Milyen feltételekkel vehetek át innen anyagokat?

Mi kell ahhoz, hogy az MTT kiadványaiból (Lassi, Tolkien.HU, Hírlevél stb.) átvehessek anyagot? Milyen formában vehetőek át anyagok az MTT kiadványaiból? - Hivatalos irányelvek az utánközlésekhez.



Mi kell ahhoz, hogy a Magyar Tolkien Társaság (MTT) kiadványaiból (Lassi Laurie, Tolkien.HU, MTT Hírlevél stb.) átvehessek anyagot? Sorrendben:

    1. A szerző VAGY az adott kiadvány (Lassi, Tolkien.HU, Hírlevél stb.) főszerkesztőjének írásbeli engedélye az utánközlésre.
    2. Az átvett anyag közlésénél a szerző nevének a feltüntetése, valamint forrásmegjelöléssel fel kell tüntetni az eredeti kiadványt is, ahol először megjelent (pl. online kiadvány esetében link az adott oldalra).
  • A származtatott művek és utánközlések csak azonos, vagy szigorúbb megkötést jelentő szerzői jogi feltételekkel jelenhetnek meg!


Milyen formában vehetőek át anyagok az MTT kiadványaiból?
    • Hosszabb lélegzetvételű írott anyagnál (pl. szemináriumi dolgozatok, riportok, esszék, novellák, elemzések stb.) és a verseknél nem a teljes szöveg, csak annak összefoglalója vagy témafelvezető része (egy érdemi bekezdésnyi terjedelem), és utána egy link a teljes szövegre az eredeti helyen.
    • Rövidebb írott anyagok esetében (pl. rövidhírek, villáminterjúk stb.) utánaközölhető a teljes szöveg.
    • Fotók, képek esetében az eredetinél kisebb méretű változatban engedélyezett az utánközlés, de linkelni kell (nyomtatott kiadvány esetében elég a forrásmegjelölés) az eredeti helyen a teljes méretű képet/fotót.
  • Médiafájlok (pl. videók, hangfájlok, flash stb.) esetében vagy az eredeti helyről történő beágyazás engedélyezett az újabb oldalra, vagy csak egy link az eredeti tárhelyre. Videó letöltése és feltöltése más szervere, illetve videólejátszóra nem engedélyezett.
  • A fenti rendelkezésektől csak a szerzői jog kezelőjének egyértelmű, írásbeli hozzájárulásával lehet eltérni!

 

Magyar Tolkien Társaság,

Budapest, 2011. január 17.

 

 

 

 

 

 

 

Utoljára frissítve: szombat, 25 január 2014 11:04

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Alkategóriák

Bejelentkezés

Keresés

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére