Journey through Mirkwood: videók a táborról

Pont egy évvel ezelőtt, 2013. július 19-én kezdődött Litvániában a Journey Through Mirkwood (Utazás a Bakacsinerdőn át) tábor a litván "TL Draugija" Tolkien társaság és a Magyar Tolkien Társaság szervezésében. A rendezvényt az Európai Unió Fiatalok Lendületben Programja támogatta, és pályázatunkban többek között vállaltuk egy rövid film készítését is a táborról, de kettő is készült...

 

Még 2012 őszén bukkant fel a fórum nemzetközi topicjában a litván társaság vezetője, Laiqualasse, hogy megérdeklődje, lenne-e kedvünk ehhez a kalandhoz. Télen összeraktuk a pályázatot, tavasszal várakoztunk, májusban pedig végre meghirdethettük a tábort.

Élményeinkről magyar nyelven a Lassi Laurië 2014. januári számában írtunk, angolul The Tolkienist blogján olvashattok egy részletes beszámolót, litvánul pedig a TL Draugija oldalán.

Az alábbi két videó azonos alapanyagból állt össze, a tábor során készített fénykép- és videófelvételek gyűjteményéből.

 

Utazás a Bakacsinerdőn át
Az elsőt a magyar résztvevők szerkesztették egybe, majdnem mindannyian hozzátéve valamit a válogatás, szerkesztés folyamatához. Első változatát a Kreativitás. Ősz. Műhelyek. Tolkien! találkozón, az itt látható végleges verziót pedig a Tolkien Napon vetítettük le. Magyar és angol felirat közül lehet választani! (A videók eredeti hangja általában angol.)

 

Kelionė Gūdžiagire
A litvánok filmje abban is különbözik az előbbitől, hogy külső szemlélők, két, az előkészítésben még igen, de a táborban már nem résztvevő tolkienita állította össze. A felirat (és a videó) nyelve végig angol.

 

A Magyar Tolkien Társaság egyéb rendezvényein készült videókért kövessétek a MagyarTolkienTV csatornát!

 

Utoljára frissítve: szombat, 19 július 2014 18:35

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Alkategóriák

Bejelentkezés

Keresés

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére