Tolkien Tábor 2012. - Setétvölgy nagy napjai

A Magyar Tolkien Társaság (MTT) 2012. augusztus 4–12. között a nagyvisnyói Ifjúsági Táborban (Boróka Tábor) szervezi meg immár 10. nyári táborát, ahová szeretettel várjuk nem csak az MTT tagjait és a tolkien.hu regisztrált felhasználóit, hanem mindenki mást is, akit érdekel J. R. R. Tolkien világa, és szívesen eltöltené ezt a hosszú hetet Középföldén.

 

 

Tolkien Tábor 2012.

Setétvölgy nagy napjai

 

A Magyar Tolkien Társaság 2012. augusztus 4–12. között a nagyvisnyói Tiszafüredi Ifjúsági Táborban szervezi meg immár 10. nyári táborát, ahová szeretettel várjuk nem csak az MTT tagjait és a tolkien.hu regisztrált felhasználóit, hanem mindenki mást is, akit érdekel Tolkien világa és szívesen eltöltené ezt a hosszú hetet Középföldén.

 

A táborról általában

A Magyar Tolkien Társaság évről évre megrendezi nagy nyári táborát. Az intenzív programkínálatban egyaránt helyet kapnak kreatív foglalkozások és különféle játékok, illetve az élmény szerves részét képezi, hogy a Tolkien által megálmodott világot is életre keltjük egy történet révén. Bár a táborozók többségét egyetemisták és középiskolások alkotják, nem ritka az egészen kicsi gyerek és az idősebb táborozó sem. Mindannyiukban közös azonban a nyitottság és az a fantázia, mely ezt a kilenc napot igazán varázslatossá és különlegessé teszi az átlagos hétköznapokhoz képest. Nem titkolt célunk a Társaság tevékenységét bemutatni, népszerűsíteni, valamint emberi kapcsolatokat és páratlan kisközösségeket kialakítani a közösen eltöltött napok alatt. A táborba 100-130 főt várunk idén is.

A tábor helyszíne: a nagyvisnyói Tiszafüredi Ifjúsági Tábor - Boróka Tábor, a Bükk egy festői völgyében.

 A tábor időpontja: 2012. augusztus 4–12.

A táborral kapcsolatos tudnivalókat nyomon követhetitek a Tolkien.hu fórumon a 2012-es nyári tábor topikjában, a tábor hivatalos blogján és a Facebook esemény falán is.

 

A programról és a csapatokról

A tábor teljes ideje alatt előre megszervezett, kerettörténethez (és ezáltal a tolkieni mitológiához) illeszkedő programokra számíthatnak a résztvevők. Az idei táborban a csapatokat alkotó tevékenységek alapján szervezzük, ami hosszabb együtt töltött időre és a közös érdeklődésből fakadó csapatszellem kialakítására ad lehetőséget. Akik korábban a rendi és a nemzetség szerinti csapatbeosztással találkoztak, azok most egyben képzeljék el a két különböző jellegű tevékenység-csokrot. Bízunk benne, hogy az így kialakított kisebb közösségek éppúgy emlékezetes élményt nyújtanak majd, mint a korábban alkalmazott struktúrák. Természetesen a csapattal töltött időn túl számtalan kisebb, egyénileg választható és nagyobbrészt fakultatív programot kínálunk. Ez utóbbiaknak csak a két legismertebbje a keretjátékos történésekben való részvétel és a falu mindennapjait modellező társasjáték. Nem titkolt célunk, hogy a helyszín rendkívüli szépségét kihasználva a környező erdőket is különféle programok részévé tegyük majd.

Az öt csapat tevékenységét igyekeztünk úgy kialakítani, hogy a hagyományos alkotó tevékenységek mindegyike jelen legyen a tábori kínálatban. Ugyanakkor frissítés céljából a csapatvezetők közreműködésével némelyiket újrahangoltunk, újrafogalmaztunk, hogy a veterán táborozók számára is izgalmas és tartalmas időtöltésre adjon lehetőséget. Bízunk benne, hogy a kínálat kellőképpen széles és a jelentkezési lap utolsó harmadában található kérdések segítségével mindenki megtalálja a magának megfelelőt.

A csapatokról részletesebben:

http://mtttabor2012.wordpress.com/2012/02/27/a-csapatokrol-2/

 

A keretjátékról

Setétvölgy apró, alig 200 lelket számláló falucska a Szürkehegység déli lankáin, jó háromszáz mérföldre nyugatra a Magányos Hegytől és Suhatagtól (más néven Völgyvidéktől). A falu itt áll már emberemlékezet óta, lakói szorgos emberek, akik az erdő bőséges javaiból élnek - favágók, szénégetők, vadászok, gyűjtögetők. Az itt kitermelt fát a faluban élő mesteremberek dolgozzák fel: úgy hírlik, Suhatag (Völgyvidék) városának legvastagabb, legerősebb cölöpjei is a setétvölgyi ácsmesterek munkáját dicséri, de ez persze csak legenda.

A falu ötven, gerendákból ácsolt házból áll. Középen magasodik a Hosszúháznak is nevezett fogadó, amely egyszerre szolgál ivóként, közösségi helyként, illetve az ide vetődő vendégek, kereskedők szállásaként. A hangulatos hely jelenlegi tulajdonosa az éothéodok népéből való Heva, aki kalandozó életmódját feladva telepedett le. Ikerfiai, Roderic és Sideric, a falu hivatalos “bajkeverőinek” számítanak az öregek vélekedése szerint. Setétvölgy legtekintélyesebb lakója Astar, a kovács, aki józanságával és dolgosságával vívta ki az itt élők tiszteletét. A falu szélén pedig egy különös javasasszony él fiatal tanítványával egy rozoga kis kunyhóban.

Csaknem két és fél évezred telt már el azóta, hogy a Sötét Urat legyőzte a tündék és emberek szövetsége, de Setétvölgy lakóinak csak egy része foglalkozik a távoli földek históriáival, a többségnek sokkal fontosabb dolog köti le most a figyelmét. Nemsokára eljön ugyanis Nyárközép napja, amikor a falu apraja-nagyja ünneplésre gyűlik össze, az itt élők klánjai játékos vetélkedésre, táncra és közös emlékezésre készülődnek. Ekkor van az ideje annak is, hogy a külhoni törp és tünde kereskedők felkeressék a falut, és megrendeléseikkel biztosítsák Setétvölgy jólétét. Ehhez azonban számtalan rönk fára és faragott gerendára van szükségük...

 

 

Szállás

Az elhelyezés faházakban, 4-5 ágyas szobákban történik, minden faházhoz (3 szoba) saját wc tartozik, a zuhanyzók pedig külön épületben találhatóak. Idén mindenkinek faházas helyet biztosítunk, de saját sátor használatára is van lehetőség, a részvételi díjon azonban ez nem változtat. Ágyneműt, hálózsákot hozni szükséges.

A táborhely honlapja: http://borokatabor.hu/

 

Étkezés

A táborhely tulajdonosa és üzemeltetője révén a résztvevők számára naponta háromszori étkezést biztosítunk. Az ebéd meleg, míg a reggeli és a vacsora hideg lesz, esténként pedig kiegészítő élelmiszer áll majd rendelkezésünkre (zsíros/vajas kenyér, tea). Van lehetőség vegetáriánus és más speciális étrend igénylésére is, ezt kérjük a jelentkezési lapon a megfelelő helyen jelezzétek - a speciális étrend a tábor részvételi díját nem befolyásolja.

Az érkezés napján csak vacsora lesz, aznapra mindenki hozzon magával az útra élelmet! Az utolsó napon reggelit és ebédet is biztosítunk.

 

Utazás

Csoportos utazást szervezünk Budapestről Egerig vonattal, majd Egerből a tábor helyszínéig busszal. A csoportos utazás esetén felnőttek is kedvezményes menetjeggyel utazhatnak. Az utazással kapcsolatos részletekről később további információkkal szolgálunk. Az utazás árát a részvételi díj nem tartalmazza.

 

Részvételi díj

 MTT rendes tag vagy támogató tag: 44 000 Ft.

 Pártoló tag: 49 000 Ft.

 Tagság nélkül: 51 500 Ft.

A részvételi díj tartalmazza a szállás és a napi háromszori étkezés díját, valamint a programokon való részvételt.

Az MTT rendes tagokra vonatkozó kedvezményt csak a 2012. március 31. előtt belépett, és a tábor kezdetén tagdíjhátralékkal nem rendelkező tagok esetén tudjuk biztosítani. A pártoló tagok esetén a tábor kezdőnapjáig történő belépés esetén jár a kedvezmény (a pártoló tagság éves tagdíja 1000 Ft). A tagságról és a belépésről az alábbi linken olvashatsz:

http://tolkien.hu/index.php?option=com_thcm&categoryId=205&contentType=FAQ&contentId=998&Itemid=205 

 

A befizetés módja és ideje

A részvételi díjakat átutalással vagy pénztári készpénzbefizetéssel várjuk a Magyar Tolkien Társaság számlaszámára:

OTP-számlaszám: 11709002 -29900837(-00000000)

Fontos!

A közleményben kérjük feltüntetni a (polgári) neved, és a “tábor” szót! Amennyiben ezt elmulasztod, a Társaság pénzügyekért felelős személye adományként fogja elszámolni befizetésedet! 

A jelentkezés még nem zárult le, továbbra is bátran jelentkezhet aki még nem tette!

Az utolsó befizetési határidő:

 *2012. július 20*:

Az utolsó részletet fizetőknek 12 000/ 17 000 / 9 500 Ft (tagsági formától függően), új jelentkezőknek pedig eddig kérjük befizetni a első két részletet (17 000 Ft és 15 000 Ft) is!

Figyelem! Mivel a májusi határidő után jelentkezőknek magasabb a tábordíj, a félreértések elkerülésének érdekében mindenki annyit fizessen, amit a jelentkezése utáni értesítő emailben leírtunk. Ha bizonytalan vagy, mikor s mennyit kell pontosan utalni, írj Ryanának (napraforgoo kukac gmail pont com), aki szívesen eligazít a számok között. :)

Helyszíni befizetésre csak indokolt esetben tudunk lehetőséget adni. A tábordíj részét vagy egészét lehetőség van üdülési csekkel vagy SZÉP-kártyával fizetni, ennek jelzésére a jelentkezési lapon van lehetőség.

Idén kísérleti jelleggel szeretnénk lehetőséget adni arra, hogy a kedvezménnyel rendelkezők közül aki úgy érzi, lemondhasson az összegről más táborozó javára. Ilyen módon kívánjuk a közösség tagjainak közreműködésével megkönnyíteni a táborba való lejutást azoknak, akik számára a tábordíj a legfontosabb akadály a részvétel szempontjából. A kedvezménnyel elsősorban a Magyar Tolkien Társaságnak azokat az aktív tagjait és szimpatizánsait igyekszünk segíteni, akik családtaggal, kisgyermekkel jönnének. Ez ügyben bármilyen kérdéssel forduljatok bizalommal a táborvezetőhöz vagy a szervezőkhöz a lentebb megadott elérhetőségeken.

 

Jelentkezés

A jelentkezés az alábbi űrlap kitöltésével és az első részlet befizetésével történik:

https://docs.google.com/spreadsheet/viewform?formkey=dHZFa0otRFl5RElvVFk1SVNhalVQLUE6MQ

A csapatbeosztásnál túljelentkezés esetén a jelentkezés sorrendjét is figyelembe vesszük!

A tábor házirendje:

http://mtttabor2012.files.wordpress.com/2012/03/tc3a1bori-hc3a1zirend-2012.doc 

A jelentkezések elbírálásakor túljelentkezés esetén figyelembe vesszük az MTT tagságot (csak 2012. március 31. előtt belépett és tagdíjfizetési hátralékkal nem rendelkező rendes tagok, és a tábor kezdőnapjáig belépett pártoló tagok esetében!).

A jelentkezések elfogadásáról értesítünk mindenkit!

 

18 éven aluli jelentkezők

18 éven aluli jelentkezők esetében a szülő/gondviselő írásos beleegyezése szükséges (az űrlap kitöltése mellett).

http://mtttabor2012.files.wordpress.com/2012/02/szuloi_jovahagyas_2012.doc

Kérjük kinyomtatni, kitölteni, majd a Magyar Tolkien Társaság, 1203 Budapest, Török Flóris u. 19. címre elküldeni (a borítékra írjátok rá: Tolkien Tábor). Amennyiben nem érkezik be, a jelentkezés nem érvényes!

 

További információk:

Amennyiben bármilyen kérdésed van a táborral kapcsolatban, kérjük, hogy fordulj hozzánk bizalommal akár a fórumon, akár e-mailben, a Társaság programjain akár személyesen is.

A jelentkezéssel, pénzügyekkel és mindenféle logisztikai kérdésekkel kapcsolatban:

  • Varga Zsolt:  zs . gothpunk @ gmail . com
  • Sebestyén Ildikó (Ryana):  napraforgoo @ gmail . com

A csapatokkal és a programokkal kapcsolatban:

  • Várszegi Éva (Ring):  sztrop @ gmail . com
  • Doncsecz Zoltán (Celebrom):  celebromka @ gmail . com

 

A fórum címe: http://tolkien.hu/forum/viewtopic.php?f=12&t=709

A tábor hivatalos blogja: http://mtttabor2012.wordpress.com/

Kedvcsináló videó: https://vimeo.com/42294341

 

* Médiatámogatónk az LFG.HU - a Lányok, Fiúk és Gémerek oldala *

 

http://lfg.hu
 
 
 
 
 

 

Utoljára frissítve: szombat, 12 október 2013 16:28

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Alkategóriák

Bejelentkezés

Keresés

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére