Tolkien Nap 2013: Művészeti Est

A Tolkien Társaság január 5-i művészeti estjének programja.

Leírás


A 2013-as Tolkien Nap megkoronázásaként idén is megrendezésre kerül az immár hagyományos Művészeti Est, mely kiváló lehetőséget teremt a tolkieni ihletésű táncok, színdarabok és kórusművek nagyközönség előtti bemutatására. A másfél órás színpadi est felvonultatja a Magyar Tolkien Társaság (MTT) és a hozzá közel álló művészeti csoportok kreatív előadásainak legjavát, valamint egyedülálló betekintést enged Középfölde világába és a tolkieni mitológia sokféle értelmezési formáiba.

A Társaság kórusa hosszú ideje szolgálja a Társaságot munkájával, ám az idei év első félévében szerveződött újra és azóta állandó szereplője az MTT különböző rendezvényeinek. Tevékenységének színvonalát mutatja, hogy több külsös felkérésnek is eleget tesznek, ezzel is terjesztve a Társaság hírnevét. Műsorukban a tolkieni hangulatot felelevenítő, népszerű kórusműveket adnak elő.

Kiss Renáta "Sárkánytangó" című táncbemutatója, az ír-kelta kultúrkör oldaláról jeleníti meg a Hobbit film hangulatát. A Coincidance tánccsoport tagjaként számtalan fellépéssel, valamint nemzetközi díjakkal büszkélkedhet.

A Társaság kórusának nyitóműsora után egy új formáció is bemutatkozik, az MTT Tolkien Tribute Band együttese, amely ír kocsmazenével és más dallamokkal idézi fel Középfölde hangulatát.

Utolsó műsorszámunk a Társaság színjátszó műhelye által írt és előadott színdarab, a Turambar. Színjátszóink többhónapos munkával létrehozott darabja Tolkien egyik legismertebb regéjét, a dor-lómini hős történetét dolgozza fel; az egyfelvonásos tragédia eddig nem látott részletességgel nyúl a témához. Turambar előadás >>

Információ


Az est a Corvin Mozi Korda termében 19:15-kor kezdődik. Belépődíj 300 ft. Mindenkit szeretettel várunk!

Jegyvásárlás és foglalás a Művészeti Estre >>


A Tolkien Nap részletes programja >>

Ismeretterjesztő programok >>
Tolkien Nap >>
Egy Rég Várt Utazás - 2013>>




Utoljára frissítve: szombat, 12 október 2013 16:28

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Alkategóriák

Bejelentkezés

Keresés

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére