TT16 Umbar banner1

A Magyar Tolkien Társaság 2015. április 15-17. között ismét megrendezi Tavaszi Találkozóját, melynek idén a Dinnyési Templomkert Hagyományőrző- és Turisztikai Központ ad majd otthont. Sok szeretettel hívunk és várunk benneteket, régieket és újakat egyaránt egy fergeteges hétvégére!


Úgy érzed, Középfölde az igazi otthonod? Minden vágyad, hogy egy karakter bőrébe bújva élhess át különleges kalandokat? Vagy csak lazulnál egyet egy vidám közösségben? Bármelyik is igaz Rád, idén mindegyikre lesz lehetőséged!

Amivel mi készülünk Nektek - többek között -, az egy hangulatos és erősen interaktív keretjáték, egy élő szerepjáték.
Kerettörténetünk Umbarban játszódik, a Harmadkor 1813. évében, pár évvel Telumehtar Umbardacil gondori király hódítása után. A fő konfliktus a legendás Vízöntő szobra köré fonódik, illetve az umbari, gondori ellenszenv, ellenállás köré. A résztvevőket 5-6 fős csapatokba, ún. frakciókba osztjuk majd be, mint pl: a gondori küldöttség, a gondori kémek, az umbari helyi lakosok, a haradi bevándorlók stb. Élükön egy-egy NPC karakter áll majd, aki segíti őket, ha elakadnak egy-egy küldetés végrehajtásában; és a leginkább befolyással lesz rájuk. Ezen felül mindenki választhat magának egy céhet (Kalandorok, Utászok, Építészek, Vajákosok, Bölcsek), amihez csatlakozni szeretne. Rengeteg megoldható feladattal, játékkal, avagy küldetéssel készülünk, amiket érdemes lesz minél hatékonyabban és ötletesebben megoldani.

Réges-régen, Középfölde déli részén állt egy város. Talán még ma is áll, mindenesetre manapság egészen biztosan más néven nevezik. Akkoriban úgy hívták, Umbar.
Lakosai a legdicsőbb és leghatalmasabb kikötővárosnak tartották messze földön, de ennek valószínűleg csak az volt az oka, hogy nem nagyon jártak még idegenben. Esetleg hajón. Minath Tirith-t azonban sohasem látták, vagy csak kevés kiváltságos, ezért Umbar megtartotta állását dél legdicsőbb és leghatalmasabb városaként.
A gondoriakat viszont jól ismerték. Túl jól, túl régóta. Umbart elfoglalták Gondor csapatai, majd lakói visszafoglalták, majd Gondor lerohanta és visszavette… és ez így zajlott megszámlálhatatlan éven át.
Gondor megpróbálta gyökerestül kiirtani az umbariak hitvilágát, visszamaradott eszméit, ahol a lopás, csalás és ármánykodás a mindennapos teendők közé tartozott, akár csak a mosogatás. Umbar ugyanis kalózváros volt a velejéig. Lakóinak nagy része a partvidékek fosztogatásával, rabszolga-kereskedelemmel vagy csak sikkasztással foglalkozott. Még a törvénytisztviselők is.
És mindenki babonás volt. Mélyen gyökerezett, kiirthatatlanul. Egyes embereket mágikus képességekkel, mindentudással ruháztak föl, akárcsak egyes tárgyakat. Az umbariak megrögzötten hittek a csodákban, a szerencsében és a sorsban. Akik pedig mégsem hittek annyira a csodákban, azok készítették őket.
Nem tudom hány éve állt már a szobor, azt se tudom ki emelte, de azt suttogták a városiak, hogy ha éjszaka kíván valaki a szobortól és azt leírva beleteszi a szobor ölébe, a szobor teljesíti a kérését. Lehet az szerelem, siker, akár valaki halála is.
De mindennek ára van…

Ha fogalmad sincs mi is az a szerepjáték, meg hogy kell azt csinálni, akkor se ess kétségbe. A lényege röviden annyi, hogy egy kitalált karakter bőrébe bújsz, és őt megszemélyesítve veszel részt a játékban. Épp ezért hozz magaddal minden jelmezt, ékszert, stb, amit egy umbari (kicsit mediterrán, kicsit sivatagi) viselhet, használhat. A harcrendszer egyszerű kockadobáson fog alapulni, de díszfegyvereket is hozzatok bátran.
Persze mindez egyáltalán nem kötelező. Akkor és annyira veszel részt benne, amennyire szeretnél.

Azok pedig, akik nem szeretnének részt venni a keretjátékban, pihenhetnek, szórakozhatnak aktívan, vagy passzívan. Viszünk majd társasjátékokat, reméljük Ti is hoztok, amivel szeretnétek játszani; valamint labdát, frízbit is. Hozzatok bátran gitárt, vagy bármilyen más hangszert is. Esténként lesz lehetőség tüzet gyújtani szabadtéren.

A szálláshelyen kívül is érdemes körülnézni, találhattok érdekes programlehetőségeket. Néhány példa >>

A találkozó időpontja: 2016. április 15-17. (péntek délutántól vasárnap koradélutánig)

Helyszín: Dinnyés, Templomkert Hagyományőrző- és Turisztikai Központ >>

Képek >>

Odajutás:
Vonattal: Budapest Déli pályaudvarról óránkénti gyakorisággal indulnak vonatok Dinnyésre. A vasútállomástól a szállás pár perc sétára található. Az utazás kb. 50 percet vesz igénybe. A teljesárú menetdíj Budapest-bérlet nélkül 1120 Ft.
Menetrend >>

Autóval: 2485 DINNYÉS, GÁRDONYI GÉZA U. 25.

A szálláson aludni a főépület emeleti részén kettő 20 négyzetméteres, valamint egy 35 négyzetméteres szobában a helyszín által biztosított matracokon lehet (matrac mérete 80 x 210 cm). Hálózsákot, vagy azt helyettesítő pokrócot és ágyneműt kérjük, hozzatok magatokkal!
Az épületben található még továbbá az emeleten: férfi vizesblokk tusolóval, női vizesblokk tusolóval és egy 58 négyzetméteres társalgótér; a földszinten: kettő 30 négyzetméteres összenyitható szoba, egy 60 négyzetméteres aula (pl. étkezésre), melegítő konyha, férfi mosdó, női mosdó.
A konyha szép és felszerelt, van benne tűzhely, mikro, hűtő (korlátozott tárolási lehetőséggel), mosogató, vízforraló és kávéfőző. Valamint némi evőeszköz is, de a biztonság kedvéért ezt hozzatok magatokkal (pohár/bögre, tányér, kés, stb). Wi-fi van!
A részvételi díj a szállás díját és a konyha használati díját tartalmazza, de az étkezés és az utazás árát nem! Ezekről kérjük, magatok gondoskodjatok!
5 perc járásra két élelmiszerbolt is található.

Részvételi díjak:

Két éjszakára:
- Nem tag: 5000 Ft
- Pártoló/közreműködő tag: 4700 Ft
- Szervezeti/kiemelt tagok: 4000 Ft

Egy éjszakára (szombat reggeltől vasárnap koradélutánig / péntek késő délutántól szombat éjjelig):

- Nem tag: 3500 Ft
- Pártoló/közreműködő tag: 3500 Ft
- Szervezeti/kiemelt tagok: 2800 Ft

Fontos, hogy csak érvényes, hátralékkal nem rendelkező tagságot tudunk elfogadni.

Idén is lehetőségetek van lemondani a tagi kedvezményetekről a rászorulók részére.
Illetve ha csak az anyagiak állnak útjában annak, hogy részt tudjatok venni a rendezvényen, akkor is jelentkezzetek, hátha tudunk segíteni. Ezzel kapcsolatban a jelentkezési lapon tudtok nyilatkozni.

Jelentkezési lap >>

 

Kedvezményes jelentkezési határidő: 2016. április 4. (hétfő)

Fontos, hogy a jelentkezésedet a részvételi díj átutalásával véglegesítsd legkésőbb április 7. csütörtökig. A számlaszám, ahová a részvételi díjat kell utalnod:
Magyar Tolkien Társaság 11709002-29900837-00000000 (OTP)

Átutalással vagy bármely OTP fiókban pénztári készpénz-befizetéssel tudjátok rendezni a részvételi díjat. Fontos, hogy közleményben írjátok oda a polgári neveteket, és MTT tagságotok típusát, valamint azt, hogy Tavaszi találkozó. (pl: Tavaszi Találkozó Umbari Ubul kiemelt közreműködő tag)

A jelentkezés csak a befizetéssel együtt érvényes!
A kedvezményes jelentkezési határidő után a részvételi díjak tagsági formától függetlenül 500 Ft-tal nőnek!

Bármilyen óhaj, sóhaj, panasz, kérés, kérdés esetén keressetek minket bátran a tavaszitali kukac tolkien pont hu e-mail címen, vagy az esemény Facebook-oldalán: 

facebook esemny

 

Programlehetőségek Dinnyésen

Dinnyési Várpark

Alekszi Zoltán, a Várpark megalkotója:


 2012 februárjában kezdtem el komolyabban foglalkozni a Várpark megvalósításának gondolatával. Hosszú előkészítő munka előzte meg, mely magában foglalta a történelmi anyagok felkutatását, a megfelelő helyszín kiválasztását, a kivitelezés megtervezését. A célom az volt, hogy középkori magyar várakat mutassak be, egyedülálló módon. Az egyediségük abban rejlik, hogy az épületek eredeti anyagukból készültek, fából és kőből, a legvalósághűbb megjelenés érdekében. 18 vár készült el, eredeti tájolással. A várakat egy sétány övezi, mely Nagy-Magyarország formáját ölti magára, így a várak eredeti helyükön körbejárhatók. A sétányt emlékoszlopok övezik, melyek mindegyike 1-1 magyar királynak, kormányzónak, fejedelemnek állít emléket. A dinnyési Hagyományőrző Központtól néhány lépésnyire, saját udvaromon építettem fel a kuriózumnak szánt látványosságot. A makettek minden korosztály számára élményt jelenthetnek, a tárlatvezetés lehetőséget ad a történelmi ismeretek elmélyítésére.

Nyitva: Hétfő-Vasárnap: 9-18 óráig
Árak:
Teljes árú: 950 Ft/fő
Családi (2 felnőtt + gyerek): 750 Ft/fő
Gyermek (16 éves korig), nyugdíjas: 750 Ft/fő
Csoportos (20 főtől): 650 Ft/fő
Tárlatvezetés (10 főtől): 200 Ft/fő

További információ: http://varpark.hu/

 

Velencei-tó kör

Velencei-tavat körülölelő kerékpárút körülbelül 32 km hosszú. A tó két keréken, kényelmes tempóban, néhány pihenővel 3-3,5 óra alatt körbetekerhető. A túra különösebb fizikai felkészültséget nem igényel, hiszen a tó körül nagy szintkülönbségek nincsenek.
További információ: http://www.szeretlekmagyarorszag.hu/biciklizd-korbe-a-velencei-tavat/

Legközelebbi biciklibérlési lehetőség 5 km-re, az agárdi vasútállomásnál:
http://agardikerekpar.hu/
http://www.zebrabringa.hu/
Árak: 1000 Ft / 4 óra; 1500 Ft / 1 nap

 

Dinnyési-fertő

A Dinnyési-fertő nem is olyan régen még a Velencei-tó szerves része volt, ma is jóformán csak a balatoni vasútvonal és az országút választja el a tó délnyugati részeitől. Védett, biztonságos vizein, nádasaiban számtalan madár talál ideális fészkelő és táplálkozóhelyet.

A program során vízálló bakancs, vagy gumicsizma viselete célszerű, és tekintve, hogy sokáig kell egy helyben állni, érdemes jó melegen felöltözni.

Előzetes bejelentkezés alapján a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság tanösvényein és bemutatóhelyein szakvezetés igényelhető egyéni látogatóknak és csoportoknak egyaránt.
● Teljes árú: 12 000 Ft/csoport/óra
● Kedvezményes: 6 000 Ft/csoport/óra

További információ:
http://www.szvtsz.org/wp-content/uploads/dinnyes.pdf
http://www.dinpi.hu/dinnyesi-ferto

Látogatási szándékod kérlek, jelezd Kozár Benjamin felé április 5-ig a kozar.benjamin kukac gmail pont com e-mail címen. Ugyanitt érdeklődhetsz esetlegesen további információk felől.

 

Öko-túra a Dinnyési Fertőnél
MADÁRDAL TANÖSVÉNY: 15 km

Dinnyés határában 2010-ben került kialakításra a három részből álló Madárdal tanösvényt.
A tanösvény első része Müller István túra mely 9 állomást érint és a Dinnyési-fertő növény és állatvilágát mutatja be. A 3 km-es körséta alatt, mely sík terepen halad, megismerkedhetünk a nádasok, szigetek élővilágával.
A második túra a Szikes túra 4 km-es, a Dinnyési-fertő mentén halad, itt csatlakozik a seregélyesi tanösvényekhez. A tanösvény harmadik része Tóparti túra pedig Dinnyésről Agárdra vezet, a Velencei-tó partján (8 km). Az összességében 15 km hosszú Madárdal-tanösvény a Velencei-tó és a dinnyési Fertő természetvédelmi terület madár és növényvilágának, természeti érdekességeinek megtekintésére ad lehetőséget, valamint Gárdonyi Géza keresztelő kápolnáját és egykori szülőházát ismerhetjük meg.

Bővebb információ:
http://greenfo.hu/upload/Mad%E1rdal%20tan%F6sv%E9ny.pdf
http://www.velenceitonal.hu/adatlap/szabadido/oko+tura+a+dinnyesi+fertonel
http://www.dinpi.hu/madardal-tanosveny

Utoljára frissítve: kedd, 22 március 2016 14:15

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Alkategóriák

Bejelentkezés

Keresés

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére