Nyomtatás

Műhelyek KÖMT 2019

 KÖMT borító

A kép 

Az őszi találkozón vegyes foglalkozásstruktúra lesz, magyarán nem csak egy vagy kétalkalmas belekóstolás jellegű, hanem 3-4 alkalmas, egymásra épülő, elmélyülős műhelyek is lesznek. Időpont és kategóriák szerint írtuk össze a választható tevékenységeket. Jelentkezés előtt olvassátok át figyelmesen a leírásokat, és ha valahol valamilyen megkötést láttok, azt figyelembe véve jelentkezzetek. 

 NOVEMBER 1. PÉNTEK 9:30-12:30

 

Egyalkalmas műhelyek

 

♠ Hogyan ne haljá' meg a Volga-vidéken: nyelvészeti terepmunka élesben [How not to die in the Volga region: linguistic fieldwork irl]

Foglalkozásvezető: Timár Bogáta 

Kik azok a marik, és hol élnek? (Nem, nem a nénikre gondolok a Földszint 2-ből.) Mi kell ahhoz, hogy nyelvi adatot gyűjtsünk köztük? Mit és mit ne vigyünk magunkkal, ha egy eldugott faluba készülünk? (Igényeket például ne.)
Ez egy háromórás interaktív foglalkozás lesz arról, hogy 1) hogy élnek nyelvrokonaink Oroszország közepén, 2) milyen várt és váratlan szituációkba keveredhet az ember, ha egyedül nekivág egy diktafonnal a vidéknek, 3) mi a saját kutatói és emberi felelőssége a nyelvi és etnikai kisebbségek fennmaradásában.

Tolkien 8 biten - tolkieni ihletésű játékok a filmek előtt Tolkien [8 bits: pre-movies video games]

Létszám: min.5 - max.20

Foglalkozásvezető: Rákos-Zichy Péter (RZP) 

Kencék a konyhából [Fall's creamy comfort foods] BETELT!

Foglalkozásvezető: Sárdi Krisztina (Nati)

Padlizsán, édesburgonya, márványsajt: mi a közös bennük? Mindegyikből nagyon jó kencét/mártogatóst lehet készíteni. Őszies ízvilágú krémeket fogunk keverni a boszorkánykonyhában, egy kis varázslat segítségével.

Feláras műhely! A felár összege 1000 Ft. 

Bob Ross - Boldog kis felhők [Bob Ross - Happy little clouds] BETELT!

Foglalkozásvezető: Papp Miklós (Ada) 

Menj ki és beszélgess egy fával. Barátkozz össze vele! Itt bármit elérhetsz, az egyetlen követelmény, hogy közben boldog legyél! Közösen megnézünk egy Bob Ross - The Joy of Painting részt és festünk vele egy képet. A végén megnézzük ki mit alkotott, majd jót nevetünk rajta.

Feláras műhely! A felár összege 1000 Ft. 

Fa ékszer készítés [Wooden jewellery] BETELT!

Foglalkozásvezető: Schreiner János 

Fából készített ékszer (medál, kitűző, stb.) faragással, festéssel, égetéssel, pácolással.

Játszós ruhát érdemes hozni!

Feláras műhely! A felár összege 500 Ft. 

Orientális tánc fátyollal [Oriental veil dance]

Foglalkozásvezető: Burány Judit 

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy zárt világ, a Közel-Kelet, ahol a nők egymás közt táncolni kezdtek, hogy felkészüljenek a gyermekáldásra. Mint minden titok, egyszer ez is kiszivárgott a magas falak közül. A nők ezután már a megélhetésért táncoltak, és hogy szórakoztassák a nagyérdeműt. Az orientális táncok már majdnem elvesztették eredeti szakrális gyökereiket, olcsó vásári mutatvánnyá silányultak, mikor a XX. század elején a reformátorok újfajta színvonalat adtak a táncnak a balettelemek beemelésével, egyben a folklór-hagyományok újra felfedezésével. Megindult Egyiptomban is a filmgyártás, megszülettek az első táncos csillagok. Az érdekes, misztikus, "hasat-mozgatós" táncra felfigyelt Hollywood is, innentől nem volt megállás: az egzotikus hastánc - ahogy a Nyugat elkeresztelte -, és a drámaibb filmes hatás kedvéért fátyolba burkolózó táncosnő a titokzatos Kelet jelképévé vált világszerte.
Kóstoljunk bele együtt az orientális tánc világába néhány alapmozdulat, lépéstechnika és fátyoltrükk segítségével!

A kurzus nem feláras, de saját fátyol szükséges mindenkinek, ami az alkatához van méretezve. A fátyol anyagáról, a méret megállapításáról a jelentkezés után kaptok infót. Az anyag pár száz forintból kihozható.
Öltözet: mezítláb vagy balett/táncos papucs, ami nem csúszik, kényelmes öltözés, hosszú, szoknya vagy cica nadrág, testhez álló trikó vagy top (nem muszáj a hasat közszemlére tenni. Javaslom, hogy érezd magad kellemesen, csinosan a gyakorló ruhában.

KószaMűhely: Belsőbárándi természetvédelmi terület, tanösvény [Forest walk in the Belsőbáránd nature reserve] BETELT!

Foglalkozásvezető: Kaszab Zsuzsanna (Melian)

Kihelyezett Majdnem-KószaKommandó, természeti, geológiai és kultúrtörténeti huncutságokkal.

Nem szükséges profi túrafelszerelés, de kirándulásra alkalmas, időjárásnak megfelelő öltözet kell.

 

Kétalkalmas műhelyek, ahol egy alkalomra is be lehet csatlakozni

 

Látássérültként a világ 1. [Blindfolded]

Foglalkozásvezető: Csuti Szilvia (Alustriel) 

Szeretnéd kipróbálni azt, hogy milyen lehet látássérültnek lenni, de félsz elmenni a Láthatatlan Kiállításra? Itt biztonságos keretek között kipróbálhatod, milyen gyengénlátóként, vagy vakként élni. Megismerkedhetsz a Braille és a Moon írással, a fehér bottal, bepillanthatsz abba, hogy milyen érzés, ha mások vezetnek téged, vagy épp te vezetsz másokat. Ha eljössz, garantálom, hogy legközelebb tudni fogod, hogyan segíts egy vaknak! Készülök történetekkel, szeretnék közösen elmélkedni arról, hogy hogyan is működik jól egy akadálymentesítés, és aztán mindent ki is próbálhatsz mindent a gyakorlatban!

Játék otthoni 3D nyomtatóval 1. [3D printing your games at home]

Foglalkozásvezető: Zrinyifalvi Dániel

Előfeltétel: minimális számítógépes ismeret, alapfokú angol ismeret (programok használatához).

Szereztél egy 3D nyomtatót otthonra? Szuper! És most hogyan tovább? Tippek, trükkök és módszerek, hogy mire használható egy otthoni 3D nyomtató és hogyan gyárthatsz otthon saját játékokat.

 

Kétalkalmas műhelyek, ahol mindkét alkalmon részt kell venni

 

Kötés kezdőknek 1. [Knitting for Beginners] BETELT!

Foglalkozásvezető: Peller Henriett (Sil)

Előfeltétel: betöltött 8. év, előképzettség nem kell

Szeretnél megtanulni kötni? Itt a helyed! Az első alkalommal megismerkedhetsz a kötés alapjaival és ezeket fogjuk gyakorolni, a másodikon pedig elkezdheted első saját sáladat/kendődet is, amihez egyszerű, de látványos mintákkal készülök. A sálhoz 2-3 gombolyag fonal, körkötőtű szükséges.

Ismerkedés a vitorlázással 1. [Sailing for beginners] BETELT!

Foglalkozásvezető: dr. Fodor Ákos 

Létszám: max. 5 fő

Előfeltétel: betöltött 18. életév, úszás tudás, megfelelő erőnlét. 

Megismerjük a vitorlázás alapjait, a hajó felépítését, kezelését, az alap manővereket és a hullámok közé csapunk a Velencei tavon Balatonon.Rossz idő esetén: ismerkedés a golffal.

Figyelem! Ha erre a műhelyre jelentkezel, ne kérj ebédet, mert a két foglalkozás között nem fogtok visszamenni az iskolába! Szervezett transzfer lesz az iskola és a tó között.

Feláras műhely! A felár összege 2000 Ft. 

 

  NOVEMBER 1. PÉNTEK 15:00-18:00

 

Egyalkalmas műhelyek

 

Meditációs Műhely: nézzük meg, mi van belül! [Meditations - take a look inside!] BETELT!

Foglalkozásvezető: Kaszab Zsuzsanna (Melian)  

El sem tudod képzelni, hogy csendben ülj tíz percig féllótuszban? Szeretnél néha nagyon gyorsan megnyugodni? Évek óta azon tűnődsz, miért nem kerek a világ? Érdekel a válasz a Végső Kérdésre? Furdal a kíváncsiság, hogy miért jó meditálni? És mire jó a hangtál? Szeretnéd tudni, hogy a Nevető Buddha miért nem Buddha? És miért az mégis? Sosem merted megkérdezni, mi a csudát jelent az, hogy "a tudat tiszta, mint a tükör"? Csatlakozz a Meditációs Műhelyhez, nézzük meg, hátha jutunk együtt valamire!

Polifoamot/matracot, plédet és kényelmes ruha szükséges, akinek van, meditációs- /ülőpárnát is hozhat.

Mély-izom torna [Complex stretching with pilates, yoga, martial arts influences]

Foglalkozásvezető: Burány Judit 

Rehabilitációs, egyben prevenciós mozgáskultúra, melynek célja, hogy sokáig működőképes és esztétikus legyen a testünk, és súlyosabb sérülések után is összekaparhassuk magunkat. "Similis simili gaudet" -mondja a bölcselkedő római, azaz hasonló a hasonlónak örül... Magyarán én is éppen ezt művelem már 3 éve, mióta olyan érdekes dolgot pillantottam meg a hűtőben, hogy a meglepetéstől kiegyenesedni se tudtam. Majd miután a kórházban szteroidokkal bebikáztak, fél évig még húztam magam után a bal lábamat, ami persze azóta is gyengébb, mint a jobb:)
A foglalkozáson persze meg is fogjuk dolgoztatni a kis testünket, de szóba kerül majd az is, hogyan mozogjunk ergonomikusan, milyen a helyes testtartás, hogyan tanuljunk meg érzékelni a testünket, mit tehetünk, ha valamit nem szabad, nem megy, ha valami itt fáj-ott fáj? Mit tehetünk, hogy megelőzzük az értelmetlen lesérüléseket? Hogyan készüljünk fel arra, ha mégis lesérülnénk? Mit fogadjunk el, de mibe ne törődjünk bele?
Összegezve lesz móka, kacagás, izzadás, szemgúvadás, össze is hajtogatjuk magunka fura pózokba, és nem maradhat el a "bezzeg az én időmben" típusú megmondó kapitányos észosztás sem! Juhé!

Öltözet: cipő nem kell, zokni, kényelmes felső, szabadidő nadrág, hozhatsz saját polifoamot, törölközőt is.

Filibert testvérek - Monogram műhely [Illustrating Initials: Mediaeval Flora and Fauna - How Friar Philibert might have illustrated his manuscripts] BETELT!

Foglalkozásvezetők: Schuster Viktória (Narb) és Kőszeghy Anna (Arinna)

Előfeltétel: betöltött 12. év, rajzos előképzettség nem szükséges

Voltál Filibert testvér és alig várod, hogy újra az lehess? Nem tudtál részt venni benne, de szeretnéd kipróbálni? Szeretettel várunk műhelyünkön! A középkori miniatúrafestés világába szeretnénk Titeket elkalauzolni. Az egyalkalmas műhelyen egy általad választott betűt, vagy monogramot fogunk felrajzolni, majd kidíszíteni növényi motívumokkal és/vagy heroikus vagy inkább meglepően abszurd állatfigurákkal. Ehhez segítségül hozunk nektek rengeteg inspirációs képet (mindet autentikus forrásból szereztük). Ezt követően a kompozíciót kifestjük vízfesték segítségével, majd ceruzás árnyékolás, és a kontúrok kiemelése következik. Az egészet gyönyörűséges A4-es méretű, 250 grammos minőségi, színezett papírra alkotjuk meg, így érdemes lesz képkeretet is beszerezned hozzá ;)

Feláras műhely! A felár összege 1200 Ft. 

Mécsestartó készítés [Candle holder making]

Foglalkozásvezető: Schreiner János 

Őszi hangulatos mécsestartó készítése kis üvegekből szalvéta és levél ragasztással, festéssel, maszkolással vagy szabad kézzel.

Játszós ruhát érdemes hozni!

Feláras műhely! A felár összege 500 Ft. 

Céilí - csoportos ír táncok [Irish céilí dances]

Foglalkozásvezetők: Orthmayr Flóra (Metaflora) és Kiss Kincső (Thilanna) 

Egyszerű lépések, párcserék, sortáncok, hagyományos koreográfiák vidám ír zenére - de talán egy hobbit táncház is így nézhet ki :)

 

Kétalkalmas műhelyek, ahol egy alkalomra is be lehet csatlakozni

 

Látássérültként a világ 2.  [Blindfolded]

Foglalkozásvezető: Csuti Szilvia (Alustriel) 

Szeretnéd kipróbálni azt, hogy milyen lehet látássérültnek lenni, de félsz elmenni a Láthatatlan Kiállításra? Itt biztonságos keretek között kipróbálhatod, milyen gyengénlátóként, vagy vakként élni. Megismerkedhetsz a Braille és a Moon írással, a fehér bottal, bepillanthatsz abba, hogy milyen érzés, ha mások vezetnek téged, vagy épp te vezetsz másokat. Ha eljössz, garantálom, hogy legközelebb tudni fogod, hogyan segíts egy vaknak! Készülök történetekkel, szeretnék közösen elmélkedni arról, hogy hogyan is működik jól egy akadálymentesítés, és aztán mindent ki is próbálhatsz mindent a gyakorlatban!

Játék otthoni 3D nyomtatóval 2. [3D printing your games at home]

Foglalkozásvezető: Zrinyifalvi Dániel

Előfeltétel: minimális számítógépes ismeret, alapfokú angol ismeret (programok használatához). 

Szereztél egy 3D nyomtatót otthonra? Szuper! És most hogyan tovább? Tippek, trükkök és módszerek, hogy mire használható egy otthoni 3D nyomtató és hogyan gyárthatsz otthon saját játékokat.

 

Kétalkalmas műhelyek, ahol mindkét alkalmon részt kell venni

 

Kötés kezdőknek 2. [Knitting for Beginners] BETELT!

Foglalkozásvezető: Peller Henriett (Sil)

Előfeltétel: betöltött 8. év, előképzettség nem kell.

Szeretnél megtanulni kötni? Itt a helyed! Az első alkalommal megismerkedhetsz a kötés alapjaival és ezeket fogjuk gyakorolni, a másodikon pedig elkezdheted első saját sáladat/kendődet is, amihez egyszerű, de látványos mintákkal készülök.

Ismerkedés a vitorlázással 2. [Sailing for beginners] BETELT!

Foglalkozásvezető: dr. Fodor Ákos 

Létszám: max. 5 fő

Előfeltétel: betöltött 18. életév, úszás tudás, megfelelő erőnlét. 

Megismerjük a vitorlázás alapjait, a hajó felépítését, kezelését, az alap manővereket és a hullámok közé csapunk a Velencei tavon Balatonon. Rossz idő esetén: ismerkedés a golffal.

Figyelem! Ha erre a műhelyre jelentkezel, ne kérj ebédet, mert a két foglalkozás között nem fogtok visszamenni az iskolába! Szervezett transzfer lesz az iskola és a tó között.  

Feláras műhely! A felár összege 2000 Ft. 

  NOVEMBER 2. SZOMBAT 9:30-12:30

 

Egyalkalmas műhelyek

 

Olvassunk hieroglifául [Let's read the ancient hieroglyphs!]

Foglalkozásvezető: Deák Adri (Pillangó) 

Ugye az megvan, hogy az egyiptomi írás nem képírás. Ha érdekel, hogy akkor mégis mi lehet, gyere el! Végigvesszük az alapokat, aztán igazzy ókori egyiptomi mesét fogunk fordítani. 

Vasalható gyöngy [Hama bead art]

Foglalkozásvezető: Váczi Csilla (Stara) 

Előfeltétel: gyerekek 8 éves kor alatt szülői felügyelettel vehetnek a foglalkozáson.

stara

Vasalható gyöngy

Imprószínház [Improv Drama/Theatre]

Foglalkozásvezető: Sárdi Krisztina (Nati) 

 

Kétalkalmas műhelyek, ahol egy alkalomra is be lehet csatlakozni

 

Stencilfestés 1. [Stenciling on fabric]

Foglalkozásvezető: Peller Henriett (Sil) 

Előfeltétel: gyerekek szülői felügyelettel vehetnek részt a foglalkozáson.

Mindig is vágytál egy menő Mordoros pólóra, de nem árulnak ilyet LEP-en? Netán egy rókás vászonszatyrot szeretnél? Készítsd el magadnak! Az sem akadály, ha nem tudsz rajzolni.

A műhelyre dekorálandó üres póló(ka)t kell hozni! Játszós ruhában érdemes jönni, amiért nem kár, ha festékes lesz.

Feláras műhely! A felár összege 250 Ft/alkalom. 

sil

Stencilfestés

Hip-hop tánc 1. [Hip-hop dance]

Foglalkozásvezető: Salamon Attila Mátyás

A műhely alapvetően egy kis koreográfia megtanulására fog irányulni, de ezen kívül lesz kis játék, egyéni kvalitások megmutatásának lehetősége, táncpárbaj, vonaglós freestyle party meg minden is amennyiben van rá igény. Táncos előképzettség nem kötelező!

 

Kétalkalmas műhelyek, ahol mindkét alkalmon részt kell venni

 

Jelnyelv kezdőknek 1. [Hungarian Sign Language for Dummies - This workshop requires the use of Hungarian language.]

Foglalkozásvezető: Csuti Szilvia (Alustriel)

Mindig is érdekelt ez a különös nyelv? Láttál már “mutogató” embereket a metrón, és nem értetted, mi is történik? Segíteni szeretnél egy siketnek, de nem tudod hogyan? Vagy csak szimplán érdekel? Ha bármelyik kérdésre igen a válaszod, akkor itt a legjobb alkalom, hogy belekóstolj a siketek világába, egy kicsit megismerkedj a siketkultúrával, a magyar jelnyelvvel. Amivel készülök: rengeteg sztori, közös elmélkedés, játékok, rengeteg gyakorlat és csupa móka. Garantáltan szuper lesz! ;)

Amit még valószínűleg nem tudtál a képregényekről! 1. [What you never knew about comics and were too afraid to ask]

Foglalkozásvezető: Mariai Dávid 

Ha mindig is érdekelt, mi miért, és miért pont ott van a képregényeken, de eddig nem volt kitől megkérdezned: itt a lehetőség! Ha pedig mindig is szeretted volna elkészíteni a saját képregényedet, akkor itt adott lesz az inspiráló környezet az elkezdéséhez.

DIY elektronika - tesla tekercs házilag 1. [DIY electronics: homemade Tesla coilsBETELT!

Foglalkozásvezető: Rákos-Zichy Péter (RZP)

Előfeltétel: min. 16 év (18 alatt szülői nyilatkozat), balesemegelőzési tájékoztató elfogadása (forrasztópákával és magas feszültséggel dolgozunk)

A műhely során egy egyszerű Tesla tekercsen alapuló hangszórót építünk össze. A foglalkozés során megismerjük a készülék elméleti alapjait, majd összeforrasztjuk a kitben érkező terméket, majd kipróbáljuk.

Feláras műhely! A felár összege 1000 Ft.

Ismerkedés a vitorlázással 1.  [Sailing for beginners]

Foglalkozásvezető: dr. Fodor Ákos 

Létszám: max. 5 fő

Előfeltétel: betöltött 18. életév, úszás tudás, megfelelő erőnlét. 

Megismerjük a vitorlázás alapjait, a hajó felépítését, kezelését, az alap manővereket és a hullámok közé csapunk a Velencei tavon Balatonon.Rossz idő esetén: ismerkedés a golffal. 

Figyelem! Ha erre a műhelyre jelentkezel, ne kérj ebédet, mert a két foglalkozás között nem fogtok visszamenni az iskolába! Szervezett transzfer lesz az iskola és a tó között.  

Feláras műhely! A felár összege 2000 Ft. 

  NOVEMBER 2. SZOMBAT 15:00-18:00

 

Egyalkalmas műhelyek

Sport és ami mögötte van [Sport behind the scene]

Foglalkozásvezető: Banka Dániel&Friends 

Tudatosan sportolni nem csak a profi sportolók kiváltsága. Mivel sokan a KÖMT-re látogatók közül aktívan sportolnak (bármilyen szinten tegyék is azt) arra gondoltunk, hogy ez egy remek lehetőség arra, hogy négy a témában járatos, végzett szakember segítségével beszélgetünk egy kerekasztal keretében a mindennapi sportolás világáról.
Hogyan kezdjünk bele? Miért és hogyan melegítsünk be? Milyen intenzitással edzünk? Milyen veszélyei vannak a sportolásnak, amennyiben azt nem a megfelelő módon végezzük? Ilyen és ehhez hasonló kérdéseket járunk körül és vitatunk meg Sőreg Réka (gyógyszerész), Banka Zsófia (élelmiszermérnök), Császár Péter (rekreációszervező és egészségfejlesztő, valamint a sportszervező) és Becze Ádám (orvos) segítségével.

 

Kétalkalmas műhelyek, ahol egy alkalomra is be lehet csatlakozni

 

Stencilfestés 2.  [Stenciling on fabric] BETELT!

Előfeltétel: gyerekek szülői felügyelettel vehetnek részt a foglalkozáson.

Mindig is vágytál egy menő Mordoros pólóra, de nem árulnak ilyet LEP-en? Netán egy rókás vászonszatyrot szeretnél? Készítsd el magadnak! Az sem akadály, ha nem tudsz rajzolni.

A műhelyre dekorálandó üres póló(ka)t kell hozni! Játszós ruhában érdemes jönni, amiért nem kár, ha festékes lesz.

Feláras műhely! A felár összege 250Ft/alkalom. 

Hip-hop tánc 2.  [Hip-hop dance]

Foglalkozásvezető: Salamon Attila Mátyás

A műhely alapvetően egy kis koreográfia megtanulására fog irányulni, de ezen kívül lesz kis játék, egyéni kvalitások megmutatásának lehetősége, táncpárbaj, vonaglós freestyle party meg minden is amennyiben van rá igény. Táncos előképzettség nem kötelező!

Kétalkalmas műhelyek, ahol mindkét alkalmon részt kell venni

 

Jelnyelv kezdőknek 2.  [Hungarian Sign Language for Dummies - This workshop requires the use of Hungarian language]

Foglalkozásvezető: Csuti Szilvia (Alustriel)

Mindig is érdekelt ez a különös nyelv? Láttál már “mutogató” embereket a metrón, és nem értetted, mi is történik? Segíteni szeretnél egy siketnek, de nem tudod hogyan? Vagy csak szimplán érdekel? Ha bármelyik kérdésre igen a válaszod, akkor itt a legjobb alkalom, hogy belekóstolj a siketek világába, egy kicsit megismerkedj a siketkultúrával, a magyar jelnyelvvel. Amivel készülök: rengeteg sztori, közös elmélkedés, játékok, rengeteg gyakorlat és csupa móka. Garantáltan szuper lesz! ;)

Amit még valószínűleg nem tudtál a képregényekről! 2. [What you never knew about comics and were too afraid to ask]

Foglalkozásvezető: Mariai Dávid 

Ha mindig is érdekelt, mi miért, és miért pont ott van a képregényeken, de eddig nem volt kitől megkérdezned: itt a lehetőség! Ha pedig mindig is szeretted volna elkészíteni a saját képregényedet, akkor itt adott lesz az inspiráló környezet az elkezdéséhez.

DIY elektronika - tesla tekercs házilag 2.  [DIY electronics: homemade Tesla coilsBETELT!

Foglalkozásvezető: Rákos-Zichy Péter (RZP)

Előfeltétel: min. 16 év (18 alatt szülői nyilatkozat), balesemegelőzési tájékoztató elfogadása (forrasztópákával és magas feszültséggel dolgozunk)

A műhely során egy egyszerű Tesla tekercsen alapuló hangszórót építünk össze. A foglalkozés során megismerjük a készülék elméleti alapjait, majd összeforrasztjuk a kitben érkező terméket, majd kipróbáljuk.

Feláras műhely! A felár összege 1000 Ft.

Ismerkedés a vitorlázással 2.  [Sailing for beginners]

Foglalkozásvezető: dr. Fodor Ákos 

Létszám: max. 5 fő

Előfeltétel: betöltött 18. életév, úszás tudás, megfelelő erőnlét. 

Megismerjük a vitorlázás alapjait, a hajó felépítését, kezelését, az alap manővereket és a hullámok közé csapunk a Velencei tavon Balatonon.Rossz idő esetén: ismerkedés a golffal. 

Figyelem! Ha erre a műhelyre jelentkezel, ne kérj ebédet, mert a két foglalkozás között nem fogtok visszamenni az iskolába! Szervezett transzfer lesz az iskola és a tó között.  

Feláras műhely! A felár összege 2000 Ft.

 

4 alkalmas műhelyek, ahol egy alkalomra is be lehet csatlakozni

 

♠ LARP írás - A dramaturgia és a történetek speciális jellegzetességei interaktív, élőszereplős játék (például larp / tábori keretjáték) tervezésekor (4 alkalom) [LARP dramaturgy design - this workshop requires the use of Hungarian language]

Foglalkozásvezető: Fábián Ágnes (gilz) 

Lazán egymáshoz kapcsolódó műhelyalkalmak sorozata.

Tervezett témák:
- Élő játékok történetének felépítése, szerkezete, dramaturgiája
- Karakterek felépítése, kiosztása, megírása és vezetése játék közben
- +1: és mindez hogyan viszonyul az mtt-s keretjátékhoz, mik a különbségek, mit érdemes átvenni, mit nem, stb. Ez kifejezetten közös, beszélgetős alkalom.
- LARP-író műhely - írunk közösen egy rövid, egyalkalmas játékot

Csinálok prezikéket, meg postitelünk meg ötletelünk közösen, és megírunk egy játékot.

Író műhely (4 alkalom) [Writing]

Foglalkozásvezető: Forgács Máté 

Miért kedvelünk vagy miért nem kedvelünk egyes irodalmi műveket? Mitől lesz jó egy regény, novella, vers vagy egyéb szösszenet? Hogyan kell világot, háttértörténetet, karaktert alkotni? Mindig is érdekelt ezekre a kérdésekre a válasz? Gyere és fedezzük fel együtt az irodalom titkait.

Grafikus díszítés és rajz műhely (4 alkalom) [Graphical decoration and drawing]

Foglalkozásvezetők: Sági Kiss Dániel (Alew)

Előfeltétel: Alapszintű rajztudás

Feláras műhely! A felár összege 250 Ft/alkalom.

Stop motion animáció (4 alkalom) [Stop motion animation]

Foglalkozásvezetők: Kiss Renáta (Milendoria) és Grátz Márk

Előfeltétel: betöltött 14. életév 

Tolkien világában fogunk létrehozni pár stop motion jelenetet, a szereplők és helyszínek elkészítésétől elkezdve a felvételeken át az utómunkáig mindenki kiveheti részét a munka azon részéből, ami legközelebb áll hozzá.

Feláras műhely! A felár összege 500 Ft/alkalom (Ha mind a 4 foglalkozáson résztveszel, akkor 2000 Ft). 

 

3-4 alkalmas műhelyek, ahol mindegyik foglalkozáson részt kell venni

 

Portré fotózás (3 alkalom) [Portrait photography]

Foglalkozásvezető: Szalay Zsofia (Szozsi) 

Előfeltétel: Fényképezőgép vagy jo minőségben fotózó mobiltelefon

Az első alkalom november 1. péntek délután lesz.

Szerepjáték (4 alkalom) [Roleplaying game - this workshop requires the use of Hungarian language]

Foglalkozásvezető: Barry Alpha Ádám

Előfeltétel: betöltött 14. életév

Négyszer három óra szerepjáték a KÖMT-ön, négy fejezet! Maximum 5 embernek, minimum háromnak. Hogy egész pontosan mit fogunk játszani, sci-fi, fantasy, steampunk, milyen rendszerben, érában, világban még képlékeny, de jó lesz! A jelentkezőkkel még megbeszéljük.

 

>>>>Vissza a KÖMT főoldalra<<<< 

Utoljára frissítve: csütörtök, 24 október 2019 15:39

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned