Tolkien Művészeti pályázat 2014

Magyar Tolkien Társaság 2014. január 5-én, vasárnap J. R. R. Tolkien, a XX. század egyik legnagyobb írója, az utolérhetetlen mítoszteremtő és nyelvész életműve előtt tisztelegve, 122. születésnapja alkalmából nagyszabású rendezvényt szervez. Ez alkalomból a Magyar Tolkien Társaság iparművészeti, irodalmi, képzőművészeti, meseíró és mozgóképes pályázatot hirdet.

A Művészeti Pályázatban különböző művészeti ágakban, több kategóriában lehet pályázni (az adott kategória pályázati kiírását lásd a kategórianév címkén):

Az irodalmi, képzőművészeti és meseíró kategória minden területén három korosztályban versenyeznek egymással a pályázók: 8-13 évesek, 13-17 évesek, 18 év felettiek.

A pályamunkák tárgya és témája, jellege és kivitelezésének módja J. R. R. Tolkien valamelyik, Magyarországon is megjelent művéhez – A hobbit, A Gyűrűk Ura, A szilmarilok, Elveszett mesék könyve, A Gyűrű keresése, Húrin gyermekei –, A Hobbit - „Egy váratlan utazás” c. filmhez vagy általában a tolkieni mitológiához kapcsolódjon, akár egy konkrét részlet, akár egy elvont koncepció, párhuzam formájában.

Minden pályázati területhez kötelező kitölteni a hozzá tartozó jelentkezési lapot!

 

MP head

 

Pályázati feltételek 

  • Minden pályázó kategóriánként maximum három alkotást nyújthat be!  
  • A pályázatba nem jelentkezhet az, aki vezető főszervezője, koordinátora, főszervezője, valamint a szervezésében résztvevő, de a pályázatában nem nevesített szervezője a rendezvénysorozatnak, a Művészeti Pályázatnak, illetve ezek hozzátartozói és közeli rokonai!
  • A jelentkezési laphoz mellékelni kell a pályamunkát digitalizált formában, a palyazat kukac tolkien pont hu e-mail címre! (A jelentkezés csak ebben a formában érvényes. - Hiányos pályamunkákat a zsűrinek nem áll módjában értékelni!) Kérjük az e-mail tárgyában tüntessék fel a megpályázandó kategória nevét!    

A meghirdető a beküldött pályamunkák kiállítási, felhasználási, publikálási, másolási/sokszorosítási jogát fenntartja, a beérkezett műveket nem küldi vissza. Amennyiben egy pályázó a pályaművet vissza szeretné kapni, azt csak személyesen a pályázatot követő kiállítás lezárulta után teheti meg, előzetesen egyeztetett időpontban. Pályázati követelmények - Jelentkezési lap (minden pályázati területre és kategóriára vonatkozóan kötelező). 

 

Pályázatok értékelése

  • A beérkezett pályaműveket a Magyar Tolkien Társaság képviselőiből illetve az adott terület független szakmai képviselőiből álló független szakmai zsűri fogja elbírálni.
  • Az alkotások zsűrizésénél a legfontosabb szempontok a kreativitás és az eredetiség, a kivitelezés technikai színvonala, illetve a tolkieni mitológia minél mélyebb rétegeinek visszatükröztetése.
  • A kategóriák legjobbjait értékes nyereményekkel díjazzuk.
  • A zsűri által kiválasztott művekből a Magyar Tolkien Társaság „Tolkien Születésnap” rendezvény helyszínén kiállítást, bemutatót szervez, illetve a pályamunka hozzáférhető lesz a www.tolkien.hu weboldalon, a Magyar Tolkien Társaság hivatalos honlapján, digitális kiállítás keretében.
  • A legjobb pályamunkák megjelenhetnek a Magyar Tolkien Társaság hivatalos 2014-es naptárában is, valamint a Társaság félévente megjelenő folyóiratában, a Lassi Laurië-ben is.

 

Díjátadás

A Magyar Tolkien Társaság a 2014. január 5-i rendezvényen, ünnepélyes keretek között hirdeti ki a nyerteseket, illetve adja át a díjakat.

 

Egyéb információk   

A pályamunkák beérkezési határideje: 2013. november 30., éjfél!

A kiállításra, bemutatóra bejutott pályamunkák alkotóit 2013. december 15-ig értesítjük!

A pályázati felhívással és annak módjával bővebb felvilágosítást a  palyazat kukac tolkien pont hu e-mail címen lehet kérni.

Utoljára frissítve: szombat, 30 november 2013 17:00

Mellékletek:

15 hozzászólás

  • Kasza Blanka

    Írta: Kasza Blanka

    csütörtök, 20 február 2014 20:46

    Kedves Szervezők!

    Kasza Blanka vagyok, én lettem az első helyezett képzőművészet kategóriában de sajnos az eredményhirdetésre nem tudtam elmenni. Azt szeretném kérdezni, hogy az oklevelemet és a jutalmamat megkaphatnám-e valamilyen módon?

  • Kincső (Thilanna)

    Írta: Kincső (Thilanna)

    hétfő, 27 január 2014 16:41

    Kedves Anna,
    a helyezettek itt olvashatók: http://tolkien.hu/index.php/mtt/item/2946-muvpaly-helyezettek

  • Kormos Anna

    Írta: Kormos Anna

    hétfő, 06 január 2014 06:57

    Lehet-e tudni,hogy kik lettek tegnap nyertesek. ? Lányom Oláh Alexandra bejutott a döntőbe.

  • Attila

    Írta: Attila

    vasárnap, 22 december 2013 13:15

    Kedves Lohengrin!

    A Művészeti Pályázatra hozzávetőlegesen majd 300 pályamunka érkezett be a fenti 5 kategóriában. A díjazottak vagy a kiállításra felterjesztett alkotók kiértesítése természetesen elsődlegesen fontos a rendezvény szempontjából, azonban, mint a Művészeti Pályázat vezetője, szeretném elmondani Önnek, hogy körülbelül 1 hete küldjük ki azon alkotóknak a leveleket, akiket a szakmai zsűri sajnos nem terjesztett fel helyezésre, vagy kiállításra.

    Ezúton is kérem Önt, hogy legyen türelemmel irántunk! Biztosítom Önt, hogy nem fog kimaradni semmilyen levélből, legyen az akár díjazást kiértesítő levél, vagy sem.
    Számunkra is kiemelten fontos, hogy minden pályázó alkotó kapjon valamilyen visszajelzést. Az, hogy ez eddig nem történt meg, annak az az egyetlen egy oka, hogy a Magyar Tolkien Társaság egy nonprofit szervezet, és szerény anyagi lehetőségeink miatt sem tudunk alkalmazni olyat, aki a nap 8 órájában ezzel foglalkozna. Minden szervezőnk, egyetemista, főiskolás vagy éppen dolgozó ember, akik ezt társadalmi, önkéntes munkában végzik.

    Megértését és türelmét köszönve:

    Besse Attila
    Tálos Edit-díjas előadóművész
    a Művészeti Pályázat vezetője

  • Lohengrin

    Írta: Lohengrin

    hétfő, 16 december 2013 15:24

    Tisztelt Szervezők, Pályázatkiírók!

    Egyike vagyok a művészeti pályázatra jelentkezőknek. Tudom, hogy a technika forradalmának korában élünk, és lassan csak az elektronikus kütyükön keresztül érintkeznek az emberek, mégis tennék egy javaslatot Önöknek/Nektek.

    A tájékoztatás szerint december 15-ig értesítették/értesítettétek a kiállításra bejutott pályamunkák alkotóit. Ezzel nincs semmi baj. Viszont azok is megérdemelnének néhány sort e-mailben, akik nem kerültek be, mert ők is rengeteg időt szántak pályamunkáikra. Szerintem nem nagy dolog egy "Sajnáljuk..." kezdetű körüzenetet szétküldeni a kiesett jelentkezők között.

    Már az is túlzott személytelenségnek bizonyult, hogy vissza se jelezték/jeleztétek a pályamunkák megkapását, kézhezvételét. Az efféle hozzáállás, hogy is mondjam, eléggé sértő és tiszteletlen, hiszen azt sugallják/sugalljátok a kiállításra be nem kerülőknek, hogy a munkátok, időráfordításotok semmit sem ért. Voltaképp a kiválasztottakon kívül a többieket semmibe vették/vettétek.

    Úgy vélem, legalább azt a bizonyos "Sajnáljuk..." kezdetű körüzenetet sorstársaimmal együtt megérdemeljük.

    Remélem, a jövőben ezt a személytelen lekezelést elhagyják/elhagyjátok!

    Tisztelettel, Lohengrin

  • Kincső (Thilanna)

    Írta: Kincső (Thilanna)

    szombat, 30 november 2013 17:22

    Kedves Kis Aladár, Titi Mária!
    A nyeremények a szponzorainktól is függenek, ezért sajnos még nem tudjuk megmondani. Könyveket, rajzeszközöket tervezünk adni.

    Kedves Bognárné Katona Csilla!
    Zenei kategória most nincs, de írjon bátran az info 'kukac' tolkien.hu címre, és egyeztetünk, hogy milyen alkalmon tudná bemutatni a szerzeményeit. Nyitottak vagyunk az együttműködésre! :)

    Kedves Kincsesné Salca Mária!
    Úgy gondolom, hogy a MAGYAR nyelvű irodalmi és meseíró pályázat ugyanúgy hozzájárul az anyanyelvi neveléshez, mint az, ha a fiatalok MAGYAR fordításban elolvasnak bármilyen nívós szépirodalmi művet - ehhez kapcsolódik számos programunk, versenyünk is. Mi a Magyar Tolkien Társaság kulturális egyesület vagyunk, ezért ennek az írónak a műveivel kapcsolatos pályázatot írtunk ki, ennyiről van szó. :) De például nemrég volt Gárdonyi-dalnokverseny is a Kaláka együttes szervezésében: http://www.kalakafesztival.hu/ és számos pályázati kiírás születik magyar írókkal kapcsolatban is.

  • Kincsesné Salca Mária

    Írta: Kincsesné Salca Mária

    vasárnap, 17 november 2013 18:35

    Magyarok számára szívesen továbbítanék egy olyan felhívást, amelyik MAGYAR író, költő, meseíró, drámaíró, festőművész, szobrász, bábművész, grafikus, zeneszerző stb. életművével kapcsolatban írna ki a legjobb pályamunkák MEGJELENTETÉSÉT, BEMUTATÁSÁT is garantáló pályázatot!
    A magyarság annyira "elanyátlanodott", hogy magyar öntudata felébresztésére van szükség, nem idegenekhez való tovább-idomulására!

  • Bognárné Katona Csilla

    Írta: Bognárné Katona Csilla

    vasárnap, 17 november 2013 10:59

    Kedves, Szervezők!
    Zenei kategória nincs?
    Én ugyanis régóta játszadozgatok A Tolkinen-versekkel, (sajnos, csak magyar nyelven, mivel angol tudásom közelít a 0-hoz), nagyon izgalmas "kutatási" eredményeim vannak, ha valakit érdekelne, szívesen közkinccsé tenném.
    Konkrétabban most csak annyit, hogy pl. Beren históriájának verse egy máig is ismert, kedvelt középkori dallamra íródhatott, melyből aztán a a Rómeó és Júlia filmzenéje lett...(Greensleeves) Találtam jó pár, jól énekelhető ír,skót stb. zenét a versekhez.

  • Titi Mária

    Írta: Titi Mária

    vasárnap, 17 november 2013 10:16

    Kedves Pályázatírók!
    Nekem is az lenne a kérdésem, mit tartalmaz a nyeremény?
    Kérem szíveskedjenek a kiírásban r é s z l e t e s e n megjelentetni. Tanár vagyok, de olyan pályázatra nem küldök gyerek -rajzot, ahol nem egzakt a megfogalmazás.I. II. és III. helyezés stb.
    Köszönettel Titi Mária rajztanár

  • Titi Mária

    Írta: Titi Mária

    vasárnap, 17 november 2013 10:15

    Kedves Pályázatírók!
    Nekem is az lenne a kérdésem, mit tartalmaz a nyeremény?
    Kérem szíveskedjenek a kiírásban r é s z l e t e s e n megjelentetni. Tanár vagyok, de olyan pályázatra nem küldök gyerek -rajzot, ahol nem egzakt a megfogalmazás.I. II. és III. helyezés stb.
    Köszönettel Titi Mária rajztanár

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Alkategóriák

Bejelentkezés

Keresés

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére