<< 

Utoljára frissítve: csütörtök, 24 október 2019 15:38

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned